Zeci de turisti au ramas, sambata, blocati in telescaunul de la Sinaia aproape o ora, dupa ce in tot masivul Bucegi a fost intrerupt curentul. Ghinionul de a ramane suspendat l-a avut si reporterul ziarului Libertatea, Claudiu Pacearca. 'Eram pe Valea Dorului la schi si urcam cu telescaunul cand, pe la mijlocul traseului, instalatia s-a oprit brusc.

Intai am crezut ca cineva nu a reusit sa se dea jos din scaun si de aceea a fost oprit si ca va porni in cateva minute. Dupa 10 minute, ne-am dat seama ca s-a intamplat ceva mai grav. Oamenii au inceput sa vorbeasca si, de la unul la altul, s-a raspandit vestea ca pe tot muntele se oprise curentul.

M-am cam speriat, pentru ca nu stiam cat voi ramane agatat de cablul de otel. Intre timp, o colega de suferinta din fata mea si-a desfacut schiurile si a sarit din telescaun, chiar daca distanta pana la pamant era de patru metri. Dupa aproape o ora, mecanicii telescaunului au pornit motorul de urgenta si ne-au coborat pe rand, pe toti, in Valea Dorului. Sincer sa fiu, nu cred ca ma voi mai urca prea curand in telescaun', ne-a povestit Claudiu.

sursa: libertatea.ro