Like Tree17Likes
 • 7 Post By Draga Ralu
 • 1 Post By Draga Ralu
 • 1 Post By Fox
 • 4 Post By popika
 • 1 Post By tighyxu
 • 3 Post By tighyxu

Subiect: The Happy Pandas s-au întors de la Straja 1. Avatarul lui Draga Ralu

  The Happy Pandas s-au întors de la Straja

  Weekendul care s-a aflat sub auspiciile „Bă, voi v-aţi ars?”

  Cu gânduri mari şi chef de ducă, o gaşcă Skivirus porneşte vitejeşte spre meleagurile însorite ale Strajei. Care merg de vineri, care, de sâmbătă, principalul e să mângâiem zăpada. Claudiu porneşte primul, pe calul său înaripat sau maşinuța zburătoare, şi ajunge fulgerător de repede la Sebeş, de unde o culege şi pe această wannabe Şeherezada... Apoi porneşte la drum şi familia Ţiglaru, în formaţie completă. Etern recunoscător minunatei sale soaţe şoferiţe, domnul Ţiglaru şi-a savurat călătoria cu berea în mâna, aşa cum îi stă bine unui domn care se respectă.
  Şi ajungem pe seară la Straja. Cărăm bagaje, lăsăm maşina în parcarea de la intrarea în staţiune, navigăm pe alei întortocheate, acoperite de zăpadă, gheaţă şi cenuşă... Am auzit de cabanele care au ars de curând în Straja. Totuşi, reuşim să trecem peste teama „Dacă luăm foc, ardem aici ca şobolanii” şi peste lipsa misterioasă a extinctoarelor. Facem cunoştinţă cu o altă trupă venită la aceeaşi cabană, pusă mai mult pe distracţie şi mai puţin pe schi, ne unim forţele şi ne relaxăm. Bere, Jagermeister, poze din Franţa, poze din Bansko, poveşti, o „Ce mult te-am iubit, Paraschivo” chinuită la chitară (că deh, bere şi Jagermeister, vin sfinţit şi alte alea...) Cu greu, tragem la culcare, tot cu poveşti, cu râsete cu sughiţuri. Claudiu, am observat, are deosebita calitate de a face conversaţie inteligentă înainte de culcare fără a-şi aminti cel mai mic detaliu a doua zi. Probabil e un talent dezvoltat în timp în faţa prietenelor prea vorbăreţe sau poate Jagermeisterul are glas.

  IMG_1220.jpg
  Discursul despre adevărurile vieţii are altă greutate dacă ţi-l însoţeşti cu o scară.

  Dimineaţa începe pe acelaşi ton şi în hohote de râs, poate cu oarecare dificultăţi de concentrare şi coordonare...

  După un mic dejun sănătos şi o cafea în care stătea linguriţa în picioare, pornim spre pârtii. Din nou, alei întortocheate, gheaţă periculoasă pentru clăpari... (Oare v-am povestit ce clăpari faini are Claudiu? Dacă la Bansko anul trecut se pupau schiuri, cred că o să ajungem în curând la pupat clăpari.) Buuuun, luăm cartele, încălecăm teleschiurile şi pornim spre vârf. Culmea lucioasă şi bătută de vânt nu ne sperie, pârtiile arată foarte bine. Şi merg bine. Ne bucurăm de coborâri în viteză, coborâri mai pe îndelete, fiecare după puteri, soare şi căldură mare, mon cher! Adunările de grup se fac mereu în vârf.

  Pe la prânz soseşte şi restul trupei: Liviu-care-nu-e-din-Braşov şi soţia lui, Simona, Marcel-care-nu-e-din-Timişoara şi băieţelul lui, Cristian, plăcarii Ancaş Brothers, Horia şi Liviu, prietena lui Liviu, Roxana, şi amicul nostru schior Răzvan, proaspăt întors din India, nu cu un stafilococ, ci cu o amibă, pe care a binevoit să o păstreze doar pentru el. (Apropo... Dacă Horia e omul cu tupeul la el, fratele Liviu e omul cu sandviciul la el, ca să nu-i scadă, dragul de el, glicemia!)
  Facem prezentările de dincolo de căciuli, căşti şi ochelari şi pornim în formaţie la vale. Ne dăm, cădem, filmăm, vizităm snowparkul lui dojaalex, Jap Jap Snowpark, filmăm din nou.

