Drumul de acces spre Muntele Semenic, care da batai de cap de cele mai multe ori, in special pe tronsonul Prislop - Semenic, a fost practicabil, pe toata perioada sarbatorilor de iarna, transmite corespondentul ROMPRES.

"Lucratorii SC Drumuri si Poduri SA Caras-Severin vor face toate eforturile ca si in primul week-end din acest an, cei care doresc sa vina aici sa nu intampine greutati", a declarat, vineri, pentru ROMPRES Valentin Rusu, directorul institutiei.

Cu toate acestea, este bine ca soferii sa nu uite sintagma "iarna nu-i ca vara" si sa nu plece la drum fara cauciucuri de iarna si lanturi, o lopata si un saculet de nisip. Cei care si-au prelungit vacanta de iarna si au urcat in aceste zile pe Muntele Semenic au avut parte de distractie si de zapada din plin.

Atrasi de vremea deosebit de frumoasa, de partiile numai bune de schi, precum si de vinul fiert, care a intregit distractia si voia buna, turistii au vrut sa mai dea jos din kilogramele acumulate pe perioada sarbatorilor.

"Am venit pe munte, pentru ca, asa cum fac toti romanii de sarbatori, am mancat foarte mult si, mai mult decat atat, mancarurile au fost grase, carnea de porc fiind traditionala la Craciun. Acum, ne-am propus sa mai ardem din calorii", a afirmat unul dintre turisti. In toata aceasta perioada, un singur administrator, care a stat in aer liber, a vandut peste 1.500 litri de vin fiert turistilor mai frigurosi.