Un sondaj realizat de NSAA ( National Ski Area Association ), in 92 de statiuni dintre cele 485 existente in SUA, arata faptul ca varsta medie a schiorilor a crescut in ultimul deceniu de la 33.2 ani (1997) la 36.6 ani (2006). De asemenea a reiesit faptul ca persoanele care practica schiul si snowboardingul sunt mai instarite decat celelalte persoane , in medie.Numarul schiorilor cu varste de peste 45 de ani sa dublat in ultimii 10 ani, iar numarul celor tineri a scazut dramatic.

Rezultatul a fost interpretat de unele organizatii ca un semnal de alarma , si anume ca peste cativa ani numarul turistilor din statiunile de schi va inregistra o scadere notabila si se vor inregistra pierderi financiare care nu vor putea fi neglijate.

Aceasta interpretare a fost atacata de Michael Berry ( presedinte NSAA ) care a spus ca tinerii frecventeaza statiunile mici pentru ca veniturile lor sunt mai mici decat a celor peste 45 de ani si ca nu este nici o sansa ca schiul sa devina un sport elitist cu un viitor limitat. Berry de asemenea a atras atentia ca un anumit rezultat al sondajului si anume : numarul schiorilor care petrec mai mult de 14 zile pe partie a crescut de la 37% (1997) la 45% (2006) este destul de elocvent pentru a invinge orice temeri.

Sursa skimag.com