  Urmează apoi o scurtă pauză de masă, cu admiratul concursului de ridicat oameni de zăpadă.
  O ciorbiţă, o bericică, o poveste, socializăm şi pornim înapoi spre pârtii. Răzvan pare că vrea să îi facă concurenţă unui alt prieten de-al nostru, la fel de cu capul în nori, numele său ar fi de prisos. Nimerit pe teleschi cu Claudiu, s-a simţit obligat de bun-simţ să facă conversaţie. (Mă bucur în mine că nu pot să urc cu altcineva pe teleski. Small talk ability – minus 10. Awkward silence – plus infinit) După „Vii des la Straja? Eu vin prima oară, sunt cu nişte prieteni.” şi altele de genul, dimpreună cu un Claudiu mirat peste măsură, dar tăcut ca de obicei, prietenul nostru năuc are o revelaţie... „Tu ai fost cu noi la masă! Eşti de-al nostru!” Ropotele de râs au avut ecou până la restul trupei, unde s-au amplificat exponenţial, comparaţia cu prietenul that need not be named devenind imposibil de evitat.

  Şi revenim la ceea ce ne place: datul la vale. Povestea, desigur, nu începe cu „the happy pandas” degeaba. Soarele şi-a bătut joc de noi în fel şi chip, mulţi regretând cremele de protecţie abandonate cu nesăbuinţă în camere şi dezvelind piele, spre deliciul maliţios al prietenelor ultraviolete. Liviu a simţit pe pielea lui mângâierea aspră a zăpezii.
  Soarele nu iartă nici zăpada, iar după-amiază ne pregăteşte un fel de supă din omătul mult iubit, aşa că ne vedem nevoiţi să ne retragem spre casă. Suntem înfometaţi, deci nu e greu deloc. Pe drum, plănuim şarja cavaleriei. Marcel din nou a scos artileria grea: cărnuri macerate, sosuri speciale... Sper doar să îşi asume responsabilitatea de a hrăni şi pe viitor copiii ploii în stare solidă, aşa cum tăcut s-a angajat, şi promitem să îi aducem şi noi cu mândrie dinţii căzuţi la datorie. (Deşi nu garantez că vor fi dinţi de lapte)

  6.JPG
  Juniorul Cristian, înainte s-o pună pe Zâna Măseluţă la plată

  Master driller Ţighi pregăteşte furnalele, prietenii vin cu bere şi Jager.


  În timp ce carnea sfârâie pe grătar, se aprinde şi atmosfera, cu bancuri („Te-ai kkt, frumoaso?” va deveni un clasic, presimt!), cu schimburi de impresii despre experienţe personale de părăsire a corpului cu ajutorul şamanilor sau al grădinarilor de fungi şi plante palmat-sectate, cu povestiri ale aventurilor amicului globe trekker preocupat subit şi misterios de îndepărtarea ridurilor şi alungirea oaselor, cu hitul „Chickenpox”... Enumerarea ar putea continua în acelaşi mod psihedelic şi absolut de neînţeles.

  Gaşca se mută înăuntru, unde napolitanele flambate în Stroh fac noi adepţi. Putem spune fără urmă de tăgadă că Sonja şi Toe au pornit o tradiţie la Kaunertal, iar noi o acceptăm ca a noastră şi o urmăm cu sfinţenie.
  raz nap.jpg
  „Oare aşa o să ajung şi eu când mă fac mare?”

