Locurile pentru Revelion din localurile, pensiunile și hotelurile din Caraș-Severin au fost ocupate aproape în totalitate. Iar stațiunile montane nu au fost o excepție. Hotelierii și cabanierii de pe Muntele Mic și Muntele Semenic s-au pregătit, în mod special, pentru trecerea dintre ani.
Sezonul de iarnă a fost deschis cu câteva săptămâni mai devreme decât de obicei. Mai mult, se pare că locurile puse la dispoziție în hotelurile, pensiunile și cabanele din această zonă au fost ocupate, însă nu de cărășeni.
Dintre turiștii care au ales să petreacă noaptea dintre ani pe Muntele Semenic, aproximativ 90 la sută sunt din Timișoara și București.
Motivul pentru care reșițenii nu au ales Muntele Semenic, cu toate că e foarte aproape, sunt bugetele limitate care nu le permit o asemenea distracție. Cărășenii au ales în acest an diverse moduri pentru a petrece Revelionul.
Muntele Semenic și Muntele Mic nu s-au aflat printre preferințele multor reșițeni. Aceiași regulă s-a aplicat și pentru stațiunea Băile Herculane, unde locurile au fost ocupate într-o proporție destul de mare, însă nu de foarte mulți reșițeni sau cărășeni.
Fie că a fost vorba de buget, de timp sau de ofertă, majoritatea reșițenilor au ales să petreacă noaptea dintre ani fie acasă, fie în centru sau într-un restaurant și discotecă. Rezervările din localurile din orașe au fost făcute chiar înainte de Crăciun.
Doar un norocos ar mai putea găsi ceva liber pe ultimii metri.
Dar cât a costat distracția? Depinde de locație, dar mai ales de ofertă. De la zero lei în cazul Revelionului din Centrul civic și până pe la 300 de lei în cazul unor restaurante. Discotecile sunt și ele la categoria prețuri accesibile însă în ofertă în cele mai multe cazuri nu este inclusă mâncarea.
Indiferent de opțiunea aleasă, evenimentul va fi celebrat așa cum se cuvine.

sursa: carasonline.ro