Like Tree1Likes

Subiect: Ochelari cu lentile polarizatePagina 2 din 2 PrimulPrimul 1 2
 1. Sau se vede bine pe ceata pentru ca Oakley au o calitate mai buna la lentile?
  Unii au vazut o demonstratie intr-un magazin din Mayrhofen in care se demonstra ca lentilele polarizate ofera o vizibilitate mai buna pe ceata.

 2. Eu am ochelari Zeal cu lentile polarizate si fotocromatice (categorie 2 la 3). Am schiat cu ei la 3000m pe o ceata de nu vedeam varful schiurilor. Cu ochelarii astia la ochi, s-a facut "lumina" vreo cativa metri in fata mea...pana sa am acesti ochelari, nu am inteles de ce ochelarii de schi sunt asa importanti si costa atat de mult. Eu altceva nu imi mai iau, indiferent de cost.
  Acelasi lucru in pot spune si despre ochelarii de tura, Julbo cu lentile Octopus (polarizati, fotocromatici cat 2-4, tratament anti-apa pt sporturi nautice).

  Singurele momente nasoale cu cei doi ochelari sunt atunci cand e ceata si pe inserat (iarna dupa ora 15-16) - atunci prefer sa pun ochelarii de bicicleta de la Lidl cu lentila galbena, pentru ca lasa sa treaca mai multa lumina decat ambii de mai sus si asta e mai important pe moment decat polarizarea.

  Cateva aspecte tehnice:

  1. polarizarea taie reflexiile laterale, deci evident ca va scadea un pic luminozitatea per ansamblu. Asta e un lucru bun inclusiv pe ceata, pentru ca iti mareste contrastul - vei putea identifica mai bin timp eventualele obstacole. In afara situatiei cand e cam intuneric, polarizarea te ajuta enorm in corice conditii, inlusiv pe ceata.

  2. fotocromia e o chestie super tare, nu mai trebuie sa schimbi ochelarii functie de cat soare e. Dar, functie de model/calitate, e posibil sa nu se comporte chiar cum scrie pe cutie. Ochelarii mei Julbo, de ex, desi sunt geniali cand e soare puternic, nu se comporta la fel de bine mai spre inserat. Nu cred ca reusesc sa se deschida chiar pana la categoria 2, comparand cu alti ochelari. Dar nu ai de unde sa stii pana nu incerci.

  Sfatul meu - intotdeauna sa ai 2 ochelari la tine, unul de schi, unul de soare outdoor. Niciodata nu stii cand ai nevoie, poate isi uita cineva din grup ochelarii acasa sau ii rupi la o cazatura...functie de situatie/bagaj, mi s-a intamplat sa am si 3 ochelari la mine

  PS. am de vanzare niste ochelari Julbo polarizati si fotocromatici, merg perfect si pt schi
  Carpe skium!

 3. Si eu am ajuns la concluzia ca este bine sa ai 2 perechi de ochelari. Una cu lentila polarizata pentru soare puternic si alta pentru vreme innorata. Eu iti multumesc, dar nu am bani! Mai mult, ochelarii care au vizibilitate mai buna as vrea sa fie acelasi model cu cei cu lentila polarizata. Trebuie sa simt diferenta la vizibilitate, nu si la asezare pe fata. Daca folosesti modele diferite trebuie sa pierzi vremea si sa reglezi casca.

  ---------- Post added at 12:51 ---------- Previous post was at 12:29 ----------

  La fel, pe ceata am avut vizibilitate mai buna pt cei polarizati. Dar dupa amiaza, pe innorat am "sarit" de pe o movila la Poiana Brasov chiar cand am intrat pe drumul rosu de pe Ruia in Poiana Bv. Exact, la marginea partiei Ruia. Cred ca asa se numeste si partie de sub lac. In stanga mai era un gard sau vegetatie. Mai sus putin de a intra pe "Sub teleferic". Atunci am avut senzatia ca sar intr-o prapastie. La urmatoarea coborare m-am uitat atent de unde am sarit si nu mi-a venit sa cred. Asta ca nu am avut vizibilitate buna la acea ora. Am "simtit" nevoia sa platesc 500 lei. E mai ieftin decat picioare rupte.
  Deci nu am nevoie de ochelari cu lentile polarizate. Am deja. Am nevoie de ochelari cu lentila galbena cu 60% factor de transmisie.
  Ultima modificare făcută de kalindor; 19.02.2016 la 12:55.
  bogodan likes this.

Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 1 2

Subiecte similare

 1. ochelari snow peste ochelari de vedere

  De Andrei Balanica în forumul Discutii echipament schi
  17:35  
  • Raspunsuri: 13
  Ultimul Mesaj
  17:35 16.08.2013
 2. ochelari ski/snow 70 lei neg

  De kopbv în forumul De Vanzare
  16:05  
  • Raspunsuri: 9
  Ultimul Mesaj
  16:05 02.11.2012
 3. Sfat achizitie ochelari ski: lentile heliomatice sau cu 2 lentile S1/S3

  De LaurS în forumul Discutii echipament schi
  18:59  
  • Raspunsuri: 2
  Ultimul Mesaj
  18:59 11.01.2011
 4. ochelari cu dioptrii

  De kiki4 în forumul Discutii echipament schi
  14:46  
  • Raspunsuri: 10
  Ultimul Mesaj
  14:46 16.12.2010
 5. ochelari de ski (goggles)

  De moshu în forumul De Cumparat
  00:03  
  • Raspunsuri: 5
  Ultimul Mesaj
  00:03 23.10.2010


SEO by vBSEO