Subiect: Opinie clapari! 1. Opinie clapari!

  Va salut!

  Am si eu o mare rugaminte la voi, mai ales cei avansati.

  De curand am facut update la echipamentul de schi si m-ar ajuta o parere legata de clapari.

  Sunt un schior as zice avansat (poate nu chiar avansat, dar nu sunt departe). Acum intrebarea este daca un flex de 100 este suficient. Am probat nenumarare perechi de clapari, dar cu indici de flex mai mari ma simt foarte, foarte incomod. Chiar am avut ocazia sa schiez cu un clapar flex 130 si dupa 1 ora de schi m-am simtit efect nevoit sa ii dau jos, datorita dureri de la gambe.

  Am ales urmatorii clapari: Fischer CRUZAR 100 PBV
  https://www.hervis.ro/store/Incaltam...SAAEgLIcfD_BwE

  Schiurile sunt:
  https://www.hervis.ro/store/Echipame.../COLOR-2214685

  Va multumesc anticipat!

 2. Avatarul lui Axometru
  Daca te consideri avansat si nu esti categoria musca ( ca nu ai dat detali despre inaltime si greutate) poti merge pe flex 100. Mai important decat flexul e sa iti vina claparul bine, sa se potriveasca cu piciorul tau, sa poti flexa in el, sa nu se ridice calcaiul cand te lasi in fata, sa ai un pic de joc la degete si in rest sa-ti stea fix, sa-ti tina laba piciorului strans dar nu inghesuit. Flexul e oricum relativ. Difera de la marca la marca. Flexul il poti proba in felul urmator. Te lasi in fata din genunchi, ca in pozitia de schi, iar cand te uiti de sus in jos la clapar, genunchiul si varful claparului sa fie intr-o linie. Daca depasesti linia cu genunchiul cu usurinta, atunci claparul e prea moale, daca e genunchiul prea in spate si nu ajungi sa faca o linie cu varful claparului, atunci flexul e prea tare. Atentie. In magazin e mai cald decat afara, deci si claparul e mai moale decat la frig.
  ATOMIC - WE ARE SKIING

 3. Multumesc frumos pentru raspuns!

  Da am omis sa dau detaliile. Am 102 kg la 1.85. Ideea e ca imi vine extraordinar de bine claparul (nu am apucat inca sa il incerc, week-endul asta o sa ii probez prima data). Daca ne raportam pe o scala cu incepator,intermediar,avansat,expert - ma consider avansat. Eu am considerat ca avand in vedere ca schiez undeva la 2 saptamani pe sezon, nu vreau nimic "elitist".

  De clapar in sine ce zici?

 4. Avatarul lui Atomicsunescu
  flex 100 la 100 de kg pentru incepator e ok, tie s-ar putea sa iti vina cumva moale, insa daca ar fi sa fi fost invers, sa te plangi de flex prea rigid cred ca era mai neplacut

  daca in urma probei iti vin bine atunci ii poti lua, banuiesc ca nici nu sunt foarte scumpi, nefiind varf de gama

  eu de exemplu am in jur de 75kg, 190 si am flex 140, chiar am facut recent testul mentionat de Axometru la oglinda si n-am o problema sa ii flexez, nici cand sunt reci, si tot asa i-am ales pentru ca imi sta piciorul foarte bine in ei si flexul era cea mai putin importanta componenta din ecuatia mea

 5. nu am avut niciodata game de top, cei vechi cred ca erau flex 70. 1200 de lei am dat pe ei, si la o saptamana au intrat la reducere - 1000 de lei

 6. Avatarul lui Atomicsunescu
  Da si asta cu topul e relativa, sunt multe produse care desi nu sunt prezentate ca top, contin materiale si conceptie buna.
  Eu cel mai mult am dat pe nordica Dobermann edt pro 130 1280 lei.
  Pe claparii actuali am dat 2000 de lei, pret compus din 1000 lei clapar, 510 lei branț sidas cu înălțătoare 5mm la podele, reglaje de canting si cuff alignment, 170 de lei spoilere cu velcro, si un pkin la masina pentru drumul București Brașov si retur de 2 ori pt planare flecuri pana la standard ISO 5355.

  pasiune fanatică )SEO by vBSEO