Like Tree2Likes
 • 2 Post By avabo

Subiect: Drum iesire din tara 1. Drum iesire din tara

  Salutare baieti si fete...am si eu o intrebare, referitor la o varianta de iesire din tara pe de care mi-a spus un prieten, recomandandu-mi-o ca fiind cea mai buna, si anume: Brasov - Sibiu - Deva - Cenad.

  Eu de obicei merg pe Brasov - Cluj - Oradea, dar pe varianta asta mai sudica, desi ar fi cam 50-60 de km in plus (mai mult pe partea de Ungaria, dupa ce treci granita, pana la Budapesta), cica ar fi alte parti pozitive care ajuta la recuperarea diferentei
  - pe ruta Sibiu - Orastie - Deva ar fi vreo 130 de km de autostrada
  - Lugoj - Timisoara ar mai fi vreo 20 de km de autobahn
  - si la intrarea in Ungaria ai autostrada de la vreo 5 km de granita, spre deosebire de iesirea pe la Oradea, unde trebuie sa mergi vreo 60 de km pe drum national, pana la Debrecen.

  A mai incercat cineva varianta? Daca chiar e autostrata Sibiu - Deva - Lugoj - Timisoara, atunci, da, eu zic ca merita! Dati un feedback va rog daca ati experimentat traseul!

 2. Avatarul lui Posho
  Ce cistigi pe la Arad e o ora. In fapt vreo 40 km diferenta. Atit.
  Intr-adevar e autostrada de la Sibiu/Selimbar la Deva/Soimus, dar daca iesi pe la Arad n-ai nimic decit 2 benzi de cele mai multe ori aglomerate ziua. Noaptea e ok. (Cica ar fi inaugurat ceva acum in noiembrie, un crimpei de autostrada (din 3) intre Pecica si Nadlac. Fie. Nu merita deocamdata.
  Pe Ilia-Lugoj-Timisoara n-ai ce cauta, ai un drum frumos dar de groaza din cauza comportamentului celorlalti soferi. Evita-l cu orice pret, te rog!
  Iesi pe la Arad, esti ok dar mare lucru nu cistigi, o ora si atit. Autostrada (teribil de plicticoasa) ai de la Szeged si-n rest cam gata. Pusta maghiara.
  Sintem la schi ca altfel as recomanda cu caldura o vizita la Tokaj pentru calarie si vinuri Dar si alea tot in Nordul Ungariei sint si atunci ruta Brasov-Cluj-Oradea (fie pe la Sighisoara fie pe la Sebes, adica 42 km in plus) cred ca e cea mai buna.
  "In theory, there is no difference between theory and practice. In practice, there is."

 3. Avatarul lui Dragonfire
  Eu fac frecvent traseul Bv - Sb - Deva - Tm - Arad. De la intrarea in Sibiu de sui pe autostrada si pana dupa Deva e blana. Atentie, la limitele de judet se mai pun radare. De la Deva drumul spre Lugoj nu prea bun, in schimb slab circulat vizavi de Deva - Arad. Inainte de Lugoj din nou vreo 20km autostrada (dinainte de Traian Vuia si pana dupa Lugoj) dupa care vreo 50 km plicticosi spre Timisoara, dar carosabil bun. Cu 13km inainte de Timisoara din nou autostrada, din cate am inteles acum se merge pana la Nadlac, deci vreo 90km. Drum mai lung, dar mai rapid si mai lipsit de stres.
  Guilty for loving snow..

 4. Avatarul lui avabo
  Well,

  Pe 19 dec (chiar cand s-a deschis Lotul 1 din Nadlac Arad) am fost pe ruta Brasov - Sibiu - Deva - Lugoj - Timisoara - Arad - Budapesta iar pe 27 dec m-am intors tot pe acolo.
  Plecat la 08:30 din Brasov, pe la 13:00 eram deja pe langa Mako -fara sa gonesc, aveam cutie cu schiuri pe masina.
  Nu am avut nici o problema de trafic pe sectorul Ilia - Lugoj. Nici la dus nici la intors (desi la intoarcere era trecut de 23:00 , nu se puine ) . Si ritmul a fost bun in ambele cazuri - nu am avut coada nici in spate, nici in fata.

  Sectorul nou de autostrada, desi mic si izolat, de fapt ajuta mult, deoarece ocoloeste integral Pecica (si trecerile de pietoni aferente) . Practic intre Timisoara si Nadlac ai doar 10 km in afara autostrazii (Centura Arad - Pecica) + vreo 7-8 inainte de vama.


  Acuma poate am avut doar eu noroc de trafic (desi am folosit foarte multumit exact ruta asta si acum 3 ani, cand mai nimeni nu folosea Ilia - Lugoj) si or fi intr-adevar probleme de trafic, cei din zona pot ajuta cu mai multe info. Sunt cca 80 km non autostrada intre A1 Deva si A1 Lugoj.

