1. Avatarul lui rares

  Incalzirea pentru schi

  Inainte sa incepi sa schiezi ar trebui sa te incalzesti putin. Fa in asa fel incat sa devina o obisnuinta, sa nu pornesti la vale fara sa fi trecut de rutina incalzirii. Incalzirea va face sangele sa circule mult mai bine si mai rapid prin muschi, totodata muschi se vor relaxa iar incheieturile se vor simti mai usoare, se vor "unge" ca sa spune asa, deci riscul accidentarilor va scadea semnificativ. Este o idee buna sa faceti o incalzire a intregului corp, dar neaparat trebuie sa insistati asupra muschilor care fac aproape toata treaba: partea superioara si inferioara a picioarelor, fesele, spatele si gatul.

  O scurta alergare sau un mers rapid sunt exercitii simple pe care le poti face inainte de a incepe coborarea. Alergarea si mersul rapid iti va creste pulsul si totodata respiratia. Dupa alergare niste exercitii de stretching ar fi perfecte. Exercitii pentru intinderea cvadricepsilor si a femuralilor, a muschilor din zona lombara si pe cei ai umerilor.  De asemenea o incalzire buna ar fi urmatoarea. Alergati pe partie in vale si dupa aceea in deal, sarituri cu genunchi la piept (sau cat se poate) sarituri laterale. Toate acestea trebuiesc efectuate pana cand simtiti ca v-ati incalzit, ca circula altfel sangele.  Aveti mai jos o serie de exercitii care sunt folositoare inainte de a incepe sa schiati:

  rotatii de cap - folositoare pentru gat te va ajuta sa te relaxezi
  rotati de trunchi - se vor incalzii muschii lombari
  rasuciri de trunchi - se vor incalzii muschii spatelui si intercostalii
  aplecari de trunchi - pentru intinderea muschilor spatelui, ai umerilor, si ai picioarelor
  fandari frontale - pentru incalzirea muschilor piciorului
  fandari laterale - pentru incalzirea muschilor piciorului
  pendulari ale piciorului - pentru incalzirea soldurilor si feselor

  Dupa o zi lunga de schi, cu multe coborari ar fi bine sa faceti niste exercitii de relaxare (stretching) a muschilor, ca sa nu aveti febra musculara.

 2. Avatarul lui maxx0772
  De obicei, la alte sporturi, inainte de o perioada de efort mai sustinut, sportivii intra in cantonament.
  La skiori exista asa ceva? ...adica, de exemplu daca stim ca urmeaza sa mergem intr-un sejur de 6,7 zile intr-un loc unde stim ca vom face ski non stop, iar inainte nu am mai skiat in acel sezon, cam cum ar trebui pregatitta vacanta, din punct de vedere fizic?
  intrebarea se refera mai mult la o anumita categorie, din care (din pacate, fac parte)...adica cei care stau cu fundul in masina toata ziua..si cand prind o fereastra, alearga acolo.

 3. Avatarul lui alexoffroad
  @ maxx - da, in opinia mea o vacanta la ski - mai ales daca se arata una in care vei skia "non-stop" cum zici :-P - ar trebui pregatita macar cu o luna inainte. In special pentru muschii de la picioare si abdomen. Si poate si ceva cardio.
  "But I find holy redemption
  When I put this car in drive
  Roll the windows down and turn up the dial" Maren Morris

 4. Avatarul lui omurau
  Sa fim serios, partea cu categoria este doar o scuza. Oricand se pot gasi 40-50 de minute de doua-trei ori pe saptamana pentru mers la sala, alergat niste sprinturi pe langa casa, sarit coarda, alergar sprinturi pe scari etc. Pentru maximizat rezultatele orice exercitiu trebuie sa fie facut cu forta exploziva, deci pedalatul la bicicleta stationara in timp ce citim reviste nu se pune.

  Cine vrea cu adevarat mai scurteaza din timpul de forum/messenger/televizor/alte activitati de genul si face ce isi propune.

  Daca totusi cineva chiar are un job care chiar il munceste in asa hal incat nu gaseste 2 ferestre de 40-50 de minute pe saptamana nu stiu ce sa zic, poate ar trebui sa se gandeasca mai bine daca merita sa isi vanda corpul/sanatatea slujbei...

 5. Avatarul lui danimur
  Partidele de înot de 2-3 ori pe săptămînă se pun?

 6. "De asemenea o incalzire buna ar fi urmatoarea. Alergati pe partie in vale si dupa aceea in deal, sarituri cu genunchi la piept (sau cat se poate) sarituri laterale."

  cu claparii in picioare? nu-s superman

 7. Avatarul lui Fox
  Sau faceti incalzirea care o faceam noi pe vemea lui Nea Nicu':
  Alergati la deal, sau urcati cum puteti cu tot echipamentul, si apoi va dati la vale....si o ti tot asa pana faci rost de bani sa iei telescaunul )
  Glumeam, in ziua de azi nu mai se poarta asa....
  Dar oricum trebe sa te incalzasti, inainte de schi, si nu numai, la orice fel de sport.

  "fox"

Subiecte similare

 1. Cum alegeti dimensiunea pentru betele de schi

  De rares în forumul Echipament
  13:47  
  • Raspunsuri: 22
  Ultimul Mesaj
  13:47 09.02.2014
 2. Se desfiinteaza Federatia Germana de Schi ?

  De rares în forumul Stiri
  15:25  
  • Raspunsuri: 1
  Ultimul Mesaj
  15:25 17.11.2010
 3. Plugul - Primele zile de schi

  De rares în forumul Tehnica Schi
  08:19  
  • Raspunsuri: 10
  Ultimul Mesaj
  08:19 30.09.2010
 4. Costum schi

  De angusyoung în forumul Discutii echipament schi
  21:40  
  • Raspunsuri: 53
  Ultimul Mesaj
  21:40 09.01.2009
 5. Pregatire pentru JO pentru Tineret 2011

  De rares în forumul Stiri
  00:28  
  • Raspunsuri: 0
  Ultimul Mesaj
  00:28 18.11.2007


SEO by vBSEO