Like Tree1Likes
 • 1 Post By Posho

Subiect: Poveste cu spalatul pufoaicei 1. Avatarul lui Posho

  Angry Poveste cu spalatul pufoaicei

  Poveste cu spalatul pufoaicei

  De vreo 2 ani ma tot bate gindul sa-mi spal pufoaica. Nahanny, foarte buna. Nu-i vorba ca trebuia ea spalata de vreo 4 ca de la purtat prin oras s-a jogosit la mineci, pe la buzunare, la guler, nah. Da' am tot aminat, ba n-am avut detergent, ba n-am avut chef, ba pur si simplu am uitat. Da' acuma am zis gata, saptamina asta o fac. Sigur, era mai simplu sa i-o trimit lui Glazer si-o rezolva el, poate se uita si pe unde naiba un compartiment pierde cam un puf pe luna, nu ca s-ar simti da' sa fie treaba treaba. M-am uitat pe net cum se face, mai bine zis cum fac altii si altele, ce recomanda si ce nu, cu ce s-o speli, cu ce nu, de ce si chestii. M-am uitat si la Nahanny pe site si odata dumirit imi fac curaj. Daca o distrug asta e, sun si comand alta desi cumva tin la asta, m-a salvat de dirdiieli de citeva ori si nu renunti la un ciine credincios doar pentru ca nu mai vede atit de bine. Ceea ce la pufoaica asta chiar nu e cazul, e la fel de buna ca acum 11 ani cind am luat-o. Si nu-i vorba ca am tinut-o, asa zicind, in puf, aiurea, atirnata in debara si noapte buna pina la iarna.
  Asadar, imi comand Nikwax Dawn, programez masina (n-am uscator), scot gluga, inchid fermoarele, pun detergentul si, cu interesuil si teama unei virgine in noaptea nuntii apas pe buton. Luindu-ma dupa net am bagat si un set de mingi de tenis care, vezi Doamne, face chestii. De facut a facut, adica s-a udat fleasca, setul, altceva nimica. Ma rog, mingile de tenis se usuca repede. Scot pufoaica – n-am centrifugat-o de teama sa nu se aglomereze puful si, tadaaaam, e cel putin la fel de jegoasa. De nu mai tare. Da' am obtinut un jeg umed de toata frumusetea. Arta, frate!
  Draci. Adica eu am spalat-o de jeg pe dinafara si ea s-a spalat de ce nu era nevoie, puful curat de dinauntru. F...-i.
  Ma rog, nu e pentru prima oara cind detergenti de-astia speciali, Nickwax si Granger se fac ei ca spala, or fi spalat ei Goretexu' si-or fi ei protejat Dermizaxu', da' murdaria de pe dinafara (si la Salewa si la Colmar) ba.
  Asa ca-mi bag picioarele si iau fain frumos pufoaica la spalat in chiuveta cu un cinstit sapun de rufe si frecind cu un burete de baie. Sa iasa jegu', bah, ca de-aia o spal nu ca nu mai tine pufu' de cald. A propos, CUIN 700 si in pufoaica si in sac, tot de la Glazer. Ieftin si bun, intre timp a marit preturile cam cu 30% si foarte bine a facut! Produsele sint cel putin bune in comparatie cu oricare altele mult prea cunoscute. Fara nici o exagerare.
  Spal gospodareste pufoaica in vreo 3 ape, o clatesc in vreo 5 si bineinteles ca-mi scapa niste portiuni de jeg pe care le vad acum cit e la uscat. Care uscat sa vezi si sa chestii pe net, ca ferita de Soare ca ultraviolete, bah si ca o ia dracu altfel. Aha, te pomenesti ca in Creasta Fagarasului si nici in Apuseni iarna n-or fi ultraviolete ... Da' nu te pui cu absolventii Universitatilor de link-uri Facebook si Google.
  O pun in curent de aer si intr-o zi si-o noapte de arsita uscata de Ploiesti (Arsitsus Ploiestenensis) se intimpla urmatoarele: se usuca mai tot pe dinafara si pe dinauntru da' pufu' sufletu'. E adunat in flostomoace (citeste floshtomoace), aglomerari de marimea unui ou, ude si reci, asta cind pufoaica sta intr-un curent de aer de 28 de grade. Asa ca purced la dezflostomocit pina ma dor destele. Adica vreun sfert de ceas. Fiecare compartiment cu puf cu flostomocul lui. Mai fac altceva si iar dezflostomocesc. Si trece noaptea si iar, si mai gasesc flostomoace da' mai mici si oleaca mai uscate. Dupa trei zile cam totul pe dinauntru e uscat si nu mai am flostomoace, pot sa deplasez cu usurinta puful in compartimente aducind pufoaica la grosimea initiala, 3-4 deste.
  Deocamdata arata foarte bine, pare a fi uscat totul pe dinauntru, nu mai sint deloc flostomoace da' o sa mai caut, o mai las la uscat cel putin 2 zile in curent de aer. Pericolul cel mare este dezvoltarea de bacterii in puful ala de-ncepe pufoaica sa miroasa a sconcs. Altul, pe cite vad nu-i, arata la fel doar ca-i curata.
  Asa ca in ce ma priveste, Granger si Nikwax fuck off!
  End of story.
  Dragonfire likes this.
  "In theory, there is no difference between theory and practice. In practice, there is."

 2. Avatarul lui Draga Ralu
  ))) Îmi amintesc durerea de deşte ))
  Let's eat grandpa!
  Let's eat, grandpa!

  Punctuation can save a person's life

Subiecte similare

 1. Article: Poveste de la Sureanu

  De john_dude în forumul vBCms Comments
  22:40  
  • Raspunsuri: 0
  Ultimul Mesaj
  22:40 30.08.2010
 2. Poveste de la Sureanu

  De john_dude în forumul Povesti de la schi
  23:30  
  • Raspunsuri: 11
  Ultimul Mesaj
  23:30 22.02.2010


SEO by vBSEO