1. Avatarul lui rares

  Zapada de peste un metru si risc de avalanse in Fagaras

  Stratul de zapada masoara 138 de centimetri la Cota 2000 si la Balea Lac, in Masivul Fagaras, iar riscul producerii de avalanse este mare, transmite corespondentul ROMPRES.

  Din cauza coeziunii scazute a stratului initial de zapada cu suprafata versantilor, se pot declansa avalanse spontane de mari dimensiuni, care pot afecta inclusiv fondul forestier sau elemente de infrastructura, provocand distrugeri insemnate, a anuntat marti seful Serviciului Public Salvamont (SPS) Arges, Ion Sanduloiu.

  Producerea de avalanse ar putea fi favorizata de incalzirea vremii, prognozata pentru urmatoarea perioada, precum si de stratul proaspat de zapada depus in ultimele zile, in grosime de 15-30 de centimetri, conform sursei citate.

  Riscul producerii de avalanse in Masivul Fagaras este de gradul al patrulea, penultimul pe scala europeana a riscului de avalansa. In Masivul Piatra Craiului, nivelul de risc este de gradul al treilea. Din cauza riscurilor existente, toate traseele turistice montane din judetul Arges, indiferent de altitudine, raman inchise, au mai anuntat salvamontistii.

  Vicepresedintele Consiliului Judetean Arges, Marian Fulga, a declarat marti ca grosimea stratului de zapada din Fagaras a atins un nivel record pentru aceasta perioada a anului, cel mai mare de cand se efectueaza masuratori in zona.

  sursa: presaonline.com

 2. Avatarul lui popika
  OPS! Se pare ca toata lumea si-a dorit sa fie zapada si zapada avem, insa nu prea avem temperaturi negative...INCA!

  Asta e naspa, ca daca ninge, e cald si zapada se topeste, o sa avem risc mare de avalanse pe o perioada cat e cald ca nu se aseaza bine zapada.....

  DON'T RIDE FASTER THAN YOUR GUARDIAN ANGEL CAN FLY!

Subiecte similare

 1. Zapada la Ariseni

  De rares în forumul Vreme si Zapada
  15:29  
  • Raspunsuri: 0
  Ultimul Mesaj
  15:29 07.11.2007


SEO by vBSEO