Like Tree3Likes
 • 3 Post By Posho

Subiect: Iar Tirol la olteni 1. Avatarul lui Posho

  Iar Tirol la olteni

  Acum multi ani cind a inceput SRT toata suflarea schioare a Romaniei s-a imbujorat de placere. Avea(m) si de ce, proiectul (cel complet nu ce vedeti voi facut) era (si ramine inca) ceva nemaivazut pe la noi, e situat intr-o zona foarte frumoasa si foarte putin si extrem de prost (SI DE IEFTIN!) exploatata turistic, intr-atit de mare a fost entuziasmul incit unii s-au grabit sa o proclame ca pe "Mica Austrie". Unii mai trecuti prin viata si prin munti ne-am multumit sa ridicam cite-o sprinceana cind a venit vorba de transplantat sute de ani de civilizatie montana din Tirol in Valcea. Imi mentin rezerva si acum si vad putine motive sa o schimb. Dar azi luat cu vesti dau de alta chestie, ca-i lucru mare cu schiatul in Valcea, dom'le. Pe linga articolul inept cu Primarul care incepe el sa se gindeasca da' numa' de la anu' (puneti voi niste epitete dupa preferinta) de Voineasa
  Gabriel N iaca peste ce dau: La Horezu se va schia în acest an, iar de la anul se va putea ateriza cu avioane u :lol:

  Daca bine recunosc locul fotografia e din Serfauss (adica la "doar" 1400km Vest de Valcea) dar hai sa trecem peste si sa citim:

  "Cel mai important loc este staţiunea „Vârful Romani” care în acest an a fost deja punctul de atracţie, numărul turiştilor potrivit datelor fiind de peste 5000 în plin sezon estival, pensiunile având deja de acum rezervate locurilor pentru Sărbătorile de Iarnă.
  În această vară au început şi lucrările la pârtia de schi, prima din cele 5, lungă de 800 de metri, chiar pe Vârful Romani. În prezent s-au montat stâlpii pentru teleschiuri şi au fost aduse tunurile de zăpadă. Urmând ca începând cu luna decembrie să fie pusă în funcţiune. La baza pârtiei se lucrează la un restaurant elegant, acesta urmând a face dintr-un complex turistic de 4 stele."

  Adica toata treaba e cum cotesti mata la dreapta inainte de Horezu (550 m altitudine...) si-o iei spre Nord, dupa aia cind se termina asfaltul te descurci tu, daca nu, asta e, iti iei si mata un 4x4 hard si mincare de-acasa si poti ajunge la noi in minunata "statiune Varful Romani" de care cu greu vei fi auzit chiar de te va fi interesat zona aceea. Care Varf Romani (sau Vf. lui Roman? De cind asta si de ce?) are ceva peste 1600m si totul e cu expunere sudica. Adica se va schia cum da de sus. Pai da, ca tunurile alea de zapada au nevoie sa fie alimentate cu apa (nu-i lac acolo) si cu, vai, electricitate. De-aia mai "tare". Si nu prea-i. Asta presupunind ca va putea cineva sa si ajunga acolo iarna, adica sa fie ori zapada prea putina (altitudine prea mica si-atunci sa nu se poata schia) fie prea multa si drumul (forestier, dificil si vara cu o masina normala) necuratat. Sper sa ma insel insa am banuiala aparitiei unei pocitanii similare blestematiei aleia numite "Statiunea Parang"

  Locul fiind aici: https://www.google.ro/maps/@45.26692...m1!1e3!5m1!1e4
  DDA, Dragonfire and dragosa like this.
  "In theory, there is no difference between theory and practice. In practice, there is."

 2. Avatarul lui Dragonfire
  Pai daca ar lua in calcul sa adapteze partia si la aterizari decolari ar rezolva dintr-un foc mai multe treburi : ar deveni o statiune exclusivista fiindca vor veni doar proprietarii de avioane usoare, astia cand vin pot baga si niste pet-uri acolo cu apa pentru tunuri si nu mai trebuie sa faca drumul, il lasa asa cum e. Eh, ramane doar sa mai puna si niste eoliene si fotovoltaice si gata, tadam ! avem si curent.
  Guilty for loving snow..

Subiecte similare

 1. Instructor roman in Tirol

  De Lexovic în forumul Informatii Statiuni
  16:43  
  • Raspunsuri: 6
  Ultimul Mesaj
  16:43 11.09.2016
 2. Inferno Austria – Ischgl, Tirol 2010

  De tighyxu în forumul Povesti de la schi
  23:19  
  • Raspunsuri: 5
  Ultimul Mesaj
  23:19 03.12.2010
 3. Comparatie Tirol/Busteni

  De larrybucur în forumul Discutii
  22:58  
  • Raspunsuri: 18
  Ultimul Mesaj
  22:58 17.11.2010
 4. Article: Inferno Austria – Ischgl, Tirol 2010

  De tighyxu în forumul vBCms Comments
  23:04  
  • Raspunsuri: 0
  Ultimul Mesaj
  23:04 30.08.2010


SEO by vBSEO