1. Mi am luat schiuri, oare am ales ce trebuie?

  Salutare,
  Schiez de 3 sezoane(inclusiv acesta) , timp în care am fost de 3 ori la Ranca, unde am și pus prima data schiurile în picioare, și de vreo 7 ori la Poiana Brașov, numai pe Drumul Roșu.
  În acest timp am trecut peste faza în care iau virajele din plug și reușesc sa le fac mutând un picior pe direcția celuilat(știu ca nu e bine, dar e mai ok decât din plug) sau un fel de derapaj, dar tot nu reușesc sa distribui greutatea pe ambele picioare și din aceasta cauză ma dor și nu reușesc sa fac decât 6-7 coborâri în 4 ore.
  În aceasta iarna m-am aruncat cu capul înainte și mi am luat schiuri noi, însă cred ca am făcut o greșeală, cred ca sunt cam mari, pt ca le controlez mai greu decât pe cele vechi care aveau 160. Eu am 1.76, 98 kg și schiurile 165.
  Cu toate ca știam ca trebuie sa îmi vina pana la barbă le am luat pana la nas, dar asa am văzut pe mai multe tabele și am citi ca pt persoane corpolente e bine sa vina mai sus de bărbie.
  Ce ziceți sa le vând și sa caut unele mai scurte sau sa le păstrez, având în vedere ca o sa mai capăt experiență și nu va mai fi o asa mare problemă, mai ales ca vreau sa iau și niște cursuri de schi.
  Schiurile ce le am acum sunt Fischer cruzar, iar înainte am avut head ciber x 45.
  Sincer îmi plăcea mai mult cu cele vechi.
  Mulțumesc!

 2. Avatarul lui Axometru
  Este normal sa-ti placa mai mult schiul vechi cu care esti obijnuit, mai ales ca aici e vorba de un model vechi, care cu timpul a devenit moale, iar cel nou e mai tare, canturi mai bune si e si mai lung decat ultimul model. Era mai bine daca mai ramaneai la 160 dar nu-i o catastrofa, o sa te obijnuiesti si cu noua lungime. Trebuie doar sa ai rabdare si sa iti imbunatatesti stilul. Schiul este bun pentru nivelul tau.
  ATOMIC - WE ARE SKIING

 3. Stai liniștit că nu ai greșit, dimensiunile sunt în regulă. Trebuia să iei ore de schi de la bun început, dar nu-i târziu nici acum (o să-i fie mai ușor instructorului cu tine), iar apoi nu ai încotro, va trebui să te obișnuiești cu ele.
  După ce capeți un pic de experiență și o să vii mai cu curaj și cu viteză pe pârtie, o să constați că schiurile mai lungi (față de cele scurte cu care ești obișnuit) sunt mai stabile și frânează mai bine.

Subiecte similare

 1. Schiuri Fischer H3 model prost ales ?

  De Thomas Cristian în forumul Discutii echipament schi
  15:25  
  • Raspunsuri: 4
  Ultimul Mesaj
  15:25 03.12.2013
 2. help la ales echipament

  De oliches în forumul Discutii echipament schi
  22:19  
  • Raspunsuri: 5
  Ultimul Mesaj
  22:19 27.11.2010
 3. Unde gasesc schiuri Volkl? Si oare asta caut?

  De v4li în forumul Discutii echipament schi
  02:23  
  • Raspunsuri: 13
  Ultimul Mesaj
  02:23 23.01.2009
 4. am ales dar cred ca prost

  De raducosmin în forumul Discutii echipament schi
  12:10  
  • Raspunsuri: 4
  Ultimul Mesaj
  12:10 30.11.2008
 5. Ura! Mi-am Luat Schiuri!!!

  De cristyboss în forumul Discutii echipament schi
  18:41  
  • Raspunsuri: 5
  Ultimul Mesaj
  18:41 20.12.2007


SEO by vBSEO