In judetul Covasna a nins intens in ultimele 12 ore, iar stratul de zapada masoara in medie 30 de centimetri in zonele joase si aproape un metru la munte, transmite corespondentul ROMPRES.

Seful Sectiei Drumuri Nationale Covasna, Sorin Stoican, a declarat ca in zona Oituz, aflata la granita dintre judetele Covasna si Bacau, zapada depaseste un metru in afara carosabilului, dar pe sosea se circula in conditii de iarna.

Traficul rutier este mai dificil pe DN 2D, intre judetele Covasna si Vrancea, pe tronsonul Ojdula-Lepsa, precum si pe DN 13E, pe o distanta de 10 kilometri intre localitatile Zagon si Barcani din judetul Covasna, unde sunt portiuni neasfaltate acoperite cu un stat de zapada framantata de circa cinci centimetri.

Sorin Stoican a precizat ca utilajele de deszapezire patruleaza 24 de ore din 24 pentru a usura traficul rutier pe drumurile nationale. Acesta s-a aratat nemultumit de faptul ca foarte multi soferi, inclusiv cei care conduc masini de mare tonaj, ignora starea vremii si avertizarile meteorologilor si pleaca la drum cu autovehiculele nepregatite pentru conditii de iarna.

Politia a opririt in trafic autovehiculele neechipate cu lanturi, deoarece este suficient sa derapeze unul singur pentru a se bloca circulatia.

sursa : presaonline.com