1. Avatarul lui popika

  Unde schiem pe timpul verii

  Unde schiezi în mijlocul verii: ghețarii și pârtiile acoperite  La un preț care poate începe de la 200 de euro pe săptămână de persoană, cazarea și 150 de euro, skipass-ul, poți schia în toiul verii pe zeci de kilometri pe ghețarii din Alpi, la 3000 - 4000 de metri altitudine.
  Din stațiunile de lângă ghețari ajungi ușor acolo unde zăpada durează tot timpul anului. Trebuie să știi doar unde vrei să ajungi; cazare găsești în multe zone chiar fără ajutorul agențiilor, la fața locului, fiind vorba de sute de stațiuni și de mii de oferte. Un loc într-o vilă fără mari pretenții costă în jur de 20 de euro de persoană pe noapte.

  Vârful unde se termină Italia

  Zona de schi Arabba - Marolada este parte integrantă din caruselul Dolomiti Superski, cu 1220 km de pârtii și 464 instalații pe cablu. E alcatuită din 2 centre separate: Arabba și ghețarul Marmolada.
  În total sunt aici 62 de km de pârtii pentru toate nivelurile de performanță, de la cele pentru începători până la experți, sunt deservite de 7 telecabine, 12 telescaune și 14 teleschiuri.
  Rețeaua de pârtii din Arabba este conectată de ghețarul Marmolada, cu altitudinea de 3342 m, prin pârtii și instalații pe cablu. Ghețarul oferă o zăpadă excelentă și pe tot timpul verii, iar pârtiile din Arabba sunt deschise din decembrie pâna în aprilie.

  Telecabina catre ghețarul Marmolada, unde se schiază tot anul, pornește de la Malga Ciapela, și ajunge la altitudinea de 3269; este punctul cel mai înalt din tot caruselul Dolomiti Superski. Cele mai multe locuri de cazare sunt în stațiunile aflate la cîțiva kilometri de accesul pe ghețar.Se pot practica: snowboard, carving, telemark, în stadionul de gheață patinaj, închirieri de snowmobile la Plan Boe, drumeții de iarnă cu schiuri de tură sau rachete de zăpadă.

  Din Elveția cobori în Italia

  Muntele Matternhorn este asociat cu stațiunea Zermatt din Elveția. Există însă și o altă parte a acestui munte, partea italiană, denumită de către italieni Cervinia.

  Datorită conexiunii către Zermatt și Valtournenche stațiunea oferă 315 km pârtii de schi, iar în Breuil-Cervinia-Valtournenche, 212 km de pârtii. Pârtiile către Zermatt pornesc din Plateau Rosa, cu altitudinea de 3400 m. Cele 10 km de pârtii de pe ghețarul Ventina sunt deschise și în timpul verii. Pârtia cea mai interesantă este Ventina cu lungime de 7 km. Pornind de la altitudinea de 3450 m, ajunge la 2050 m în Cervinia, străbătând ghețarul Ventina.

  Tot de la Plateau Rosa se ajunge la Piccolo Cervino/Klein Matternhorn cu 3483 m altitudine. Pârtiile din Cervinia sunt mai mult medii și ușoare, confortabile cu instalații rapide. Cea mai lungă pârtie, de aprox. 20 km pornește de la Plateau Rosa și ajunge la Valtournenche.

  Snowboarderii au snowparcul "Indian Park" cu 100 m lățime, 1 km lungime. Gasim half-pipe, 4 jump, 3 rail și posibilitate de slalom și boarder-cross. Parcul este situat în aria Fornet-Plan Maison.
  În afară de schi mai găsiți un patinoar, piscine, saună și masaj, squash, biliard, restaurante, baruri, discoteci.

  Franța – cel mai înalt vârf din Europa

  Chamonix este situată la poalele muntelul Mont-Blanc, cel mai înalt punct din Europa, 4810 metri altitudine.
  Stațiunea de schi situată parțial pe ghețar are variante nelimitate de off-piste (schi în afara pârtiilor amenajate), pârtii însorite situate la altitudini mari.

