Prima zăpadă a dat peste cap traficul rutier și aerian în mai multe regiuni din Germania, Elveția, Norvegia, Marea Britanie și Italia. Primii fulgi au generat pene de curent și au crescut numărul de accidente de mașină.

În Germania, cel mai afectat de căderea de zăpadă este sud-vestul țării. Pe șoselele din landul Baden-Württemberg au fost scoase utilajele de deszăpezire iar pompierii au fost nevoiți să degajeze drumurile blocate de copacii rupți de vânt. Stratul de zăpadă în zona masivului Harz se ridică la cinci centimetri. În germania și Elveția s-au înregistrat din cauza precipitațiilor abundente și a vizibilității reduse peste 50 de accidente de mașină.

Prima ninsoare a afectat și mersul tramvaielor și traficul pe aeroportul din Oslo, Norvegia. Un accident în lanț, din fericire fără răniți a blocat circulația pe o autostradă principală.

La Londra, a nins ieri pentru prima dată în luna octombrie în ultimii 70 de ani. Precipitațiile au provocat câteva pene de curent pe ambele aeroporturi din capitala britanică afectând traficul aerian.

Autoritățile din Suedia, unde temperatura a scăzut deja sub zero grade, au emis o avertizare de viscol pentru seara și noaptea aceasta.

În Italia, Primăria Romei a decretat starea de urgență după ce străzile din centrul orașului au fost inundate.

sursa : realitatea.net