1. Avatarul lui rares

  Probleme cu drumul de la Cota 1400

  Inspirat, probabil, de omologul său de la Constanța, care a rotunjit binișor veniturile bugetului local prin introducerea celebrei taxe la intrarea în Mamaia, primarul din Sinaia, Vlad Oprea, vrea să introducă și el o taxă pentru turiști. Oprea propune ca fiecare șofer care urcă din stațiune drumul spre Cota 1.400 să plătească 100 de lei noi. Este ceea ce edilul numește “taxă de descurajare“, iar proiectul privind introducerea acesteia va fi supus votului Consiliului Local numai după ce drumul va fi reparat, cel mai probabil în luna august acestui an. Inițial, Oprea a vrut ca valoarea taxei să fie de 200 de lei, însă, între timp, s-a răzgândit.

  Motivațiile primarului
  Vlad Oprea își argumentează dorința de a pune o taxă atât de mare pentru parcurgerea unui drum de numai 12 kilometri prin faptul că, pentru deszăpezirea acestuia, Primăria plătește cât pentru deszăpezirea a jumătate din străzile stațiunii. “Nici cu această taxă nu vom acoperi cheltuielile pentru acest drum“, susține Oprea, care a arătat că nu puține au fost cazurile când, la mai puțin de două ore de la deszăpezire, tronsonul era din nou troienit. Există în toate acestea și o veste bună: cei care vor fi cazați la pensiunile situate de-a lungul drumului nu vor fi obligați să plătească taxa.

  Rută cu multe probleme
  Introducerea taxei nu ar fi prima modalitate de a-i descuraja pe turiști să folosească drumul spre cotă. Edilul de la Sinaia a încercat, în mai multe rânduri și prin mai multe metode să-i descurajeze pe șoferi să urce pe acest drum. În primă fază, a montat panouri în care-i avertiza pe șoferi că ruta este periculoasă și, dacă urcă, o fac pe propria răspundere. Apoi, Primăria Sinaia a închis de tot drumul, la sfârșitul anului trecut. După un scandal de zile mari între polițiștii comunitari și șoferii care-l acuză pe primar că vrea să-i oblige să dea bani la telegondolă, tronsonul a fost redeschis. Primarul spune însă că va închide din nou drumul “de fiecare dată când va fi nevoie“.

 2. Avatarul lui magnum
  manca-te-ar tata cu gondola ta cu tot. Sa fie un an in care nu o sa ai turisti sa vezi ce o sa te rogi sa vina lumea in Sinaia.Oricum si cu 10 lei o sa fie mai ieftin.In masina incap mai multe persoane.
  Nu e normal sa-mi bagi pe gat telegondola.

 3. Avatarul lui rares
  nu cred k ai citit bine articolul e vorba de 100 lei nou adica 1.000.000 lei vechi deci.. nu cred ca mai iesi bine :P

 4. Avatarul lui magnum
  u re right.Am citit mai bine acum.E un mare copac dl Oprea atunci.Nu-mi vine sa cred ca o sa se aplice in cuantumul asta. Este mult prea mult.

 5. Am fost sambata asta la 1400 cu masina, taxa inca nu se aplica, dar procesul de descurajare a functionat. Erau mult mai putine masini decat acum 2 saptamani.

  Iar alternativa propusa de primar este gondola (care de afara din strada pare civilizata) si costa 18 lei persoana dus-intors.
  4 persoane inseamna 72 de lei deci in momentul in care va fi in vigoare te vei gandi daca merita sa dai 28 de lei sau nu in plus ca sa ajungi cu masina sus.

  Nu stiu cum arata baza de plecare a gondolei dar am inteles ca nu ar fi fost amenajata o parcare, iar daca intr-adevar este asa........

  In plus nu este aceeasi societate care administreaza gondola si restul instalatiilor de ski din Sinaia astfel ca nu iti poti lua o cartela cu mai multe puncte sau o cartela de o zi.

  Din pacate sunt atat de putine locuri de ski pe cap de schior in aceasta zona a tarii si atat de limitata infrastructura de transport incat turisti vor fi mereu si cu taxa asta, si cu taxa cealalta si tot asa.....

 6. Avatarul lui popika
  Imi pare rau ca trebuie sa o spun dar sunt de acord cu Fleur, fraieri care sa dea oricat cere "hotul" vor fi mereu....Asa cum Mazare nu a pierdut multi turisti asa nu o sa piarda nici tupeistul asta....
  Si eu care ma gandeam sa complotam ceva si sa ne coalizam intr-un fel impotriva aplicarii taxei sau chiar sa evitam zona odata cu aplicarea taxei....dar mari sanse nu avem....cred....
  Chiar, ce baza legala are pentru a introduce aceasta taxa? Avem specialisti in legi printre noi?

  DON'T RIDE FASTER THAN YOUR GUARDIAN ANGEL CAN FLY!

Subiecte similare

 1. Drumul spre Semenic este deschis

  De rares în forumul Stiri
  11:45  
  • Raspunsuri: 0
  Ultimul Mesaj
  11:45 07.01.2008
 2. Dumul pana la Cota 1400 inchis

  De rares în forumul Stiri
  19:23  
  • Raspunsuri: 1
  Ultimul Mesaj
  19:23 30.12.2007
 3. Probleme la telegondola de la Piatra Neamt

  De rares în forumul Stiri
  21:12  
  • Raspunsuri: 0
  Ultimul Mesaj
  21:12 13.12.2007
 4. Drumul spre Ranca a fost deblocat

  De rares în forumul Stiri
  10:04  
  • Raspunsuri: 1
  Ultimul Mesaj
  10:04 22.11.2007
 5. Nan are probleme la spate

  De rares în forumul Interviuri
  14:28  
  • Raspunsuri: 0
  Ultimul Mesaj
  14:28 29.10.2007


SEO by vBSEO