Like Tree5Likes

Subiect: Atentie la pliantPagina 2 din 2 PrimulPrimul 1 2
 1. Avatarul lui Mal
  Continuam cu lectia de geografie din acest pliant magnific:

  "Harghita Bai se afla pe teritoriul administrativ al municipiului Miercurea Ciuc??????????????"

  Off, uite asa am mai invatat cate ceva, dupa ce am aflat ca muntii se muta de colo colo cataclismic, au inceput sa o ia la goana si nesimtitele astea de municipii. Neobrazare maxima pe municipiul Miercurea Ciuc, care din nesimtitele mele cunostinte e unul dintre cele mai mici municipii din tara, resedinta de judet.

  Acum nu mi-e clar daca la lucrarea asta a contribuit unic domnul jurist, specialist in dreptul afacerilor, care pare-mi-se a facut lucrarea pro bono si/sau un colectiv de specialisti, ultimii mohicani ramasi din timpul presedintelui Constantinescu...

 2. Avatarul lui avabo
  @skimania :
  Dacă într-adevăr sursele folosite de dvs. ar fi de încredere, respect munca de documentare pe care ați făcut-o, chiar și apelând la surse oficiale. Cred însă că nu se pot compara posibilitățile de documentare _la fața locului_ a unei întregi comunități de pasionați, cu informațiile (de obicei expirate) ale oficialităților. O paralelă ar fi comparația cu mișcarea open source / softul comercial sau chiar "oficial-guvernamental". (Chiar serverul web skivirus.com probabil rulează folosind cel puțin un software open-source - ar mai fi putut-o face folosind _numai_ softuri comerciale ?).

  De asta am propus comunității documentarea. E posibil să ajungem pe teren chiar la concluzia ca ați avut dreptate (deși replicile comunității par să contrazică acest lucru); însă propunerea de a ajunge la rezultate reale pe baza măsurătorilor din teren nu ar trebui să deranjeze pe nimeni.

  Chiar dacă datele din pliant ar fi 100% corecte, mi se pare ABERANT să folosești numele unor pârtii consacrate pentru majoritatea schiorilor (Kanzel, Drumul Roșu) pentru a denumi pârtii cu dificultate total diferită; pe lângă confuzia pe care o produc, există pericolul (pe ceață sau nu) ca un începător să o ia pe Kanzelul pe care îl știm noi, fiind sigur că e pe pârtie ușoară .... Denumiri gen Kanzel - nou, sau Kanzel II, Kanzel 2, ar fi putut face diferența. Chiar dacă oficial așa a denumit Ministerul pârtiile, nu e o scuză să perpetuăm o greșeală cu posibile implicații negative.

  Dacă am jignit munca dvs., îmi cer scuze; însă rezultatul mi se pare insuficient de bun.

 3. poate ca niste functionari pot scrie/aproba lucruri traznite prin documentele ministerului /agentiilor, dar un om serios nu e obligat de nimeni sa le preia traznaile ad litteram!

  sorry boys, complet off-topic, dar nu ma pot abtine: iata ce se intampla cand compilezi fara sa gandesti, si pierzi contactul cu realitatea:

  barcelona/milioane de turisti pe an - 1 (un!) hotel de 5 stele!
  madrid/milioane de turisti pe an numai in plaza mayor! - 6 hoteluri de 5 stele!
  bucuresti/milioane de masini deosebite parcate pe trotuare, nici un spatiu public reprezentativ - 9 (noua!) hoteluri de cinci stele!
  rares likes this.

 4. Avatarul lui Mal
  Acu m-a apucat lectura la cate informatii interesante am aflat. Si Busteniul e descris perfect, recunosc ca dupa ce am citit cat de inclinat e Kalinderu am mers cu echipamentu de dry tooling dupa mine...

  Partia Kalinderu e dificila, grad inclinare 30%.
  Kalinderu 2 e usoara cu grad inclinare 32%. Cre ca aici nu e rea credinta, s-au incurcat in calcule nitel si muntele mai insala cat de cat, lucru care s-a stabilit deja.

 5. Avatarul lui mariusica
  Cred ca incepe de pe Seaca Caraimanului partia de 32 % ))).
  Valea Seaca a Caraimanului și Brâna Portiței
  Ca o paranteza, una dintre intrari stiu ca e de partia de schi kalinderu.

 6. Avatarul lui tomcat_ct
  @mariusica: pai e o poteca undeva (nu spunem unde ) care duce fix in firul vaii; e sg intrare de care stiu; iar daca tii poteca in continuare dupa intersectia cu valea Seaca a Caraimanului ajungi in valcelul Picaturii pt vf/creasta Picaturii;

  Si ca sa fiu on-topic, la Kalinderu e superb cum se vede din telescaun. Ai impresia ca o sa ajungi sa cobori de sus de sub Crucea Caraimanului; dar entuziasmul piere rapid cand vezi unde ajungi de fapt in realitate...
  Out of the silent planet, dreams of desolation...

Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 1 2


SEO by vBSEO