Traficul rutier este ingreunat pe mai multe drumuri nationale din Harghita, din cauza ninsorilor cazute in cursul noptii si sambata dimineata, transmite corespondentul ROMPRES.

Potrivit sefului Sectiei de Drumuri Nationale Harghita, Catalin Romanescu, in mai multe zone din judet a nins toata noaptea, iar stratul de zapada de pe carosabil ajunge si la trei centimetri. Se circula cu dificultate pe DN 12A, Miercurea Ciuc-Comanesti, pe varful Frumoasa, unde ninge viscolit si interventia echipajelor de deszapezire este ingreunata.Mai multe tiruri care nu au putut sa-si continue drumul au fost tractate de drumari. Seful Serviciului Politiei Rutiere Harghita, comisarul Cezar Asandei, a declarat, pentru ROMPRES, ca s-a restrictionat circulatia masinilor cu greutatea mai mare de 7,5 tone, care nu sunt echipate de iarna.

"Masinile de mare tonaj care nu sunt echipate de iarna vor fi trase pe dreapta, pentru a nu se produce blocaje in trafic", a spus comisarul Asandei. Traficul este ingreunat si pe DN 12C, in zona Lacu Rosu, pe DN 15, la Borsec, pe DN 13A, in zona varfului Harghita, si pe DN 13B, la Bucin.

Cel mai mare strat de zapada in afara carosabilului a fost masurat la Bucin si se apropie de 50 de centimetri, in vreme ce la Miercurea Ciuc acesta a ajuns la 12 centimetri.

sursa: presaonline.com