1. Avatarul lui popika

  2009 Freeride World Tour

  2009 FREERIDE WORLD TOUR


  Lunile trecute, pe vremea asta cu putina zapada pe plaiurile mioritice, au aparut pe net stiri legate de tot felul de competitii printre care si una speciala pentru cei care vad skiului cu alti ochi si il simt cu alt nivel de adrenalina in sange: Freeride World Tour.  Incepand cu 2008, FWT si-a scris numele in cartea de istorie a schiului reusind sa adune o gasca de freeskieri si boarderi de renume international, atat barbati cat si femei, intrecandu-se pentru titlul mondial.

  Competitia nu este una de sine statatoare, adica are patru mari etape care se prezinta in locatiile si la datele de mai jos:

  20-25 Ianuarie: NISSAN RUSSIAN CHALLENGE
  Asa cum o da de gol si numele, competitia va avea loc in statiunea de ski Krasnaya Polyana din Rusia, gazda fiind muntii Caucaz, partea vestica. Cum Bucurestiul este supranumit “Micul Paris” asa si statiunea Krasnaya Polyana mai poarta numele de “Courchevel-ul Rusesc” si se afla la numai 45 min de Marea Neagra, nu stiu daca se ajunge si inotand!

  27 Februarie – 5 Martie: NISSAN TRAM FACE IN SQUAW VALLEY (New Event sau New Entry)
  In Squaw Valley, California, USA sau in Mecca schiorilor de big-mountain va fi locatia unde se va tine etapa a2a a fenomenului. Pentru prima oara in istorie, vestitul "Tram Face" va fi deschis pro-rider-ilor avand in vedere ca statiunea a fost oficiata tocmai in 1949. Aici s-a mai tinut Olimpiada de Iarna din 1960. Acum vin thrill-seekeri pe doua skiuri mari si late!

  8 -14 Martie: NISSAN FREERIDE DE TIGNES, FRANCE
  Alt reper major in cariera unui freerider, acest regat al freeride-ului, Tignes va onora prezenta celei de a3a etape ale maratonului de freeride, locul de joaca fiind “amenajat” in cel mai mare domeniu schiabil “Espace Killy”. Pentru cei care cunosc zona, ospetele evenimentului va fi Grande Balme, care are o vedere excelenta din satul Tignes Val Claret. Tribuna din fata locului de joaca al baietilor cu schiuri late, va fi amplasata chiar in apropierea unei instalatii de cablu ceea ce face ca evenimentul sa fie la indemana publicului. Cand o fi asa si la Malin?

  20-29 Martie: NISSAN XTREME VERBIER 09 SWITZERLAND – FINALA
  Inca de cand a inceput in ’96 “Xtreme” a fost considerat cel mai prestigios eveniment in lumea freeride-ului mondial. Pentru “finala finalelor”, elita freeride-erilor va ataca miticul Bec des Rosses, o fata nordica de 500m, cu inclinatii si de 55 grade. Decorand peisajul cu stanci inalte, culoare abrupte si inguste, zapada si teren de toate felurile tot timpul in schimbare, competitia are pretentia ca rider-rii sa fie foarte bine pregatiti tehnic si in cea mai buna forma fizica posibila, ca sa nu mai vorbim de experienta muntelui pentru ca este un must-have in CVul concurentului. NUMAI 10 RIDER-II DE TOP (8 BARBATI SI 3 FEMEI – nu ma intrebati de ce) DIN CLASAMENTUL MONDIAL DE FREERIDE, SE VOR PUTEA CALIFICA PENTRU NISSAN XTREME VERBIER 09.

  Toti dintre cei mai buni rideri ai lumii au confirmat prezenta la acest eveniment. Se vor califica numai 40 de rideri din cei care se vor inscrie in competitii care se vor tine “world-wide” numite Freeride World Qualifier (FWQ), certificate de Pro Freerider Board si avand acelasi sitem de jurizare ca evenimentul ce da titlul.

  Mai multe detalii despre lista de start sau despre competitie pe Freeride World Tour.


  Bafta lor, rideri-lor si ciuda noua ca nu avem si noi macar zapada lor...ca de restul nu are rost sa mai vorbim,
  Echipa SKIVIRUS

  Sursa: salomonfreeski.com

  DON'T RIDE FASTER THAN YOUR GUARDIAN ANGEL CAN FLY!

 2. Avatarul lui dragacatalin
  de vreo doua saptamani am palpitatii cand ma gandesc la FWT.. eu anticipez mai tare concursul asta decat filmele cu schi . pacat ca au showcase-uri scurte.
  When Chuck Norris skis trees get out of his way.

 3. Avatarul lui popika
  Nu stiu cati or ajunge pe acolo sau daca vreunul din cunoscutii mei sau macar o cunostinta de-a vreunuia de pe forum, dar tare as vrea sa pun mana pe un dvd cu inregistrarea!

  DON'T RIDE FASTER THAN YOUR GUARDIAN ANGEL CAN FLY!

 4. Avatarul lui popika
  A trecut ceva timp de cand a inceput concursul, s0au scurs etape si mai urmeaza...
  Hai sa vedem evolutia romanului nostru "domn' Profesor" Ion Trandafir:

  '
  Clasamentul il puteti consulta aici.

  Puteti arunca o privire si pe acest clip rezumat:

  DON'T RIDE FASTER THAN YOUR GUARDIAN ANGEL CAN FLY!

 5. Avatarul lui dragacatalin
  recent...

  When Chuck Norris skis trees get out of his way.

 6. Avatarul lui john_dude
  ...ei asta da competitie, baieti, ma unge la inimioara
  Totusi, zic ca avem si noi ceva zapada Popika. Dar din pacate sunt putini baietii nostri care s-ar da in asemenea conditii. Nu avem educatie de freeride...

 7. Avatarul lui Putyu
  super tare!!!
  FREERIDE MACHT FREI

 8. Avatarul lui popika
  Pai normal sa te unga la inimioara John, ca doar te-ai "manjit" un pic cu o prajitura similara pe maini simtind adrenalina la Inferno.....Nu este normal sa iti placa acum....

  DON'T RIDE FASTER THAN YOUR GUARDIAN ANGEL CAN FLY!SEO by vBSEO