  Este o stațiune adecvata mai mult pentru experți. Datorită renumelui poate fi chiar aglomerată.
  Oferă pârtii de schi între altitudinea de 1035 și 3300 m. Din centrul localității Chamonix, telecabina Aiguille du Midi ajunge la 3842 altitudine. Acest punct este și punctul de plecare către Vallee Blanche și oferă, pe cîteva pârtii, o descensiune de 22 km lungime. Acest itinerariu nu este nici marcat și nici supravegheat!

  Din localitatea Chamonix trenul de ghețar mai urcă până la altitudinea de 1913 metri, la Montenvers. Locația oferă o panoramă către ghețarul Mer de Glace ("marea de gheață") și acces la inima ghețarului prin peștera de gheață, cu sculpturi refăcute anual.

  Din localitatea Argentiere telecabina Lognan și Grand Montet transportă doritorii până la altitudinea de 3275 m.
  În zona Grands Montets găsim 2800 ha pentru schi, atât pârtii marcate cât și variante de off-piste. Cea mai lungă partie din această zonă are o lungime de 3233 m.

  Austria, pe cea mai lungă pârtie din lume

  Regiunea Solden – Otztal are pârtii de peste 3000 m și are renume de « Ibiza Alpilor ». A fost aleasă de 3 ori cea cea mai bună stațiune de schi și snowboard din Austria.
  Schiorii și snowboarderii sunt așteptați pe 141 km de pârtii, cu 34 de instalații de transport pe cablu moderne. În această regiune gasim și cea mai lungă pârtie din lume, cu o lungime 14 km. Pentru iubitorii schi "freeride" există versantul Rettenbachtal, cu o lungime de 6 km. Pârtiile sunt situate între altitudinile 1370 - 3260 m, deci sunt practicabile pe tot parcursul anului.

  Schiorii si snowboarderii sunt așteptați cu numeroase posibilități de apres ski, atât în vale, cât și în zona pârtiilor.

  La Solden vă puteți caza în "Satul din zăpadă" – un complex de clădiri, aflate pe ghețar, construit din zăpadă și gheață, în stil iglu. Încăperile sunt aranjate sub formă de stea, sunt legate prin coridoare și tot așa comunică și cu sala principală.

  In complexul de cladiri se poate petrece și noaptea, propietarii asigură haine calde și saci de dormit rezistente până la -40ȚC. Mai au programe ineresante, ca « noaptea de supravietuire », prezentarea detectorului de avalanșă, pregătirea ceaiului din zăpadă, sau perecerea nopții în aer liber pe ghețar.

  Cei mai accesibili ghețari

  Din 1997, de când s-a deschis cea mai lungă linie de tren subteran din lume, Ghețarul Molltal a devenit cel mai ușor de accesat și cel mai stabil din punct de vedere a zăpezii, din Karintia.

  În mai puțin de 8 minute trenul subteran parcurge o diferență de nivel de 1000 de metri, până la stația intermediară, la 2200 m, de unde până la 2800 m se poate ajunge cu telecabine de 6 locuri. Pe ghețarul propriu-zis găsim 35 de km de pârtii de schi. Pârtii late, foarte bine întreținute așteaptă schiorii și snowboarderii din octombrie până în mai, iar pârtiile superioare sunt deschise și pe timpul verii.

  Posibilități de cazare și agrement în satele apropiate: Flattach, Obervellach, în localitatea Mallnitz, lângă Ankogel.

  Între cele două stațiuni de schi (Ankogel și Molltal) circulă skibus gratuit. Pe Ghețarul Stubai (1750-3200 m), la doar 10 km de capitala regiunii Tirol, Innsbruck, pârtiile de schi și snowboard sunt practicabile pe tot parcursul anului.
  Pe ghețarul propriu-zis găsim cea mai largă arie de schi de pe ghețar din Austria: 68 km de pârtii de schi, printre care și pârtii negre (mai rar întâlnite pe ghețari).

