1. Avatarul lui popika

  Crina Coco – o mica campioana!

  Stimati colegi, suntem siguri ca nu va sunt straine cuvintele "campanie","BRD" si "cautam oameni mari". Iata ca in ciuda multor lucruri care nu prea merg bine in Romania, ne putem lauda cu un alt mic campion cu un palmares la care multi nici nu au apucat sa viseze. Cum foarte bine stim ca noi suntem schiori si boarderi, toti iubim un singur lucru: MUNTELE! Fie ca e iarna si il exploram schiind, fie ca e vara si poposim noptile cu corturile pe munte in micile sau marile ture, fie ca mergem cu bicicletele, este clar ca exista o forta divina care ne atrage atunci cand ne zboara gandul la munte. Despre asta este vorba si acum. Este vorba despre Crina Coco POPESCU.
  Hai sa o cunoastem un pic pe Coco si realizarile ei.

  Crina Coco – inca un record mondial de varsta pentru Romania


  Povestea ei este simpla: locuieste la Rasnov, este nascuta pe 3 dec.1994, este eleva in clasa aVIII-a si pasionata de tot ce inseamna munte. Masivele din vecinatatea si apropierea Rasnovului: Postavaru, Bucegi, Piatra Craiului si Fagarasi au fost, de la sase ani, locurile de joaca si descoperire a naturii, mai apoi locurile de ascensiune, de catarat, de initiere in alpinism, snowboard, mountain bike si, in ultimul timp, terenul de antrenament pentru munti inalti. Momentele de cotitura in existenta lui Coco, zice ea, rememorand originea pasiunii ei pentru munte, au fost:la sase ani jumate, cand a mers pe Bucsoiu, la Omu, la 10 ani cand a vazut prima data Alpii si a facut Dente del Gigante mergand prima data pe ghetar si pe un traseu de alpinism la altitudine. Doi ani mai tarziu, dupa ce a facut Mont Blanc-ul si, revenind acasa, cauta pe net informatii despre muntii care incepusera sa ii inflacareze imaginatia. A dat peste descrierea circuitului Seven Summits, circuit considerat drept unul de cea mai inalta performanta in alpinism. A ramas din acel moment telul ei in materie montana.


  Din anul 2008 este membra a Clubului Montan Altitudine si incepe expeditile in munti inalti: Caucaz-Kazbeg 5047m, Iran-Damavand 5671m, Alam Kooh 4850m, Anzi- Ojos del Salado 6894m. Anul 2009 inseamna pentru Coco infiriparea realizarii telulu ei: 3 varfuri de Seven Summits – Aconcagua, Kilimanjaro, Elbrus.

  PALMARES:
  2009 – iulie : Rusia, mt. Caucaz, vf. Elbrus (5642m) - cel mai inalt varf din Europa, Circuitul SEVEN SUMMITS, cel mai inalt vulcan din Europa, Circuitul SEVEN VOLCANOES
  2009 – iunie : Tanzania, mt. Kilimanjaro, vf. Uhuru (5895m) - cel mai inalt varf din Africa, Circuitul SEVEN SUMMITS, cel mai inalt vulcan din Africa, Circuitul SEVEN VOLCANOES
  2009 – ian.: Argentina, Anzii Cordilieri – Aconcagua(6963m), traseul „Traverseul Ghetarului Polonez”, cea mai tanara persoana din lume – cel mai inalt varf din America de Sud, Circuitul SEVEN SUMMITS.
  2008 – dec.: Chile, Atacama – vf. Ojos del Salado(6893m), cea mai tanara persoana din lume - cel mai inalt vulcan din lume, cel mai inalt vulcan din America de Sud, Circuitul SEVEN VOLCANOES
  2008 - vf. Alam Kooh(4850m), pe fata nordica, premiera pentru Romania;
  2008 - Masivul Alborz (Iran), vf. Damavand(5671m), cea mai tanara persoana din lume – cel mai inalt vulcan din Asia, Circuitul SEVEN VOLCANOES
  2008 - Mt.Caucaz – vf. Kazbek.(5047m) ), cea mai tanara persoana din lume;
  2008 - mai: Mt. Olimp-vf.Mytikas(2919m),in conditii de iarna.
  2007 - Nepal-vf.Kalapattar(5550m), Everest Base Camp;
  2007 - Turcia-vf.Ararat(5165m), cea mai tanara persoana din lume;
  2007 - Mont Blanc(4810m); Alpi- Mont Dolent(3800m);
  2005 - Alpi- Dente del Gigante(4014m)

