Like Tree9Likes
 • 1 Post By Draga Ralu
 • 1 Post By Draga Ralu
 • 1 Post By Draga Ralu
 • 1 Post By Draga Ralu
 • 1 Post By A N D R E I
 • 1 Post By Draga Ralu
 • 3 Post By Draga Ralu

Subiect: Sfat alegere legaturi. 1. Sfat alegere legaturi.

  Va salut si La multi ani!

  Anul acesta mi-am propus sa invat sa ma dau pe placa. Am luat lectii de la un instructor dar tot mai am de lucrat. Din pacate, legaturile de la placa au cedat (fiind sh). As dori o recomandare de legaturi noi de maxim 500 lei (marimea M). Am gasit pe site-uri Raven, Ftwo si altele dar nu stiu ce sa aleg. Toate astea low budget nu prea gasesc date pe net si imi este frica sa nu distrug bootsi. Va multumesc.

 2. Avatarul lui Draga Ralu
  Bună, Andrei!
  Cam singur ţi-ai răspuns la întrebare. Oricât de low budget ar fi, tot sunt mai bune decât unele SH care se rup Iar noi sigur nu îţi vor distruge în niciun fel booţii.

  Spor şi să ne vedem pe pârtii!
  A N D R E I likes this.
  Let's eat grandpa!
  Let's eat, grandpa!

  Punctuation can save a person's life

 3. Mersi fain de raspunsul prompt. Am mai citit pe sportisimo un review la niste legaturi (nu cele mai ieftine) in care tipul se plangea ca legatura i-a distrus bootsii. O sa imi urmez instinctul si o sa iau la ghici. Chiestia e ca imi trebuie urgent ca pe 13 o sa ma duc la Straja.

 4. Avatarul lui Draga Ralu
  Probabil se mai întâmplă să aibă probleme, dar sunt cazuri izolate, defecte de fabricaţie pot apărea indiferent de produs, iar pe net poveştile astea de groază capătă alte proporţii )

  Du-te în magazin şi uită-te la ele. Îţi vei da seama şi necunoscător fiind dacă e ceva în neregulă, care ar putea să îţi afecteze booţii.

  Începător fiind n-o să poţi scoate prea mult din ele, deci nu văd vreun motiv să alegi ceva fiţă scumpă.

  Spor la dat şi grijă la mâini ))
  A N D R E I likes this.
  Let's eat grandpa!
  Let's eat, grandpa!

  Punctuation can save a person's life

 5. Aici e problema. Locuiesc intr-un oras in care nu am aceasta posibilitate. Doar decathlon am. In parima zi am scapat cu mainile intregi, alta parte a corpului fiind mai afectat

 6. Avatarul lui Draga Ralu
  Nu cred că trebuie să îţi faci probleme şi dacă le comanzi online.

  Cât despre fund, las' că trece ))) De-acum ai grijă la mâini.
  A N D R E I likes this.
  Let's eat grandpa!
  Let's eat, grandpa!

  Punctuation can save a person's life


 7. Avatarul lui Draga Ralu
  Eu aş alege FT270 Black.

  De Trans Star n-am auzit vreodată, parcă n-aş risca pentru o minimă economie. Plus că are strapul de la vârf pe boot şi nu pe botul bootului, varianta mai nouă şi mai eficientă în pârghia cu care ridici cantul din faţă.

  Raven e low cost, dar cunoscută marcă.
  FT270 Black şi s220 Black s-ar putea să te încânte datorită sistemului fastec - nu ştiu dacă ştii de el, reglezi strapurile pe boot doar prima oară, apoi încălţarea şi descălţarea le faci ca la şlapi, doar lăsând highbackul pe spate după ce eliberezi un cablu. Google-eşte. Mai multe legături îl au (cele mai cunoscute fiind Flow).
  Din ce îmi dau seama din poze, s220 are strapul pe boot, nu pe vârf, cum e la FT270.

  AT Black e sistemul clasic, dar nu e o legătură pentru începători, iar acum ai nevoie de tot ajutorul pe care îl poţi primi. Prima chestie care îmi sare în ochi e highbackul mai scurt, ceea ce înseamnă pârghie mai mică pe cantul din spate, deci mai puţină presiune, pe care bănuiesc că încă nu ştii să o controlezi prea fin.

  Acum depinde şi care te coafează pe tine mai bine la bani.
  A N D R E I likes this.
  Let's eat grandpa!
  Let's eat, grandpa!

  Punctuation can save a person's life

 8. Sarumana mult. O sa merg pe 270. Sper sa tina 2-3 seazoane. Cand te frigi cu ciorba sufli si in iaurt.
  Draga Ralu likes this.

 9. Avatarul lui Draga Ralu
  Cu drag!

  Poate şi mai bine de 2-3 sezoane. Nu cred că ai de ce să îţi faci probleme.
  A N D R E I likes this.
  Let's eat grandpa!
  Let's eat, grandpa!

