Like Tree33Likes

Subiect: Insulte si defaimarePagina 1 din 2 1 2 UltimulUltimul
 1. Avatarul lui 100rt

  Insulte si defaimare

  Stimati Domni,

  Doresc sa atrag atentia adminilor acestui forum asupra urmatoarei semnaturi pe care o consider de prost gust si insultatoare (semnatura care insoteste profilul utilizatorului Mal):


  "Locatie:in toaleta
  Arguing on the net is like running in the Special Olympics, even if you win you're still retarded."  In opinia mea, acest tip de atitudine aduce ofense de neiertat tuturor celor care poate au copii, parinti, rude sau prieteni care pentru motive independente de vointa lor (autism, oligofrenie, dementa, ADHD, etc) sufera diverse grade de retard psihic.

  Felul si contextul in care utilizatorul Mal, intelege sa foloseasca cuvantul retard, aduce atingere unei categorii sociale defavorizate fata de care ar fi decent si uman sa aratam intelegere, compasiune si respect pentru suferinta indurata.

  Intrucat consider inacceptabila si insultatoare afirmatia de mai sus, doresc sa va cer inlaturarea acesteia din continutul skivirus.com si penalizarea acestui utilizator cat mai drastic posibil, sau excluderea lui din randurile dumneavoastra, in scopul prevenirii unor astfel de derapaje care aduc atingeri grave si defaimatoare unei categorii sociale defavorizate.

  In caz contrar, adica prin sustinerea acestui tip de atitudine negativa si pastrarea continutului defaimator, ma voi considera indreptatit sa sesizez asociatiile nationale si ONG-urile care se preocupa de protectia persoanelor ce prezinta handicap psihic in vederea demararii actiunilor legale de remediere a situatiei mai sus prezentate.

  Cu consideratie,
  Mihai Codreanu
  tighyxu and irinamn like this.

 2. Avatarul lui Draga Ralu
  Ai devansat data reuniunii? Încep de acum cursurile de creştere a nivelului empatic, de alegere a răspunsului corect la întrebări generice de genul "Delete? yes/no" şi de evitare cu succes a tendinţelor elitist aristocrate?
  Let's eat grandpa!
  Let's eat, grandpa!

  Punctuation can save a person's life

 3. Avatarul lui 100rt
  Asta inseamna ca esti de accord cu cererea de eliminarea a acestui continut jignitor ?

  Exista useri ai acestui forum care au primit penalizari pt lucruri mult mai mici si gasesc asta un lucru normal si decent, respectiv ma intreb firesc daca un atac la persoana se penalizeaza cu un punct, oare care sunt masurile pentru atacul la adresa unei intregi categorii sociale care nici macar nu se poate apara?
  Ultima modificare făcută de 100rt; 12.01.2013 la 16:34.

 4. Avatarul lui Draga Ralu
  Pui o problemă dificilă şi profundă, care trimite automat la autoanaliză şi îndoieli personale.
  Oare eu am pus în pericol viaţa a nenumăraţi bunici nevinovaţi? Am adus atingeri categoriei sociale cu oarecare handicap legat de punctuaţie? Cine suntem noi să dăm cu piatra? Ce-a făcut piatra să merite să fie aruncată? Oare motivul pentru care a fost aruncată nu se găseşte în noi, şi nu în vinovăţia ei?
  bobu likes this.
  Let's eat grandpa!
  Let's eat, grandpa!

  Punctuation can save a person's life

 5. Avatarul lui 100rt
  am rugamintea ca sa nu trivializam acest topic. multumesc pentru intelegere
  bobu likes this.

 6. Avatarul lui iuliae
  da, eu sunt de acord cu 100rt, chiar si mie mi se pare putin deplasata semnatura lui Mal, desi nu il cunosc si nu m-a derajat cu nimic..oricum cei de la Special Olympics sunt oameni cu handicap fizic..
  Fox and irinamn like this.
  there's no bad snow, only bad skiers
  -maybe i will drink a beer with you, that doesn't mean I'll ski with you too-

 7. Avatarul lui mihamux
  schimb-o domle, pune buda

 8. Avatarul lui jack_cj
  Larry Flynt ar muri de ras ! Apropos de libera exprimare , handicap si ipocrizie
  andreit likes this.

 9. Avatarul lui 100rt
  Citat Postat în original de jack_cj Vezi post
  Larry Flynt ar muri de ras ! Apropos de libera exprimare , handicap si ipocrizie
  esti sigur ca pe forumul asta nu exista oameni care au copii/parinti/rude/prieteni cu handicap psihic sau fizic si care se pot simti ofensati ?

 10. Avatarul lui jack_cj
  E muuult mai grav dupa parerea mea sa-i pui pe toti intr-o " categorie sociala " ca intr-un fel de getto ! Handicapatii ( oamenii cu handicap adica ) vor sa fie tratati ca si cei " normali " ! Ai cumva prieteni , familie etc. cu handicap ? Eu da !