  Vă pot informa că şarja cavaleriei a fost încununată de succes şi sigur mă veţi crede pe cuvânt. Liviu, Simona, Marcel şi Cristian ne părăsesc pentru paturile calde de acasă, dar poveştile continuă şi se mută încet spre dormitoare. Cu părere de rău, n-aş putea să le reproduc aici, dar au fost haioase şi „am umplut multe lipsuri care ţin de cultura generală (sau nu)” – ™ Ţighi.
  Aaa! Am aflat cu această ocazie că zâmbetul larg îţi poate aduce nu doar hărţi fermecate, ci şi bere pentru prietenii însetaţi rămaşi pe uscat, el nemaifiind folosit până acum la procurarea băuturilor alcoolice.
  Ziua de duminică începe în acelaşi mod, la fel de devreme (08:00 am!), dar de data asta cu o cafea fără risc cardiac pentru consumatori. Nu zăbovim şi pornim spre pârtii. Din nou, zăpada e frumoasă, coborârile sunt scurte sau lungi, după fiecare. Claudiu a stabilit recordul la coborârea pârtiei 5... 60 de secunde. Presupun că se grăbea să prindă teleschiul.
  Oricum, nu zăbovim, fiindcă vrem să profităm cât putem de orele rămase. Bine, poate zăbovim puţin pentru o poză.

  P3180170.JPG

  P3180171.JPG

  7.JPG
  Clăparii, da? Clăpaaaarii!

  Every day I’m buttering...

  Când zăpada se înmoaie şi începem să schiem printre straturile de salată, ne mutăm în Jap Jap Snowpark, unde fiecare îşi arată talentul, fie la sărituri, fie la fotografiat.

  P3180205.JPG
  Corina depăşeşte orice aşteptare.

  IMGP0802.JPG
  Uite-aşa a zburat Răzvan din Thailanda

  Trântele sunt întotdeauna spectaculoase, din fericire, fără urmări.
  Cum se apropie ora de plecare, ne hotărâm să mai dăm o tură, două pe pârtie. Claudiu şi Răzvan încearcă schiurile Nordica oferite la test de skicenter.ro şi aş zice că le-au plăcut.

  Punctele de pe cartele s-au terminat, zăpada a început să ni se lipească de tălpi, semn că e cam gata cu distracţia. Ne mai oprim o dată să mâncăm... şi ce să vezi? Ajungem la Hotel Alpin, la doamna cu suflet mare remarcată de trupă anul trecut. Bineînțeles că, fără să vrei, privirea îţi fugea mereu la ea, iar noi, aflând povestea, chicoteam complice pe sub masă. Sătui şi sfârşiţi, pornim spre cabană să ne facem bagajele. O trecere în revistă a filmărilor din weekend ne face să ratăm fără regret ora de plecare stabilită iniţial, dar, cu păreri de rău, pornim pe rând spre casă, nu înainte să tragem un somnic... nu dăm nume... că, vorba aia, glicemia!

  A fost o ieşire grozavă, aşa cum sunt toate ieşirile Skivirus. Din nou am cunoscut oameni interesanţi şi din nou am plecat de la zăpadă cu speranţa că iarna nu se încheie încă... Încă nu, măcar puțin...


  Mai multe poze găsiţi aici Draga Ralu's Album: STRAJA, 16-18 martie 2012

  Si două filmuleţe...

  Skivirus la Straja - YouTube

  Enjoy riding in Straja - 2012 - YouTube
  Ultima modificare făcută de Draga Ralu; 04.03.2013 la 23:23.
  popika, KlausKO, liviu_b and 4 others like this.
  Let's eat grandpa!
  Let's eat, grandpa!

  Punctuation can save a person's life

 2. Avatarul lui alexoffroad
  primul film, la 00:40 ai o eroare de subtitrare
  "But I find holy redemption
  When I put this car in drive
  Roll the windows down and turn up the dial" Maren Morris

 3. Avatarul lui Draga Ralu
  E Roxana in background :P

  Eu nu-mi permit erori de subtitrare )
  KlausKO likes this.
  Let's eat grandpa!
  Let's eat, grandpa!

