1. Avatarul lui rares

  Olimpiada de tineret

  Acum, că s-a stabilit că vom fi gazdă a Jocurilor Olimpice de Iarnă Europene pentru Tineret din 2013, Brașovului îi revine o sarcină extrem de importantă. Dacă va trece acest examen, România va putea candida pentru organizarea Olimpiadei de Iarnă din 2022. Pînă în luna februarie 2009, Comisia de organizare a Jocurilor Olimpice de Iarnă pentru Tineret va semna un contract cu Comitetul Olimpic European, contract în baza căruia Brașovul va fi evaluat din șase în șase luni din punctul de vedere al capacității de organizare a acestui eveniment sportiv de anvergură.

  Brașovul va găzdui festivitățile de deschidere și închidere

  Brașovul va găzdui festivitățile de deschidere și închidere a jocurilor olimpice, dar și probele de hochei, patinaj viteză și patinaj artistic. În Sinaia se vor desfășura probele de schi alpin, cele de sărituri vor fi găzduite de Rîșnov, în Predeal cele de biatlon și de schi fond, iar la Azuga și Bușteni cele de slalom special și slalom uriaș. Satul olimpic va fi amenajat la Predeal. Autoritățile locale spun că așteaptă sprijin guvernamental cel puțin pentru probleme ce țin de drumurile naționale din zonă. „Noi am demarat deja seria investițiilor, atît în viitorul patinoar olimpic, cît și în Poiana Brașov, dar, avînd în vedere că ochii întregului continent și chiar ai întregii lumi vor fi ațintiți pe România, ar fi firească implicarea viitorului guvern în această chestiune“, a spus primarul Brașovului, George Scripcaru.

  Centru de excelență pentru sporturi de iarnă la Brașov

  George Scripcaru a mai precizat că a avut o serie de discuții cu oficialii Comitetului Olimpic Român (COR) privind realizarea unui centru de excelență pentru sporturi de iarnă la Brașov. „Centrul va fi în municipiu sau în Poiană. Trebuie să identificăm o locație, să realizăm un proiect pentru acest amplasament și să-l prezentăm la COR. Acest for va suporta 100% investiția, care se cifrează la cîteva zeci de milioane de euro. Trebuie să facem toate demersurile pînă în primăvara anului 2009. Va fi un parteneriat între Consiliul Local Brașov și COR“, a mai spus primarul Brașovului.
  La Jocurilor Olimpice de Iarnă Europene pentru Tineret din 2013, vor participa 1.700 de concurenți din 42 de țări europene, la care se adaugă stafful tehnic și oficialitățile și, bineînțeles, turiștii atrași de acest eveniment sportiv. Numărul celor care vor avea nevoie de cazare, distracție și hrană pe perioada competiției ar putea ajunge la peste 6.000 de persoane.

  sursa: monitorulexpres.ro

 2. Avatarul lui rossi
  sunt foarte curios dak in romania se poate face asa ceva... eu unu nu prea cred dar sper sa ma insel
  rossi

 3. Avatarul lui john_dude
  ...ar fi un inceput si cu toate ca ne e greu, sa incercam sa fim optimisti. Ar fi un semn ca se pot schimba lucrurile si in RO inspre bine. Bafta!

Subiecte similare

 1. Rezultatele romanilor la Campionatele Mondiale de Tineret

  De rares în forumul Stiri
  13:58  
  • Raspunsuri: 0
  Ultimul Mesaj
  13:58 28.02.2008
 2. Pregatire pentru JO pentru Tineret 2011

  De rares în forumul Stiri
  00:28  
  • Raspunsuri: 0
  Ultimul Mesaj
  00:28 18.11.2007


SEO by vBSEO