 11. Avatarul lui 100rt
  1. Am
  2. fie ca vrem sau nu vrem, personale cu handicap sunt incadrate formal in categorii numite si sociale in functie de natura si severitatea handicapului - dupa cum bine ar trebui sa sti.
  3. chiar daca se numesc "categorii sociale" ele au fost stabilite de catre autoritati (nu de catre societate as a cum s-ar putea intelege) si sunt folosite in diverse scopuri (stabilire pensii, ajutoare sociale, ajutoare medicale, suport medical)
  4. Inteleg ideea pe care incerci sa o transmiti si sunt de accord sa folosesc alt mod in care sa fac referire la persoanele cu handicap. Putem sa folosim sintagma "persoane cu dizabilitati" sau doresti sa sugerzi tu o alta care sa te satisfaca?
  5. Hai sa ramanem la discutia despre situatii si evitam discutii despre persoane - cel putin pana cand se rezolva intr-un fel sau altul situatia de mai sus.

 12. Avatarul lui Draga Ralu
  Jack, te-ai îndepărtat de la tema discuţiei. O să presupun că entuziasmul şi tonul liniar al discuţiilor online ţi-au pus probleme, nu limba engleză.

  Nu e nici de râs, nici de lăudat cu prieteni, rude sau cunoscuţi cu astfel de condiţii. Sunt convinsă că iniţiatorul discuţiei nu a căutat să introducă aceste persoane într-o categorie distinctă (şi nici nu o face în viaţa de zi cu zi) mai mult decât pentru a sublinia o situaţie deranjantă pentru nişte persoane printre care totuşi nu se regăseşte, diferenţa trebuind subliniată cumva. Este cu atât mai admirabil să te sesizezi pentru alţii, nu pentru tine. (Sper că nici categoria "alţii" nu te jigneşte.)

  Apoi, în caz că nu ai citit postarea iniţială până la capăt, discuţia a pornit de la "even if you win you're still retarded". Oricât de normal sau anormal, sau special, sau deosebit, sau altcumva ai fi, s-ar putea să fii deranjat când ţi se spune că eşti retardat. Eu aş fi în orice condiţii, cu atât mai mult dacă aş avea motive să recunosc remarci maliţioase la adresa unei stări independente de mine şi voinţa mea.

  Mă mir că asta nu te-a scandalizat mai mult decât o categorizare generică, pe care ai dedus-o mai mult din practica generală a societăţii, nu din cuvintele scrise mai sus.

  Mihai ridică o problemă care a pus mulţi alţi oameni pe gânduri. Dar ai nevoie de puţină sensibilitate pentru asta. Şi dacă o problemă ridicată nu te trimite la întrebări adiacente, evoluţia de la normal la deosebit s-ar putea să fie una lunga şi anevoioasă.

  Dacă ţie "retardat" ţi se pare liberă exprimare, dă-mi voie să mi te adresez cu... Cenzura bunei-creşteri nu-mi permite să-mi exercit dreptul la liberă exprimare.
  Ultima modificare făcută de Draga Ralu; 12.01.2013 la 23:14.
  100rt, iuliae, Loby and 3 others like this.
  Let's eat grandpa!
  Let's eat, grandpa!

  Punctuation can save a person's life

 13. Avatarul lui jack_cj
  Mult zgomot ....pentru nimic ! Scandalul a inceput de lo o gluma tampita care "face sens" doar in engleza (nici macar : retardat egal alienat mintal nu fizic ! ). Eu cred ca cei doi au ceva de impartit, sau de platit polite Skivirusului , si nu are nici o legatura cu " persoanele cu disabilitati "
  @Ralu : te rog sa scrii mai putin ca nu imi incape pe telefon !

  ---------- Post added at 09:52 ---------- Previous post was at 09:15 ----------

  aaa.. inca ceva , 100rt se adresa domnilor : " Stimati domni " , si se pare ca au raspuns doamnele

 14. Avatarul lui iuliae
  doamnele de aici sunt si domni :P
  100rt likes this.
  there's no bad snow, only bad skiers
  -maybe i will drink a beer with you, that doesn't mean I'll ski with you too-

 15. Avatarul lui Draga Ralu
  Jack_cj, vrei tu neapărat să ne convingi că n-ai citit bine postul iniţial?

  Da, e o glumă tâmpită.
  Da, e vorba despre retard-alienat mintal.
  Da, e o comunicare ce are sens în limba engleză. (limbă pe care unii o mai cunosc.)
  Deci concluziile tale sunt exact ipoteza problemei.

  Dar nu e scandal, e o sesizare şi se pare că, deocamdată, doamnele sunt cele care s-au sesizat. Domnii citesc şi aprobă tacit. Ele sunt mai sensibile, ei sunt sensibili, dar nu se arată.

  Şi să ştii că nu mi-am pus niciodată zăgaz gândurilor, deci scuză-mă dacă n-o fac nici acum, fie şi pentru telefonul tău.

  A, da, lecţia de engleză: "Special Olympics - A program of competitive sports events fashioned after the Olympic Games and intended for mentally challenged athletes." - Dicţionarul American Heritage
  100rt likes this.
  Let's eat grandpa!
  Let's eat, grandpa!

  Punctuation can save a person's life

Pagina 1 din 2 1 2 UltimulUltimul


SEO by vBSEO