Like Tree5Likes
 • 2 Post By Dragonfire
 • 1 Post By Pelepciuc Maria
 • 1 Post By buzasparta
 • 1 Post By gabi096

Subiect: Aceeași problemă dureroasă 1. Aceeași problemă dureroasă

  Salutări! Aduc în discuție același subiect des abordat.
  Doresc să îmi cumpăr schiuri. Am schiat o singură zi. Am inceput de la zero,iar la sfârșitul zilei am reușit cât de cât să iau virajele în stil clasic. Aș vrea să-mi iau direct schiuri de pistă pt nivel intermediar, să nu dau banii de două ori (e bun raționamentul?) Și principala întrebare: am 1,68 și 50 de kg. La greutatea asta,care ar fi lungimea potrivită? Mi-e greu și să-mi fixez clăparii în legături la cat sunt de ușoară M-ați putea ajuta cu un model? Mulțumesc mult de tot!!!

 2. Avatarul lui Dragonfire
  Salut ! Prima concluzie ce-o trag suna asa : daca numai ce trecu o zi de schiat si vrei sa-ti iei schiuri, inseamna ca ti-a cazut cu tronc. Schiatul ma gandesc. Rationamentul cu schiuri de nivel intermediar e ok, nu gasesc argumente contra. La greutatea de 50kg, probabil un schiu de 156cm e ok, mic si fâșneț, capabil sa se inscrie in viraje cu raza de vreo 14m. La inalțimea de 1,68 ai putea alege chiar si ceva de 1,60. La partea cu fixatul claparilor, mai intai va trebui sa observi reglajul legaturilor. Daca sunt reglate corect si tot nu poti...e naspa. As mai vedea doar o solutie neconventionala : o geaca cu buzunare mari in care pui cate-o caramida ?
  Guilty for loving snow..

 3. Într-adevăr mi-a căzut cu tronc schiatul. Cât despre partea cu cărămida....e o idee genială,le voi propune celor de la închirieri să își lărgească oferta . Mulțumesc mult pentru îngăduința arătată unui începător!!! Adică
  pentru răspuns.
  Dragonfire likes this.

 4. Nu te supara de gluma dar partea de picioare e foarte importanta in ski.Si daca nu ai destula forta sa bagi claparul in legatura e o problema.
  Dragonfire likes this.
  who dares wins !

 5. Probabil cei de la inchirieri nu au ajustat corect legatura pentru lungimea claparului. Am patit si eu. Poti sa verifici tu: te uiti pe clapar si cauti o dimensiune in milimetri, apoi verifici ca aceasta valoare sa fie si pe legatura. Unele legaturi de rental se pot regla fara scule, doar eliberezi siguranta, ajustezi la lungimea dorita si apoi blochezi siguranta.
  Ultima modificare făcută de gabi096; 09.03.2021 la 18:54.
  Pelepciuc Maria likes this.

 6. Avatarul lui mircea_alx
  Sustin si eu postul #5.
  N ai ma'' cum sa poti sa stai pe skie' la vale, sa le virezi si sa nu fi in stare sa bagi claparul in legatura. Nee... , n ai cum ! Clar era o greseala la legaturi, puse cat sa apuce sa intre claparul, cu zero toleranta. Care n ati patit asta cand va schimbati schiurile cu cineva, in graba ??
  La ''o zi de ski'', eu cred ca 1,56 este suficient/maxim. Pana apuca sa vibreze din cauza de viteza... este de mult tras pe dreapta. Vibreaza el si acum dar din alte cauze ). Asa ca nu vad rostul sa se chinuie sa traga de 1.60.SEO by vBSEO