Primul „episod” din istoria celei mai noi statiuni de ski si snowboard din Romania, Arena Platos, deschisa în apropierea statiunii Paltinis, se incheie sambata, 26 martie. Mai bine de trei luni, atat sibienii, cat si oaspeți din alte parti s-au bucurat la Arena Platos de conditii foarte bune de ski: partii intinse in fiecare seara, instalatii pe cablu cu capacitate mare de transport si, cel mai important, buna dispozitie. A fost un sezon incarcat de evenimente si de concursuri. De la concursurile de zipfelbob la carnaval, de la seri de karaoke la concursul de cuie, schiorii și snowboarderii sibieni au gasit la Arena Platos distractii pentru toate gusturile.

Sambata 26 martie este ultima zi an care teleschiurile statiunii vor funcționa. Ultimul „free ride” pentru impatimitii sporturilor de iarna. Ca o mulțumire pentru sprijinul și atenția de care statiunea s-a bucurat din partea tuturor celor ce i-au trecut pragul, sambata toți schiorii si boarderii vor putea urca gratuit pe partii.

Si, în același timp, tot sambata va avea loc Transilvania Rookie Fest - asa cum va anuntam si aici - concurs international ce va aduce in park unii dintre cei mai buni freestyleri juniori din Europa. Tinerii concurenti se vor întrece în acrobatii în fun-park-ul conceput de Martin Freinademetz, Andy Fazekas si echipa de la Ninjaz Parkdesign, park compus din 11 elemente.
Transilvania Rookie Fest incepe vineri, cu inregistrarea riderilor la Kinderland-ul de la Arena Platos. Sambata, la ora 10 încep antrenamentele, iar la ora 11, concursul propriu-zis. Riderii vor fi premiati cu premii totale în valoare de 2500 de euro. Transilvania Rookie Fest este al doilea concurs de snowboard international gazduit de Europa de Est.

Transilvania Rookie Fest este un concurs organizat de Federația Internațională de Snowboard și este cotat cu 2 stele. Concursul se adresează riderilor care încă nu au împlinit 18 ani. Câștigătorii concursului de la Arena Platoș vor primi o invitație all-inclusive la Protest Rookie Fest Finals ce va avea loc în stațiunea austriacă Ischgl la începutul lunii aprilie. La Ischgl se va decerna titlul de campion al acestei competiții.