Jandarmii bistriteni au avertizat, miercuri, ca exista pericolul producerii unor avalanse in Muntii Rodnei, motiv pentru care turistii ar trebui sa evite iesirile pe traseele turistice, transmite corespondentul ROMPRES.

"Avand in vedere racirea vremii, dar si ninsorile din ultima perioada de pe versantii Muntilor Rodnei, zapada cazuta poate provoca probleme nedorite turistilor care se aventureaza pe munte in aceasta perioada. Ca urmare, jandarmii montani ii avertizeaza pe iubitorii muntelui si ai sporturilor de iarna ca trebuie sa evite iesirile pe traseele turistice, deoarece exista pericolul producerii unor avalanse", a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Bistrita-Nasaud, Georgeta Casvan.

Potrivit datelor oferite de Sistemul de Gospodarire a Apelor, in Muntii Rodnei a nins cel mai mult, la Anies stratul de zapada masurand 35 de centimetri, iar la Rodna, 25 centimetri. In Pasul Tihuta, principala cale de legatura dintre Transilvania si Moldova, zapada depusa in afara carosabilului atinge 25 de centimetri, in timp ce la Straja, la poalele Muntilor Bargaului, stratul de nea a ajuns la 32 centimetri.