Subiect: Ciorapi de schi 1. Avatarul lui rares

  Ciorapi de schi

  Odata cu evolutia claparului de schi a carui proprietati de izolare termica au fost mult crescute in ultima perioada, rolul principal al ciorapului
  de schi nu mai este sa tina de cald. Datorita progreselor pe care le-au inregistrat claparii in segmente critice cum ar fi felul in care se muleaza pe picior, impermeabilitatea si felul in care respira, producatorii de ciorapi au putut sa se concentreze asupra altor aspecte. Ei au incercat tot felul de experimente cu materiale diferite si croieli ciudate, obiectivul lor fiind acela de a face un ciorap care sa fie in acelasi timp confortabil, sa tina piciorul uscat si sa realizeze o buna aderenta cu claparul.

  Ciorapii difera destul de mult intre firme si modele. Difera materialul, grosimea materialului, inaltimea ciorapului si nu in ultimul rand croiala. S-au facut mai multe topuri legate de sosete, dar multe dintre aceste modele nu se gasesc in Romania. Pe primele locuri se afla ciorapii DeFeet Fré, DeFeet Talon, Euro Ski Supreme.  Atunci cand va cumparati o pereche de ciorapi ar trebui sa aveti claparii la dumneavoastra. S-ar putea sa fie cam dificil dar cel mai bine asa este.

  In primul rand ciorapii trebuie sa fie ficsi pe picior, sa nu ramana spatii la degete sau la calcai, sa nu puteti rasuci ciorapul in picior, usor. Totodata ei nu trebuie sa fie prea strampti deoarece circulatia va avea de suferit si astfel exista sanse sa va inghete picioarele.  Materialul trebuie sa fie indeajuns de gros pentru a umple spatiile libere dintre picior si partea textila a claparului. Totusi in cazul in care aveti niste clapari customizati pentru piciorul dumneavoastra, ficsi, s-ar putea ca un ciorap cu un material gros sa fie inconfortabil.

  Ciorapii de schi sunt croiti dintr-un fir aderent. Cu cat par mai aderenti la alte materiale textile (interiorul claparului) cu atat sunt mai buni.

  La spalat nu sunt pretentiosi.

  In momentul de fata in Romania se gasesc ciorapi la preturi care variaza intre 20 si 200 ron perechea de ciorapi.

 2. Avatarul lui alexoffroad
  cateva completari:
  - ciorapii de ski, in general, se fabrica in trei grosimi: - subtiri, medii, si grosi. Alegerea intre cele 3 feluri o faceti dupa cat loc trebuie sa umpleti in clapar, dupa cat de frigurosi sunteti, etc. Ca preferinta personala, folosesc din cei cu volum mediu si din cei subtiri
  - o marca foarte buna, care la un mom dat s-a gasit si la noi, dar acum nu am mai vazut, este Falke. Pretul (afara) este in jur de EUR 25 / pereche. Pe la sf sezonului, la reduceri, se pot gasi si la oferte de genul 2 perechi la eur 30.
  - de asemenea, exista ciorapi mai performanti la eliminarea transpiratiei (cu coolmax, etc) care sunt recomandati pentru zile calde, pentru ski de primavara, sau cand stiti ca veti merge mult in clapari. La fel exista ciorapi care sunt mai caldurosi (Thermo-nu-stiu-cum) care sunt recomandati pentru zile foarte friguroase.

  Dat fiind ca aproape toti (sau cel putin cei pe care i-am intalnit eu) ciorapii de ski contin fibre elastice, eu ii spal numai la 30 de grade (la masina) sau cu apa rece (de mana), si ii las la uscat departe de surse directe de caldura.

  Pentru a evita imputzirea claparilor, as recomanda sa NU folositi 2 zile consecutiv aceeasi pereche de ciorapi - si sa fie spalati seara la sf zilei de ski. Se usuca cu siguranta in 36 de ore pana le vine din nou randul la purtat.

  just my 2 cents

  AlexSEO by vBSEO