  Pentru mine insa ruta asta a fost castigatoare. Oricum ca sa iesi de la Timisoara la Cenad si apoi sa traversezi Mako ca sa urci pe M43 mi se pare mai complicat decat pe A1/M43 unde doar cca (10+8+18(Mako))km sunt drum normal, restul e autostrada. Eventual doar daca vama Nadlac e exagerat de aglomerata (cum a fost zilele trecute ... )

  My 2 eurocents.

 5. Multumesc pentru informatii!

  @Posho
  "Pe Ilia-Lugoj-Timisoara n-ai ce cauta, ai un drum frumos dar de groaza din cauza comportamentului celorlalti soferi. Evita-l cu orice pret, te rog!" -> sa inteleg ca e un drum pitoresc, cu asfalt bun, dar virajat, si se merge tare, se depaseste aiurea, sau cum?!

  @avabo
  "Oricum ca sa iesi de la Timisoara la Cenad si apoi sa traversezi Mako ca sa urci pe M43 mi se pare mai complicat decat pe A1/M43 unde doar cca (10+8+18(Mako))km sunt drum normal, restul e autostrada. Eventual doar daca vama Nadlac e exagerat de aglomerata (cum a fost zilele trecute ... )"
  -> pai eu am inteles ca daca iesi pe la Cenad, in 5 km esti deja urcat pe autrostrada, tocmai asta ar fi avantajul! De aia n-as mai urca de la Timisoara la Arad, chiar daca e doar autostrada 80 de km si as ajunge relativ repede...de aglomerat in vama nu cred ca va fi, dar nu stiu cat am de la Nadlac pana la urc pe autostrada, din ce ai scris tu, ies 36 km. Iar conform viamichelin.com sunt exact 6,5+7,5+7 = 21 km de la Nadlac pana la Mako, de unde intri pe autostrada!

  Pe la Cenad, dupa ce treci granita, esti practic in Mako, deci in 5 km esti pe autostrada...nu cred ca trebuie sa intru prin oras, or avea centura ma gandesc!

  Untitled.jpg

  Pana la urma, diferenta cea mai mare ar fi drumul in tara, aici ma intereseaza daca merita...pentru ca de la Timisoara la Nadlac ocolesti, urci la Arad, apoi stanga pana in vama, faci un unghi de 90 de grade spre stanga, pe cand pe la Sinnicolau Mare-Cenad, tai pe latura directa a triunghiului spre vama! Conform viamichelin diferenta nu ar fi totusi atat de mare: 100 de km pe la Cenad, 130 pe varianta cu Arad. Intrebarea e cum e drumul Timisoara - Sinnicolau Mare - Cenad - vama...daca nu e bombardat ma gandesc ca ar fi mai bine pe varianta asta mai directa. Daca e prost, mai bine pe la Arad.
  Ultima modificare făcută de prenumenume; 05.01.2015 la 11:42.

 6. Avatarul lui avabo
  Cum preferi - zona Cenad e probabil mai putin umblata, si am auzit ca ar fi OK.
  Insa eu n-as compara doar distante, pentru mine e relevant faptul ca merg pe autostrada sau nu, mi se pare diferenta mare de efort la condus, nu mai vorbesc de timp. Una e sa poti tine 100-130 km/h constant - eventual cu pilot automat - , alta e sa ii atingi ocazional si sa faci depasiri mai atente, plus localitati, treceri de pietoni, etc.

  Daca e sa o luam la valori, din vama Cenad pana la inceputul M43 pe google maps am aproximat aprox. 10 km, din vama Nadlac cam 18.
  gmA1.PNG

  Google maps (actualizat cu noile segmente de A1) zice ca diferenta de distanta de la intrarea pe A1 inainte de Timisoara pana la intrarea pe M43 este de 128 km la 114 km, dar de timp de 1h 34 min la 1h 46 min. ViaMichelin nu cred ca stie inca de noul segment de A1.

  Pe oriunde alegi sa mergi, drum bun si dedica o coborare pe schiuri pentru membrii skivirus
  Mie imi e deja dor de partie, dupa 1 saptamana de Dolomiti si una de petreceri
  Posho and prenumenume like this.

 7. Avatarul lui Dragonfire
  Timisoara - Sannicolau Mare este in stare buna. Am fost in Sannicolau in 23 decembrie. In schimb Arad - Sannicolau are o bucata nasoala, vreo 25 km.
  Guilty for loving snow..

 8. @Dragonfire, pai daca ma duc pe Arad, nu mai am ce cauta pe la Sinnicolau, ma duc Arad-Nadlac...daca merg pe la Timisoara-Sannicolau, ma bucur ca e ok...pana la urma, avand in vedere diferenta mica de km intre variante, faptul ca Tm-Arad e autostrada si ca nu e mult din Nadlac pana pe autostrada, cred ca voi urca de la Tm la Arad...

