Like Tree3Likes
 • 1 Post By KlausKO
 • 1 Post By Draga Ralu
 • 1 Post By KlausKO

Subiect: Reghin via Sinaia via Reghin via Madarasi 1. Avatarul lui KlausKO

  Cool Reghin via Sinaia via Reghin via Madarasi

  A sosit vremea să vă povestesc și eu oarece, mai exact un weekend de ski superfain. Totul a început de vineri seară, când m-am hotărât, bazat pe prognozele meteorologice, să nu mă duc la Bâlea. Am vorbit la telefon cu prietenul meu Flavius din București (nu Flavius de la Mediaș) și am hotărât să mergem a doua zi (adică sâmbătă) la Azuga să skiem. Zis și făcut. Sâmbătă dimineață “decolez” la 7.00 din Reghin (că dacă ziceam că plec la 7.00 din Reghin, unii colegi de pe forum ar zice că vorbesc prostii), și ajung – pardon - aterizez la ora 10 și ceva la Azuga. Cum Flavius era încă pe drum, mă echipez și mă bag să fac o tură. La baza pârtiei mă întâlnesc cu 3 colegi de pe forum: Gabor, Paul și - dacă nu mă înșală memoria –Livia (ne-am cunoscut anul trecut la Bansko). Îmi iau o urcare și fac și eu o tură, să văd cum merge. Nu am fost prea încântat – pârtia era formată din două straturi de zăpadă: primul era format din zăpadă/apă înghețată, iar al doilea strat era format din zăpadă căzută în noaptea precedentă, care te înfrâna cam tare. Ajuns jos, îi comunic lui Flavius care sunt condițiile de ski și hotărâm să ne întâlnim la Sinaia și să skiem în Valea Dorului – vorbise cu un prieten de la Sinaia care ne-a zis că sunt -3 -4 grade la Sinaia și că toate instalațiile funcționează. Urcăm până la 1400 cu mașina, luăm telecabina până la 2000, după care coborâm în Valea Dorului.
  peisaj vd.jpg
  Pârtia înghețată aproape bocnă, deci condiții foarte bune de ski. Am uitat să vă spun că Flavius era nerăbdător să-și încerce noile skiuri Volkl Mantra echipate cu legături Marker Duke.
  je.jpgje la vale.jpgfla mantra.jpgfla la vale.jpg
  Facem câteva coborâri, ne obosim puțin picioarele, fac și eu o tură cu Mantrele – care mi-au plăcut tare - bem un ceai, fumăm un trabuc și la plecare hotărâm să coborâm Carpul. Cum ne și așteptam, în partea de sus am dat de o tablă veritabilă, după care lucrurile s-au mai ameliorat, doar că în partea de jos am dat de un fel de supă.
  peisaj carp.jpg
  De coborât pe skiuri am coborât cam tot cât a coborât și colegul Fox în filmarea de săptămâna de dinainte. Am pornit spre Azuga indeciși dacă să stăm până a doua zi sau să mergem fiecare spre casa lui, mai ales că se anunța vreme cu vânt puternic pentru duminică. Într-un târziu ne hotărâm să ne întoarcem la casele noastre, cu propunerea ca în weekendul următor să facem o ieșire de 2 zile.
  Pe drumul spre casă primesc un telefon de la Mircea, un prieten din Reghin, care mă întreabă dacă nu-s interesat de o ieșire la Harghita Mădărași. Bineînțeles că am zis da și am apăsat piciorul pe pedala de accelerație. “Mâine-dimineață la ora 6.45 ne întâlnim în față la “Ceres”, mergem cu duba lui Cipri” – a zis vocea din telefon. A doua zi dimineață, la 6.45 fix, au apărut băieții - Mircea, Ovidiu, Cipri și Claudiu (altul decât subsemnatul) și am plecat să-l luăm pe Marius. Aveam de făcut un drum de 130 km, deci n-am mai stat mult pe gânduri și am plecat.
  tuica1.jpg
  Ajunși la ultima bucată din drum, care era un drum forestier, golim rezervoarele, punem lanțurile și pornim. Am reușit să facem cam 7 km din totalul de 10 km și să vezi minune: s-a rupt lanțul de pe partea stângă. Asta este! Mergem ce mai mergem… dar nu mult și suntem nevoiți să abandonăm nava și să o luăm la picior. Ultimii 3 km i-am făcut pe foci – eu – și ceilalți pe jos. Zăpadă era cu grămada, nu ne venea să credem. La fiecare smiley care ne anunța câți kilometri mai aveam până în stațiune, se auzeau urale. Ajunși sus, ne-a întâmpinat un vânt puternic care ne-a făcut să ne băgăm repede la căldură.
  peisaj.jpgnebuloasa.jpgintrare.jpgbrad.jpg
  Ne-am schimbat de haine… care au avut, am luat abonamente de o zi și am pornit să inspectăm zona. Din nou am rămas mască atunci când am văzut cât amar de zăpadă era. După prima coborâre, am revenit la Sugo (unde am stabilit cartierul general) și ne-am apucat să ne ceruim skiurile care cu ce a avut. Eu am avut Zardoz (not wax) și pot să spun că și-a făcut treaba. Cu skiurile ceruite, ne-am apucat de tocat la zăpadă, și am avut ce toca. Pe filmare se va vedea cel mai bine.
  action mircea.jpgaction je.jpgaction je 3.jpgaction je 2.jpgaction je 1.jpgaction cipri.jpgaction cipri 1.jpg
  Am făcut o scurtă pauză la amiază, am mâncat foarte bine la Sugo la pensiune (foarte frumos s-au comportat doamnele de acolo cu servirea, promptitudinea și mai ales calitatea mâncării), după care ne-am întors iar la tocat zăpadă. Râdeam ca niște copii în timp ce alunecam la vale în zăpada aia faină. Încă o tură, încă o tură… mai ales că începuse să ningă ca în povești.
  group.jpgbrad.jpg
  Cu durere în suflet am părăsit stațiunea cu skiurile în picioare până unde am lăsat duba și de acolo mai departe, până unde mai era zăpadă decentă pentru skiat. Ajunși aproape la capătul drumului forestier, ne-am dat jos skiurile din picioare și am stat să așteptăm duba, care a rămas în urmă. Primim un telefon de la șofer, care ne anunță că a derapat și a intrat în șanț. Am înghețat! Pornim spre el… echipați în clăpari… să scoatem mașina din șanț. Spre norocul nostru, dinspre stațiune au mai coborât și alte mașini și l-au ajutat să readucă mașina pe drum. Am ajuns cu bine la drumul principal, de acolo dă-i cu bere, dă-i cu vin… și am ajuns într-un târziu și acasă.
  dormitu.jpg[/CENTER]

