Subiect: Inotul si schiul 1. Avatarul lui rares

  Inotul si schiul

  Din pacate, pentru majoritatea practicantilor, schiul este un sport sezonier, dar ca la toate sporturile, pentru a reusi performante bune, sportivul trebuie sa se afle intr-o forma fizica cat mai buna, iar singura varianta este aceea de a lucra si in extrasezon. Schiul este un sport complex, care solicita un numar foarte mare de muschi. Sportivii de performanta includ adesea in antrenamentele din timpul extrasezonului cel putin 2 ore pe saptamana de inot.  S-a demonstrat ca inotul este unul dintre cele mai bune sporturi care poate fi facut in extrasezon de catre schiori. Inotul este un foarte bun element cardio in antrenament, se ard foarte repede caloriile si este foarte bun pentru cresterea rezistentei si coordonarii. De asemenea nu va va creste masa musculara foarte mult, dar oricum noi nu intentionam aceasta. Cele mai solicitate grupe musculare sunt cele de la brate, picioare si spate. Pentru copii si adolescenti, pe langa beneficiile fizice, mai exista cateva cum ar fi cele sociale, se vor imprietenii cu colegii de inot.

  Inotator mai bun = schior mai bun

  Este destul de greu sa gasesti un exercitiu care sa foloseasca la intensitate ridicata si ritm constant, simultan, bratele , picioarele, abdomenul si muschi lombarii. Singurul exercitiu care s-ar putea compara cu inotul ar fi sariturile rapide cu genunchii la piept, dar cu siguranta ii va suprasolicita chiar si pe sportivii foarte bine pregatiti fizic. Inotul ramane singurul exercitiu prin care se pot arde multe calorii, antrena muschii la un nivel superior si a avea suflu pana la sfarsitul antrenamentului.

  Nu toti adultii, care recurg la inot ca si modalitate de antrenament, au dezvoltat o tehnica care le ofera posibilitatea sa innoate o perioada destul de intelungata de timp pentru ca muschii sa lucreze corespuzator, si totodata sa isi pastreze suflul pana la sfarsitul antrenamentului. Exista programe de exercitii de inot care va pot creste rezistenta.

  Exista cateva exercitii care se pot face in piscina chiar si de cei care nu stiu sa innoate. Apa ar trebuie sa fie pana la nivelul pectoralilor sau umerilor. Alergarile pe loc si sariturile cu genunchii la piepta ar fi doua exercitii care sunt foarte bune pentru picioare, abdomen si rezistenta. Lovituri cu piciorul alternativ in fata si in lateral, exercitiu care solicita picioarele, abdomenul si spatele.

  Exista 2 mari avantaje ale exercitiilor efectuate in apa. Unul ar fi acela ca nu mai exista acel efect de caldura, nu mai transpiri. Al doilea, cred eu , cel mai important este ca in timp ce muschii sunt solicitati, incheieturile nu sunt aproape deloc.

  Ar mai fi cateva sugestii pe care le fac antrenorii de schii, pentru a avea rezultate bune. Cel mai bine ar fi ca antrenamentul sa fie impartit in doua, exercitii pe uscat si in apa. Dupa inot ar fi indicat sa petreceti 5-10 minute la sauna, unde se vor efectua exercitii de stretching. Alergarea in apa nu ar trebui omisa din nici un antrenament.

 2. Avatarul lui john_dude
  ...ah, inseamna ca si eu ma antrenez ptr sezonul de schi
  Nu sunt innotator experimentat, insa imi place sa merg macar o data pe saptamana 2 ore. Intradevar te simti excelent si combinat cu un pic de sauna e perfect...

 3. Avatarul lui LeGo1aS
  ehehe ) ... e bun ..merg de 3 ori pe saptamana la inot ) :>

 4. Citat Postat în original de LeGo1aS Vezi post
  ehehe ) ... e bun ..merg de 3 ori pe saptamana la inot ) :>
  Unde mergeti la inot in Bucuresti, care e programul si cat costa?

 5. Avatarul lui rares
  @ c_alecs legolas nu e din bucuresti
  dar in bucuresti ai putea sa mergi la floreascaSEO by vBSEO