Like Tree3Likes
 • 1 Post By Dragonfire
 • 2 Post By Dex

Subiect: Liner largit 1. Avatarul lui Posho

  Liner largit

  Clapar: Lange Comp Pro HP Fit 130, virsta 3 sezoane (aproximativ 120 de zile de schi)
  Liner: al lui, marime 25.5, in nici un caz nu-l schimb
  Ambele: stare foarte buna
  Picior: fara deformatii (doar cu febra musculara azi )
  Ciorapi: speciali de schi, L/R, cu intarituri la virf, calcii si tibie, grosi
  Potrivire initiala: papuc de casa, botosei cu mutunache, pantof spaniol, ce mai vreti voi
  Problema: largirea linerului sting in zona degetelor si doar acolo(!), identificata prin dureri plantare zdravene la sfirsitul zilei (aprilie 2013, foarte cald in VDSA)
  Ultimul control: ieri, confirma
  Experienta schiorului in materie de asa ceva: Zero

  Help
  Ultima modificare făcută de Posho; 21.11.2013 la 13:05.
  "In theory, there is no difference between theory and practice. In practice, there is."

 2. Ce mi trece acum prin cap, nu stiu daca e cea mai buna idee, dar asta vad acum:

  1. De la un alt liner vechi, si mai subtire dar mai mare, se taie doar varful si se pune peste linerul dvs. mai larg si se introduce cu totul in shell, astfel il comprima mai mult si se micsoreaza volumul interior. oare merge? Se poate sa mearga.
  2. cu un brant doar pe varf si bagat in shell, poate mai micsoreaza un pic disconfortul, sunt niste chestii siliconice pentru femei de pus prin pantofi dar doar cat tine varful, poate ajuta si asta, alte idei nu prea am acum

 3. Avatarul lui Dragonfire
  Draga Posho, salutare ! Nu ne mai vazuram de-o vreme...dar probabil nici mult nu va mai trece. In primul rand am devenit foarte banuitor si pizmas, si eu te rog sa spui de ce ai febra musculara azi ? Doar nu cumva fusesi plecat pe la vreo deschidere de sezon ?? Him?
  Eu m-am gandit ca solutii, ori sa rogi ceva o matusa, o tanti, o vecina sa dubleze varfu' la ciorapu' ala specialu' L cu niscaiva croseteala, adicatelea cum ar fi sa faca asa un fel de manusi pentru degetele de stangu'...ori iti scapi din greseala un colt de sifonier peste labuta si vin singure la dimensiunea necesara fixarii..
  Ha ! Sau ce ar fi sa incerci sa bagi puuuutinaaa spuma in cioc si apoi introduci linerul cu picior cu tot si astepti sa se-ntareasca..(aa, spuma aia ziceam..). Hai, o seara faina !
  atomic1 likes this.
  Guilty for loving snow..

 4. Avatarul lui Posho
  Multumesc ambilor.
  Dragonule, febra vine de la antrenamentul de ieri.

  Am incercat iarasi stringind mai tare primele 2 clape. Problema vine de la tasarea talpii linerului in toata zona degetelor, cam o jumatate din laba. Na, exact unde apas la carving. Volumul claparului in zona aceea e prea mare acum. Inclusiv in lateral!
  Sint tentat sa incerc un semibrant de pluta sub liner. Nu m-as baga la unul complet, cu ridicarea si a calciului, nici nu vreau sa-mi inchipui cit de dureroase pot fi "bestiile" bleu
  "In theory, there is no difference between theory and practice. In practice, there is."

 5. Avatarul lui Posho
  Incercat brant (2mm) azi sub liner. Merge insa deformeaza linerul si rezulta o fecioara de fier. S-ar rezolva la o croitorie insa riscul mi se pare mult prea mare. Poate la o croitorie englezeasca dar n-am drum la Londra.
  In schimb sugestia Dragonului Atomic imi pare fezabila. O spuma in interior daca bine inteleg. Dar, zic eu, in interiorul linerului nu intre plastic si liner. Cred ca trebuie sa fie si flexibila/compresibila , termoformabila dar si indeajuns de dura, altfel o fac zob in citeva viraje. Din pacate experienta mea in materie e nula si de aceea am rugamintea sa ma ajutati. Idei, procedee, link-uri, orice credeti ca-mi poate fi de ajutor.
  Cu multumiri anticipate.
  "In theory, there is no difference between theory and practice. In practice, there is."

 6. Avatarul lui Axometru
  Ai grija cu spuma ca poti sa-ti strici claparul de tot. Am vazut pe un forum german ca afolosit unul o spuma 2K-PU, dar a avut probleme cu calcaiul la un Hawx 120. A incaltat linerul, a pus o folie de bucatarie in jurul calcaiului (peste liner), a bagat piciorul cu liner cu tot in carcasa si a bagat spuma 2K-PU intre liner si carcasa. a asteptat pana sa intarit. Apoi a mai trebuit sa ia cu pila in doua trei locuri ceea ce la calcai poti face, dar in fata la degete este mai greu. Deaceea spun sa ai grija. Si mai e o chestie... cum ajungi in fata cu tubul? Trebuie eventual sa bagi un pic de spuma, iar apoi repede piciorul cu liner-ul.?!
  E totusi riscant. Poate mai e si alta solutie.
  Mai jos ti-am trimis o poza de la clapar cu spuma in el.
  bauschaum.jpg
  ATOMIC - WE ARE SKIING

 7. Avatarul lui Dex
  Pe fuga: liner-ul e totusi un consumabil.
  bobu and 100rt like this.
  Powder to the people!

 8. Avatarul lui Posho
  Dexule, Dexule, cum faci tu de ai mai tot timpul dreptate?
  Incercat, brantuit, microreglat in fel si chip, lasat claparii noaptea afara, tot aia e. Linere noi scrie pe amindoua. Asta daca nu cumva scrie Lange noi pe mine ca de-o vreme virful claparilor are un joc (1mm) pe verticala in legaturi. Se va fi uzat si talpa (mers pe jos pe asfalt, brrr) si daca da e rindul altor bestii bleu
  "In theory, there is no difference between theory and practice. In practice, there is."

 9. Avatarul lui Dex
  Pai uite asta-i motivul pentru care traiesc firme gen ZipFit sau Intuition.
  Aici iti place ce vezi? Surefoot Custom Ski Boots - Surefoot Custom Ski Boots - Home
  Powder to the people!

 10. Avatarul lui 100rt
  tongue sau wrap style (ultimul doar daca te lasa claparul; Ex - Order Full Tilt Full Tilt Pro Liner 2013 online in the Blue Tomato shop )

 11. Avatarul lui Posho
  Yep, multam fain ambilor, e interesant si nu ma indoiesc ca merg astea (Nike face de multa multa vreme pentru Rafael Nadal un pantof cu un brant personalizat, altfel tipu' n-ar putea misca dupa 30' ca-i defect din fabricatie. Si uite cum se misca!) dar cred ca voi alege o alta solutie: ori linere noi ori clapari noi. Vreun Lange RS 120-130.
  Ultima modificare făcută de Posho; 11.12.2013 la 15:58.
  "In theory, there is no difference between theory and practice. In practice, there is."

Subiecte similare

  • Raspunsuri: 2
  Ultimul Mesaj
  13:59 22.11.2013


SEO by vBSEO