  Nu este doar o poveste este un adevarat palmares: 5 recorduri mondiale de varsta, 3 varfuri din Circuitul SEVEN SUMMITS al celor mai inalte varfuri de pe fiecare continent, 4 varfuri din Circuitul SEVEN VOLCANOES al celor mai inalti vulcani de pe fiecare continent.
  De aici incolo este o poveste inca si speram sa nu ramana asa, transformandu-se in realitate cu ajotorul celor care iubesc cu adevarat muntele.
  EXPEDITIA „AUSTRALIA si OCEANIA 2010” 02 ian. -07 feb. 2010
  Papua New Guinea - mt.Carstensz Pyramid (4884m.): cel mai dificil din punct de vedere tehnic din circuitul SEVEN SUMMITS. Papua New Guinea - mt. Giluwe (4368m.): cel mai inalt vulcan de pe continent, in circuitul SEVEN VOLCANOES. Australia - mt. Kosciusko: cel mai inalt munte din Australia,face parte din versiunea initiala,a lui Dick Bass, a circuitului SEVEN SUMMITS.


  CRINA COCO POPESCU ( 15 ani ), va deveni cea mai tanara alpinista pe Carstensz Pyramid - record mondial de varsta.
  In expeditia „AUSTRALIA si OCEANIA 2010” 02 ian. -07 feb. 2010 CRINA COCO POPESCU va escalada:
  • al IV-lea varf din Circuitul SEVEN SUMMITS, dupa ce a atins, in anul 2009, Aconcagua, Kilimanjaro si Elbrus.
  • Al V-lea varf din Circuitul SEVEN VOLCANOES, dupa ce a ajuns in 2008 pe Damavand si Ojos del Salado, in 2009 pe Kilimanjaro si Elbrus.
  Circuitul SEVEN SUMMITS a fost incheiat pana acum de numai 161 alpinisti din intreaga lume: 145 barbati si 16 femei.
  Singurul roman care a facut SEVEN SUMMITS este Constantin Ticu Lacatusu, care a finalizat acest proiect pe data de 10 decembrie 2001, la varsta de 40 de ani.
  • Recordul actual feminin de varsta: Samantha Larson la 2007-05-15, la varsta de 18ani si 221 zile.
  • Recordul actual de varsta: Johnny Strange, 8 iunie 2009, 17 ani.

  Coco vizeaza urmatoarele performante:
  • Record mondial de varsta in circuitul SEVEN SUMMITS – cea mai tanara alpinista.
  • Record mondial de varsta pe Carstensz Pyramid - cea mai tanara alpinista.
  • Record mondial de varsta pe mt. Vinson – Antartica.
  • Record mondial de varsta pe Everest.

  Cea mai rapida programare posibila datorita sezoanelor fixe de atacare a varfurilor este:
  • „AUSTRALIA si OCEANIA 2010” , 02 ian. - 07 feb. 2010
  • „AMERICA de NORD 2010”14 mai – 20 iunie 2010
  • „Antarctica 2010 – 2011” 20 dec. 2010 – 10 feb. 2011
  • „Everest 2011” 04 martie – 05 iunie 2011

  Pentru ca partea cu Australia si Oceania a acestei povesti sa devina palmares Coco are nevoie de suportul nostru, de fapt pentru toata povestea are nevoie de aprecierea si sprijinul oamenilor din jur pentru ca performantele in alpinism capata sens si valoare numai in masura in care sunt intelese si impartasite.

