1. Question Înălțime talpă clăpar

  Salut! Sunt in căutarea unui clăpar și am observat, pe pârtie, că unele persoane au clăpari cu o talpă mai înaltă, adică gaura dintre vârful și călcâiul clăparului este mai înaltă, deci automat este o distanță mai mare intre planul tălpii piciorului și schi. Cum influențează asta schiatul? Eu consider ca sunt puțin mai imobil in genunchi și bazin și o talpă mai înaltă mă va ajuta să obțin un unghi mai bun atunci când bag cantul schiului in zăpadă. Din păcate nu am reușit să găsesc un clăpar cu talpă înaltă care sa mi se potrivească și de asta întreb dacă are rost să merg in aceasta direcție cu căutările.

 2. Avatarul lui Ghio
  Toti claparii au grosimea talpii aproape standard, mai putin cei de tura care au talpa vibram si sunt putin mai inalti chiar rockered Distanta care ai observat o tu este data de legatura (Talpa claparului nu vine in contact direct cu skiul)

 3. Mulțumesc pentru clarificare. Am căutat despre înălțimea legăturii și am găsit informații. Deoarece presupuneam că înălțimea este data de talpă, nu reușeam să găsesc nicio discuție pe tema asta.

  ---------- Post added at 13:12 ---------- Previous post was at 13:10 ----------

  Binding stack height sau binding stand height este mărimea pe care o căutam.

 4. Avatarul lui Atomicsunescu
  acea gaura nu e un indicator direct al inaltimii la care sta talpa in clapar.
  eu de exemplu am clapari cu distantiere de 5mm, astfel ca daca pun claparul pe podea gheata ciorap sta la 47mm de podea iar varful undeva la 38mm, la distantele astea se adauga inaltimea ghetei si a brantului si grosimea skiului si a legaturilor, in total talpa sta la vreo 10 cm de partie.

  eu am masurat la schiurile mele nordica dobermann SL 165 cu placa si legaturi marker undeva la 35mm la calcai si 33mm la varf, iar la atomic redster GS 183 legaturile sunt perfect plate la 33mm atat la calcai cat si la varf, acel stack height

  aceste distantiere au rolul de inaltare pentru a putea canta mai eficient si pentru a corecta unghiurile articulatiilor, pentru ca nimeni nu are picioarele perfect drepte si un aliniament facut bine de catre un boot fitter produce minuni.

  daca montezi distantiere este necesar sa frezezi "flecurile" claparului ca sa incapa in legaturi.

  uite mai jos cum se monteaza si frezeaza, claparul meu este identic cu cel din video

  https://www.youtube.com/watch?v=GTVoQ-x2TaA
  Ultima modificare făcută de Atomicsunescu; 04.02.2020 la 17:24. Motiv: .

 5. Am înțeles și vă mulțumesc pentru clarificări. În concluzie, tot la boot fitter se rezolva toate aceste aspecte.

  Eu sunt începător și urmăresc să îmi achiziționez clăpari, dar momentan sunt la stadiul la care închiriez cat mai multe tipuri pentru a vedea cum mă simt și cum îmi influențează schiatul. Din păcate, la centrele de închirieri nu oferă prea multe detalii, din experiența proprie când le zic că sunt începător îmi oferă cele mai uzate echipamente, nici măcar de flex-ul clăparului sau de lungimea schiului nu prea țin cont băieții din centrele de închirieri.

 6. Avatarul lui Atomicsunescu
  Da, slabe sanse sa gasesti pe cineva priceput intr.un magazin sau la centrele de inchirieri.
  Claparii sunt cea mai importantă componenta a echipamentului de schi, merita sa ajungi candva la un bootfitter sa iti regleze clapariiSEO by vBSEO