  Stațiunea dispune în total de 110 km de pârtii, în toate categoriile de dificultate, pentru toate nivelele de pregătire.

  Ghețarul este alcătuit de fapt din 5 ghețari, dintre care cel mai mare este Eisjochferner. În timpul verii, pe ghețar funcționeză 4 instalații de transport pe cablu, care deservesc mai multe pârtii (în funcție de starea zăpezii), dar în luna august nu se poate schia decât pe Ghețarul Windachferner.
  Cele mai comode: pârtiile acoperite Zeci de pârtii acoperite, funcționale pe timpul verii, sunt deschise în Marea Britanie, Germania, Finlanda, Olanda sau Franța. Costurile sunt ceva mai mari, pârtiile mai mici, dar e mult mai comod…

  Milton Keynes Xscape
  Milton Keynes Xscape din Marea Britanie, un complex aflat la 80 de kilometri de Londra. Există aici trei pârtii, dintre care două de 170 de metri, cu schi-lift, iar a treia de110 metri, pentru începători. Lumina este asigurată de un sistem de oglinzi care o face să semene cu cea naturală.
  Prețul este de 15 lire sterline pentru o oră, inclusiv închirierea de schiuri și clăpari sau placă de surf. După schi vizitatorii se pot relaxa în cafenea.

  Snow Valley
  E cea mai mare din Belgia. Are trei pârtii, cea pentru avansați având o lungime de 235 de metri și patru instalații pe cablu. A doua pârtie este pentru copii și începători, iar snowboarderii au și ei propriul spațiu, cu halfpipe, bare și schi-lift. Tariful pentru este de 12,50 euro pe oră, un card de acces pentru 12 ore costă 110 euro, iar abonamentul pentru toată vara (din aprilie până pe 31 august) ajunge la 299 de euro.

  Madrid Xanadu
  Este situată lângă Madrid. Este vorba despre un uriaș mall, în zona Arroyomolinos, în care se află peste 200 de magazine, în jur de 30 de restaurante. Accesul pe pârtie costă începând cu 11 euro pentru o oră, iar un abonament trimestrial ajunge la 142 de euro.

  Noux-les-Mines
  În nordul Franței, lângă Lille. Noux-les-Mines e un complex cu mai multe pârtii, cea mai mare de peste 300 de metri, toate construite pe un relief asemănător celui natural. Vizitatorii au la dispoziție peste 10.000 de metri pătrați acoperiți cu zăpadă, cu zone pentru snowboard și pentru începători.


  Sursa: Adevarul
  Articol: de Andrei Roman

  DON'T RIDE FASTER THAN YOUR GUARDIAN ANGEL CAN FLY!

 2. Avatarul lui manu
  Daca tot ai adus vorba...vin si eu cu o completare Indoor ski slope - Wikipedia, the free encyclopedia
  Si mai departe ajungem si la Artificial ski slopes - Wikipedia, the free encyclopedia

 3. Avatarul lui popika
  Citat Postat în original de manu Vezi post
  Daca tot ai adus vorba...vin si eu cu o completare
  E bine venita!
  THANKS!

  DON'T RIDE FASTER THAN YOUR GUARDIAN ANGEL CAN FLY!

Subiecte similare

 1. De unde ati aflat de SKIVIRUS.com

  De rares în forumul Sugestii si opinii
  00:22  
  • Raspunsuri: 45
  Ultimul Mesaj
  00:22 24.01.2008
 2. Unde ne intalnim....8-9 dec 07

  De popika în forumul Unde ne dam intalnire
  18:27  
  • Raspunsuri: 26
  Ultimul Mesaj
  18:27 04.01.2008
 3. De unde ne cumparam skiuri bune???

  De mihaelas în forumul Discutii echipament schi
  13:11  
  • Raspunsuri: 1
  Ultimul Mesaj
  13:11 30.12.2007


SEO by vBSEO