  Coco merge pe munte de la 6 ani, locuieste la Rasnov, din camera ei se vede Piatra Craiului, din sufragerie Bucegii, in spatele curtii incepe Postavarul; viata ei inseamna munte, antrenamentele se petrec pe munte, sambata si duminica iese in ture cu colegii de club si prietenii de munte. Ea traieste intre oameni care impartasesc aceeasi pasiune pentru munte si e fericita ca este considerata partener egal si de incredere de catre alpinisti cu experienta.
  Tatal ei, Ovidiu POPESCU, care este si partenerul lui Coco in expeditiile in munti inalti si, dupa cate experiente si intamplari au trait impreuna, sigur stie cu exactitate ce simte si gandeste Coco in legatura cu muntele si alpinismul.

  Pe Coco o puteti cunoaste mai bine la Crina Coco Popescu si Clubul Montan Altitudine, si la cateva link-uri de specialitate din strainatate:
  Una rumana de 14 años batió récord en el Aconcagua
  Taringa! - Cerro Aconcagua
  Expediciones - Desnivel.com Montańa, alpinismo y escalada.
  BMC - International
  Coco e un om mare si se bazeaza pe alti oameni mari sa o sustina. Acum, cu sprijinul nostru, incearca sa castige concursul B.R.D pentru a face Carstensz Pyramid, cel mai inalt din Australia si Oceania, pentru Coco al patrulea varf din Seven Summits, inca un pas important spre atingerea telului ei.

  Daca considerati ca performantele lui Coco o recomanda pentru castigarea campaniei BRD, va rugam sa nu ezitati sa o sustineti cu voturile d-voastra pe siteul BRD.

  Nu uitati ca in fiecare zi dati zeci, sute sau poate chiar mii de clickuri pe internet. Haideti sa ajutam cu voturile noastre un campion sa fie cu adevarat un campion.

  Echipa SKIVIRUS.com

  DON'T RIDE FASTER THAN YOUR GUARDIAN ANGEL CAN FLY!

 2. Avatarul lui john_dude
  Urmaresc cu interes ascensiunile pustoaicei, asa ca are votul meu
  Extraordinar ce face...

 3. Avatarul lui Putyu
  FREERIDE MACHT FREI

 4. Avatarul lui meser
  Un copil exceptional.

 5. Avatarul lui popika
  Cum ne-am putut coaliza sa o ajutam pe Edith, acelasi lucru il putem face si in acest caz....
  Votati cat puteti pana pe 27 noiembrie 2009!

  DON'T RIDE FASTER THAN YOUR GUARDIAN ANGEL CAN FLY!

 6. Avatarul lui arcarius
  Super copil.
  De remarcat ca pt. Aconcagua, tatal ei a ales cel mai spectaculos si dificil finis; luarea varfului pe ruta poloneza - ascensiune in stil alpin/catarare pe ghetar.
  Ultima modificare făcută de arcarius; 20.11.2009 la 18:46.

 7. Avatarul lui popika
  hai sa mai votam si aici, ca suntem obisnuiti cu votul de duminica...

  DON'T RIDE FASTER THAN YOUR GUARDIAN ANGEL CAN FLY!

Subiecte similare

 1. Campioana olimpica la snowboard - accident fatal in Mont Blanc

  De TheGodmother în forumul Stiri
  09:48  
  • Raspunsuri: 4
  Ultimul Mesaj
  09:48 30.05.2009
 2. VANDUT - clapari Salomon marimea 42 – 149 Ron, stare foarte buna

  De miki2008 în forumul De Vanzare
  22:02  
  • Raspunsuri: 6
  Ultimul Mesaj
  22:02 05.01.2009


SEO by vBSEO