Like Tree8Likes
 • 7 Post By Yoyo
 • 1 Post By alex_ika

Subiect: Slovacia - Strbske Pleso și Tatranska Lomnita 1. Slovacia - Strbske Pleso și Tatranska Lomnita

  Bine v-am găsit. Dacă tot mi-am făcut cont am zis sa pun și eu umărul un pic și sa va povestesc despre cele doua stațiuni din titlu, de unde am revenit duminica după un weekend de ski.
  Incep cu începutul, am închiriat un apartament cam la jumătatea distantei dintre cele două stațiuni, Pod Kotlom apartments, cu 55 euro pe noapte pentru 4 persoane. Am plecat vineri din Oradea, cei 395 km i-am parcurs în fix 5 ore. Când am ajung am tras o fi lungă până la Strbske Pleso că să ne facem o idee cum ne organizam a doua zi. Sâmbătă la 8. 30 când se deschid pârtiile am fost acolo, parcarea 5 euro. Ski pass costa 41 de euro (din care 2 garanție, returnata la sfârșit). Dacă îți faci Gopass e vreo 35 euro ski pass-ul, găsiți pe net info despre gopass. Închiriatul 15 euro /zi. La strbske pleso găsești cam de toate, au două pârtii de copii/superincepatori pe care ai acces doar cu monitor, pista de tubing și pârtii roșii și albastre. Ai două teleskiuri și un telescaun care pornesc de jos, primele două te duc la albastru, telescaunul sus la roșu. Pârtiile sunt în stare f bună, nivelate și late, nu foarte aglomerate. Gradul de dificultate la cele albastre mai mare decât la Tatranska , cea roșie fiind mai ușoară. Infrastructura bună căsuțe cu mâncare, suveniruri, dulapuri să îți lași lucrurile etc. Ne-a plăcut. Tatranska Lomnica este altă mâncare de pește . Next level! Mult mai mare, mai multe variante de pârtii. Prețul la fel la ski pass și închirieri, parcarea gratis. Pârtie de copii cu teleski, pârtie de sanie, doua telescaune și o telecabină care te duc la începutul pârtiei albastre iar de acolo un telescaun te duce cam la jumătatea pârtie roșii și o telecabină la 1800m înălțime la începutul pârtiei roșii. De acolo mai poți la un telescaun până la 2200 de unde începe cea neagră. Eu sunt cam începător, m-am dat la Strbske pe pârtia roșie și a fost ok, aici a fost cam greu, am ajuns jos dar nu fără emoții. De neagră nu m-am putut "apropia". Pârtia albastra este mult mai lungă, cu multe variante de coborâre, fun parc, etc. Deși era duminică nu am stat la coada mai mult de 5-7 minute și doar la urcarea cu telescaunul (încălzit). Am uitat, ambele stațiuni au trasee de ski fond lungi. Per total, am fost încântați, deși doi dintre noi ai fost și pe pârtii din Colorado și ai spus că Tatranska se bate de la egal la egal cu cele de acolo.
  Sper că nu am fost prea haotic, dacă am uitat ceva ce va interesează, întrebați. Numai bine!
  Imagini atașate Imagini atașate

 2. Avatarul lui Dragonfire
  Arata bine de tot..
  Guilty for loving snow..

 3. "Bini di tăt"

  Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

 4. Avatarul lui Axometru
  Cati km de partie? Un pic cam scumput skipass-ul pentru ce-ti ofera. Zic eu. Intr-o statiune umila din Austria cu vreo 20-25 km partie gasesti app cu 50-60€ si skipass cu vreo 38€. Dar, da e mai departe, si probabil mai scumpa mancarea.
  ATOMIC - WE ARE SKIING

 5. Cam asta am gasit:
  Tatranská Lomnica - 11.8 km - 39EUR - Ski resort Tatranská Lomnica - Skiing Tatranská Lomnica
  Štrbské Pleso - 8.3 km - 34EUR- Ski resort ?trbské Pleso - Skiing ?trbské Pleso

  Cam scump...parerea mea.
  Axometru likes this.

 6. Eu la ambele am platit 39, daca aveai Gopass era 34. Adevarul e ca nu am fost in multe statiuni de ski nici in tara nici afara, in afara se skipass sa zicem, preturile sunt bune, chiar si fata de Romania, de ajuns, din Oradea 4h40 mi se pare un timp decent. Stana de Vale si Arieseni, din Bihor sunt o gluma proasta pe langa Strbske si Tatranska si fac 2 ore pana acolo. Acum am inceput si eu sportul asta cat de cat, probabil urmatoarea excursie va fi in Austria, undeva. Trebuie sa ma mai documentez. Referitor la Slovacia am mai auzit si de Jasna, poate ajung si pe acolo sa vad ce si cum.
  Ultima modificare făcută de Yoyo; 25.02.2018 la 14:18.

Subiecte similare

 1. Jasna,Slovacia.....

  De feliciaf în forumul Informatii Statiuni
  09:50  
  • Raspunsuri: 20
  Ultimul Mesaj
  09:50 17.05.2013


SEO by vBSEO