  Ultima modificare făcută de KlausKO; 04.04.2012 la 20:39.
  Draga Ralu likes this.

 2. Avatarul lui Draga Ralu
  Hi hi hi hi!
  "Don't stop me now, I'm having a good time" )
  KlausKO likes this.
  Let's eat grandpa!
  Let's eat, grandpa!

  Punctuation can save a person's life

 3. Avatarul lui mariusica
  Daca stiam ca esti in Sinaia te bagam in mega balaureala noastra de pe valea pelesului
  Frumoase schiuri, cum se comporta Black Crow ca Mantra stiu ca e o bijuterie
  Ultima modificare făcută de mariusica; 04.04.2012 la 21:22.

 4. Avatarul lui KlausKO
  Nu eram pregatiti pentru balaureala, deci nu cred ca veneam oricum ... poate altadata
  Eu sunt foarte multumit de Orb-uri ... rigide, stabile, etc ... le-am folosit cu succes si in Franta si pe unde am mai skiat prin tara.
  Mantrele sunt chiar niste bijuterii
  Ultima modificare făcută de KlausKO; 05.04.2012 la 08:40.
  mariusica likes this.

 5. Avatarul lui tighyxu
  Frumoooos....frumooosss...de Volkl Mantra eram interesat si eu,interesante scule.Bine ca ati prins vreme buna ca noi la Balea am fost in lapte(ca ceata e putin spus).
  Ski as you think!

Subiecte similare

 1. DN 15 Reghin-Toplita, gata in toamna

  De sergiue în forumul Informatii Statiuni
  12:07  
  • Raspunsuri: 10
  Ultimul Mesaj
  12:07 14.01.2011
 2. Saalbach - Hinterglemm - Leogang - a fost cineva prin zona ?

  De klaxhu în forumul Informatii Statiuni
  01:40  
  • Raspunsuri: 6
  Ultimul Mesaj
  01:40 07.01.2011
 3. va rog o informatie - reparatii de echipament prin zona moldovei

  De danstilist2005 în forumul Discutii echipament schi
  15:22  
  • Raspunsuri: 0
  Ultimul Mesaj
  15:22 16.12.2010
 4. K2 in Romania prin SkateWorld

  De popika în forumul Echipament
  11:33  
  • Raspunsuri: 6
  Ultimul Mesaj
  11:33 18.11.2010
 5. Greva skivirus - intalnire prin Bucuresti zilele astea

  De Mal în forumul Unde ne dam intalnire
  08:59  
  • Raspunsuri: 25
  Ultimul Mesaj
  08:59 15.11.2010


SEO by vBSEO