  Punctuation can save a person's life

 10. Am comandat azi legaturile raven ft270 black la recomandarea ta. Am gasit niste videoclipuri pe iutub si par solide. Ar trebui sa vina gata de montare, nu? Sper sa nu imi mai trebuiasca sa cumpar discuri, suruburi etc. Si inca ceva, piciorul din față este dreptul, la ce unghiuri ar trebui sa le reglez? Mersi si scuze daca sunt insistent cu intrrbarile.

 11. Avatarul lui Draga Ralu
  Nu ai de ce să îţi ceri scuze, stai liniştit

  Foarte bine ai făcut că le-ai luat. Vor veni cu şuruburi, discuri, tot ce trebuie, poate ai noroc să vină şi cu ceva cadou, un sticker, un stompad, un cablu să îţi prinzi placa de boot.

  Cred că ai studiat pe net toate configuraţiile la montatul legăturilor şi ştii cât de stufos e subiectul ) Pot să îţi zic raţionamentul legăturilor mele.

  Am o placă bidirecţională, dar cu legăturile montate vreo 2 cm spre coadă, la mai mult de un lat de umeri distanţă. Cam un lat de umeri şi încă 5 cm. La un lat de umeri zice că ar fi recomandat să le pui. Legăturile mai pe coadă îţi ţin vârful să nu se afunde în zăpadă cu efort mai mic pentru tine şi e o poziţie potrivită la o placă de pârtie+un pic de powder pe lângă pârtie. Distanţa dintre legături e tot o chestie personală şi tot de o pârghie ţine, cea cu care iniţiezi virajul. Îmi permit să le am atât de depărtate fiindcă am compasul mare )))
  Unghiurile le am simetrice la -12 şi +12, teoretic ca să pot alterna direcţia, dar practic e o poziţie confortabilă pentru mine, îmi permite lejer pârghiile necesare pentru viraje, îmi permite să stau comod cu genunchii flexaţi şi cred că asta ar trebui să urmăreşti şi tu: să fie o poziţie naturală a picioarelor, să simţi că mişcările tale au efect asupra plăcii şi să te poţi da fără să simţi undeva o presiune excesivă. (De exemplu, când unghiul e prea mic la piciorul din faţă, vei avea dureri pe exteriorul şi pe partea superioară a labei piciorului, fiindcă trebuie să tragi mult mai tare ca să poţi vira placa. Şi vei avea în general dificultăţi să iniţiezi sau să închizi virajul. Unghiul prea mare îţi torsionează şi tensionează picioarele.)

  Astea sunt opţiunile mele, iar tu vei trece prin multe setări până să ajungi la cea potrivită pentru tine.
  Dacă vei vrea viteză, poţi să începi de la 0 pe legătura din spate şi +15 pe cea din faţă.
  Dacă vei vrea manevrabilitate, poţi să începi cu o poziţie lejeră, -9 spate şi +15 faţă parcă e setarea recomandată pentru debut, şi mai încerci un reglaj fin de acolo.

  Băbeşte, eu zic să faci un exerciţiu, să stai cu genunchii flexaţi, cu mâinile în şold, şi să te legeni de câteva ori de pe vârfuri pe călcâie. Instinctiv o să muţi labele picioarelor până ajungi în poziţia de echilibru. Îţi va zice şi distanţa dintre legături, şi unghiurile lor.
  Let's eat grandpa!
  Let's eat, grandpa!

  Punctuation can save a person's life

 12. va rog frumos recomandati-mi si mie un loc in Bucuresti unde imi pot lua la masina snowboard-ul (dar si skiurile sotiei) evident + ceruire.

 13. Avatarul lui mircea_alx
  Dar de ce vrei sa le faci la masina ?? Toata lumea cauta sa le faca la cineva care le face manual, sa nu ia mult din cant. La masina le faci si la Decathlon.

  Daca vrei sa faci structurarea talpii skiului atunci iei pachetul de reconditionare de aici : https://www.sportguru.ro/service-ski-snowboard

Subiecte similare

 1. Sfat alegere schiuri

  De zuba în forumul Discutii echipament schi
  10:08  
  • Raspunsuri: 3
  Ultimul Mesaj
  10:08 20.12.2013
 2. Sfat alegere skiuri noi

  De sogard în forumul Discutii echipament schi
  17:58  
  • Raspunsuri: 82
  Ultimul Mesaj
  17:58 23.12.2012
 3. sfat alegere skiuri

  De vlad_flore în forumul Discutii echipament schi
  16:07  
  • Raspunsuri: 0
  Ultimul Mesaj
  16:07 15.10.2012
 4. Sfat alegere geaca ski

  De berilla în forumul Discutii echipament schi
  12:02  
  • Raspunsuri: 6
  Ultimul Mesaj
  12:02 14.12.2009
 5. sfat alegere schiuri

  De dorel în forumul Discutii echipament schi
  17:13  
  • Raspunsuri: 6
  Ultimul Mesaj
  17:13 24.02.2008


SEO by vBSEO