Like Tree11Likes

Subiect: cum reglez legaturile la schiuriPagina 8 din 10 PrimulPrimul 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 UltimulUltimul
 1. Avatarul lui Loby
  in principiu (nu sunt expert) claparul are o dimensiune (scrie pe el) si are si un reper pe la mijloc undeva
  si schiul are un reper, carfe trebuie sa coincida cu cel de la clapar
  acum
  legatura are in fata si spate reglaj, plus ca scrie lungimi pe ea, in fata si spate, adica trebuie sa ai marcaje cu lungimile claparului

  si practic trebuie sa potrivesti pe fata si spate cu lungimea dorita, si daca legatura e montata corect, atucni reperul de la clapar pica pe reperul de la schi

 2. scuze, daca am postat aiurea, nu am experienta pe forumuri...Am niste legaturi blizzard iq 5.14, asa scrie pe ele, montate. se pot regla din ambele parti sau doar cea din spate? nu am mai avut tip de acesta. am observat ca la legatura din fata, unde se pune talpa claparului, exista o chestie care culiseaza partial in lateral dezvelind niste gauri. care este rolul?
  Ultima modificare făcută de sebastian77; 06.01.2012 la 20:11.

 3. Mi-am luat o pereche de K2 Revival care au venit cu legaturi Marker Griffon (nu schizzo). Sunt montate traditional, spre in spate. Le-am reglat asa cum erau pe clapar (la 320 mm si in fata si in spate). Daca merg in switch e destul de ciudat si as vrea sa fie mai spre centru. Pentru tura urmatoare, pentru ca au sina si in fata si in spate, le-am dus la maxim spre in fata sa mai castig astfel din distanta fata de mijloc. A rezultat astfel un reglaj in fata la 360 iar in spate la 280.

  Intrebarea mea este: e corect acest tip de reglaj sau ar trebui sa le montez din nou legaturile mai spre in fata daca le vreau spre centrul schiului?

 4. Avatarul lui cata26manga
  Salut. Mi-am luat Salomon K24 S-Kart cu legaturi Salomon Z10. Legaturile mi le-au montat baietii in magazin dar tre sa ma las cu toata greutatea si foarte tare ca sa pot baga claparii in legaturi. Nu stiu daca e in regula asta. Am 167, 65kg, nivel 4. Cam cum ar trebui sa le reglez? Legaturile au cifre si in partea din fata, si in cea din spate. Ce face una si ce face cealalta?

 5. Avatarul lui alexoffroad
  @ raddux: in opinia mea este ok asa cum ai procedat - sa deplasezi diferit fata si spatele legaturii.

  @ cata26manga: cifrele acelea pe care le vezi pe o scala cu un indicator in dreptul lor reprezinta scala DIN a legaturii = o reprezentare grafica a fortei la care sunt reglate sa declanseze si sa elibereze claparul.

  Z10 au o scala de la 3 la 10, pentru schiori cu greutatea intre 30 - 107kg (de pe site-ul Salomon).

  Verifica la cat sunt reglate - in dreptul carei cifre este indicatorul acela (atat pe fata cat si pe spate) si spune-ne aici ca sa vedem daca sunt bine sau nu.

  Intrarea dificila a claparului in legatura / inchiderea dificila a legaturii spate poate avea doua cauze:
  a. reglarea DIN prea sus (adica pentru o forta prea mare)
  b. reglarea defectuoasa pentru lungimea talpii claparului tau (posibil sa le fi reglat pt o lungime mai mica decat lungimea talpii claparului tau)
  "But I find holy redemption
  When I put this car in drive
  Roll the windows down and turn up the dial" Maren Morris

 6. Avatarul lui cata26manga
  Sunt la 5 acum, si in fata si in spate. Nu stiu daca are vreo relevanta dar claparii sunt Salomon Quest Pro 2013, luati odata cu skiurile si legaturile au fost reglate in magazin dupa claparul respectiv. La una din legaturi am umblat eu cu surubelnita, am dat si la 3, si la 7, dar parca nu e nici o diferenta. Tot asa de greu intra claparul. Legaturile au si vreo 3 clapete care se trag in sus dr nu stiu pentru ce sunt.

 7. Avatarul lui expeditor
  @sebastian77
  In principiu daca e modelul de aici :: blizzard cmx pro iq+iq 5.14 red-red-chrome, blizzard ross mountain Sportcatalog.ru,
  da.

 8. Avatarul lui alexoffroad
  @ expeditor - omul a intrebat acum 1 an...

  @ cata26manga: e corect reglajul, chiar spre prudent, dar e ok pt nivelul tau. Posibil sa fie reglat prea strans pe lungime, dar aia e mai complicat de explicat ca sa o reglezi...
  "But I find holy redemption
  When I put this car in drive
  Roll the windows down and turn up the dial" Maren Morris

 9. Avatarul lui cata26manga
  Am incercat acum. Daca trag de clapa aceea in sus pot culisa partea respectiva de legatura in fata sau in spate. Am largit putin dar nici o diferenta. Nu umblu decat pe un ski, ca sa-l am pe celalalt ca model sa-l pot aduce la reglajul initial. Se poate sa fie din cauza faptului ca legaturile sunt noi? Nu mi se pare normal ca, cu un reglaj bine facut, totusi greutatea mea sa nu fie suficienta pentru a baga claparul in legatura!

 10. Am si eu aceeasi impresie fata de skiurile vechi. Mi se pare ca intra mai greu claparul in legatura. Dupa cateva zile de ski nu mai am aceeasi impresie. Ori m-am obisnuit ori s-au mai lasat ele. De functionat, functioneaza corect. Au sarit cand am cazut.

 11. Avatarul lui expeditor

  Scuze alex...asa e cind ai 7 pagini deschise..vreau si job si hobby...greu tare!

 12. Avatarul lui alexoffroad
  np mai radem si noi
  "But I find holy redemption
  When I put this car in drive
  Roll the windows down and turn up the dial" Maren Morris

 13. Buna! Am aceeasi problema, pana acum am inchiriat clapari si de fiecare data imi reglau legaturile la centrul de inchiriere. Dar urmeaza sa imi cumpar niste clapari si mi-as dori sa stiu cum sa reglez singura legaturile. Schiurile pe care le am sunt atomic vario. Legaturile xte 10. Am 53kg si merg cu viteza. M-am uitat la reglaj si par a fi setate pe 6, am fost multumita cu ele, au sarit cand a trebuit :d si au stat locului la viteze mai mari ) cred ca surubul e ascuns.. Habar n am cum se desface,m-am tot uitat ) pun niste poze, spers sa se inteleaga din ele, daca nu, fac altele. Merciimage.jpgimage.jpgimage.jpg

 14. Avatarul lui 4matic
  Ultima modificare făcută de 4matic; 10.12.2013 la 21:09.

 15. Merci pt poza si linkuri. La legatura din spate aveti vreo idee cum se da capacul acela jos? Merci

Pagina 8 din 10 PrimulPrimul 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 UltimulUltimul


SEO by vBSEO