  Punctuation can save a person's life

 4. Avatarul lui Fox
  Alex, nu erorile conteaza, ci realizarile!!! Primul LIKE e de la mine, si de as putea sa votez de mai multe ori( stim noi la ce ne referim), as mai face-o odata!!!
  Draga Ralu likes this.
  Another Part Of Me,.... Skiing

 5. Avatarul lui popika
  Foarte tare v-ati distrat! Regret ca nu am putut veni....dar asta nu ma face decat sa fiu prezent si sa nu mai absentez nemotivat de la urmatoarele intalniri....
  Nici nu ma mira ca si Liviu are si el un as in maneca sau in buzunar sau in backpack (as=sandwich) )
  Ancas Brothers, rulez!

  PS - cine era gagica pe placa care s-a conectat cu mufa la planeta? OUCH!
  KlausKO, Fox, Draga Ralu and 1 others like this.

  DON'T RIDE FASTER THAN YOUR GUARDIAN ANGEL CAN FLY!

 6. Avatarul lui Draga Ralu
  Pai sa faci bine sa nu mai lipsesti! Aviz si celorlalti )

  Partea de final e special fara indicatii... Daca te referi la domnisoara din park, pe placa si cu bete, nu era de-a noastra, dar a fost haioasa tare )))
  Let's eat grandpa!
  Let's eat, grandpa!

  Punctuation can save a person's life

 7. Avatarul lui Mal
  Frumooos!

  Da Tighi ce costum de cosmonaut de mititei are! de zici ca tocmai s-a dat jos de pe Endeavour.

  E gore tex? Ceva uberstrat pe el, ca ti-l cumpar mintenas, daca nu se repede prietenul Kalindor la el.

 8. Avatarul lui tighyxu
  @Mal in Parang am stat la gratar in echipamentul de ski care si acum dupa ce l-am spalat miroase a mici, de aceea am optat la un echipament neutru@Ralu ai zis-o bine din nou pacat ca nu putem dezbate aici discutiile sau mai bine sa le zicem lipsurile culturale discutate cu Domnu' Saman Razvan care e atat de umblat in lumea asta maaare,dar cine stie poate o sa detaliem la urmatoarea iesire
  Draga Ralu likes this.
  Ski as you think!

 9. Avatarul lui Draga Ralu
  Tighi, cu siguranta se vor mai dezbate )
  Let's eat grandpa!
  Let's eat, grandpa!

  Punctuation can save a person's life

 10. Avatarul lui tighyxu
  284452_22820541RAZVAN.jpg306414_2394408580373_125RAZVAN.jpg El e Razvan antologia cunostintelor culte,mai putin culte si oculte)))
  Fox, danm and Draga Ralu like this.
  Ski as you think!

 11. Avatarul lui Mal
  Hahahahahaa! Prea tare,

 12. Avatarul lui danm
  Citat Postat în original de tighyxu Vezi post
  284452_22820541RAZVAN.jpg306414_2394408580373_125RAZVAN.jpg El e Razvan antologia cunostintelor culte,mai putin culte si oculte)))
  Vreau poze cu Razvan!
  Bravo lui!
  http://www.skivirus.com/discutii/380...e-schi-13.html post 193, ,,ca punct de plecare, intelegere''

Subiecte similare

 1. Straja

  De rares în forumul Informatii Statiuni
  11:26  
  • Raspunsuri: 745
  Ultimul Mesaj
  11:26 02.01.2021
 2. 12-13 Martie - Straja

  De popika în forumul Unde ne dam intalnire
  21:38  
  • Raspunsuri: 14
  Ultimul Mesaj
  21:38 15.03.2012
 3. Jap Jap Snowpark Straja

  De dojaalex în forumul Informatii Statiuni
  13:57  
  • Raspunsuri: 3
  Ultimul Mesaj
  13:57 04.12.2010


SEO by vBSEO