  Oricum ar fi, o sa urmez sfatul lui @avabo

 9. Avatarul lui Posho
  Am gresit generalizind, scuze.
  Ce am scris eu se refera doar la ce-am patit eu venind de la Lugoj catre Deva. Drumul e bun, frumos si virajat, merita. Insa mi s-a intimplat de doua ori sa ma trezesc cu cite un autocar pe banda mea, el depasind inainte de cite-o curba fara vizibilitate - hop si eu iesind din curba, sa fie nevoie sa opresc masina din scurt si sa bag in marche ariere pentru cazul in care ala nu are loc sa intre pe banda lui. Rog sa fiu scutit de astfel de experiente si as prefera ca airbagurile sa ramina nefolosite.
  N-am nimic cu nimeni, narozi si inconstienti de profesie sint peste tot, insa experienta m-a invatat sa am grija mai mare pe unele drumuri, ala e unul dintre ele.
  "In theory, there is no difference between theory and practice. In practice, there is."

 10. Avatarul lui dadu
  Pefer oricand Cenad-ul, din doua motive:
  1. TM - Cenad e practic o teava, aproape fara localitati.
  2. dupa ce pui piciorul al unguri, hop sari in autostrada.

  Cat priveste sectorul Deva - Arad, ala e cosmarul vietii mele. Am avut ocazia sa-l fac intre camioane cu probabil 60 kmh mai tot timpul, iarna apar celebrele gauri in asfalt in care am facut praf un cauciuc scump si un peisaj care mi se pare sinistru (ar fi mai frumos printr-un tunel).
  Cand vin dinspre SB, la Ilia o iau spre Lugoj. Ai ceva km de autostrada dar dealurile din zona Lugojului, desi nu au cel mai bun asfalt, au niste peisaje superbe, ca sa nu mai spun ca te mananca talpa cand te vezi pe virajele alea. Recomand!

 11. @dadu...pai ce rost are sa urc de la Deva la Arad, daca ma hotarasc sa merg pe varianta Lugoj-Timosoara?! Mai ales ca am bucati de autostrada Deva-Lugoj-Timisoara, pe cand Deva-Arad e drum normal, si aglomerat cu tiruri, vorba ta!

 12. Avatarul lui Axometru
  Daca mergi noaptea, poti merge si Deva-Arad. ajungi mai repede. Noaptea de la Sibiu-Nadlac daca nu dormi faci 3 1/2. Ziua mai bine mergi Deva-Lugoj-Arad. In asa fel ai autostrada si ocolesti Aradul ( te scoate dupa Arad) . Drumul Timisoara-Cenad e bun, drept fara sate, dar trebuie sa traversezi Timisoara ceea ce iti ia mult timp, minim 30 min. In aceste minute esti deja dupa Arad daca alegi , autostrada, care incepe inainte de Timisoara. Dupa Nadlac pana inchizi geamul, iti pui pasaportul la loc in portofel ( le fac din mers :-) )esti deja pe autostrada. Vreo 18 km.
  ATOMIC - WE ARE SKIING

 13. @Axometru, multumesc

  Nu merg noaptea, nu imi place...plec dimineata...eu de obicei merg pe la Cluj-Oradea, si e ok si ruta aia, de ex., imi ia cam 5 ore de la Brasov pana in vama Bors. Si prefer sa merg pe drum national decat pe autostrada, pentru ca imi place sa invart de covrig...in schimb, ce ma deranjeaza sunt localitatile !! De aia am zis sa incerc si varianta asta cu mai multa autostrada...

  Dar daca e vorba de intrat prin Timisoara, zic pas! Nu-mi place deloc, e o nebunie traficul acolo! Chiar ca pierzi minim jumate de ora! Nu e nicio posibilitate de a ocoli Tm, spre Cenad?! Atunci urc spre Arad pe autostrada, daca imi permite sa ocolesc Tm!!!

Subiecte similare

 1. Article: Drumuri inzapezite in tara

  De rares în forumul vBCms Comments
  11:42  
  • Raspunsuri: 0
  Ultimul Mesaj
  11:42 15.12.2010
 2. Acte ptr iesirea din tara cu masina

  De malutzu în forumul Discutii
  19:31  
  • Raspunsuri: 11
  Ultimul Mesaj
  19:31 17.01.2010
 3. Bine v-am gasit, skiori din toata tara!!!

  De vivianadeva în forumul Prezentare
  22:35  
  • Raspunsuri: 9
  Ultimul Mesaj
  22:35 09.12.2008
 4. Drum blocat

  De rares în forumul Vreme si Zapada
  12:25  
  • Raspunsuri: 0
  Ultimul Mesaj
  12:25 30.01.2008
 5. Drum pentru Parang

  De rares în forumul Stiri
  22:59  
  • Raspunsuri: 1
  Ultimul Mesaj
  22:59 10.01.2008


SEO by vBSEO