Salutare,

De curand mi-am schimbat claparii cu o pereche Fischer hybrid 10+ cu flex 100 si cineva mi-a recomandat sa-mi fac un upgrade si la schiuri (momentan schiez pe rossignol x fight 4th, care sunt destul de moi), avand posibilitatea sa schimb claparii vechi pe o pereche de schiuri la alegerea mea, suport o eventuala diferenta.
Tin sa precizez ca am 188 cm, vreo 110 kg .
Ca si nivel de schi sunt undeva la 5, poate 6 (fara iesiri de pe partie si damburi -hate those), sunt autodidact cu informatii de pe youtube si net in general (mai nou si de pe acest forum plin de informatii pretioase pentru unul ca mine).
Caut o pereche de schi care sa-mi dea incredere in mine pe partie sa-mi dea voie sa avansez ca si tehnica, trebuie sa mentionez ca am avut niste probleme la genunchiul stang si il menajez ca sa nu reapara.
Asadar, tipul mi-a trimis urmatoarele schiuri (o sa-mi spun si parerea mea dupa ore de research pe forum si google la fiecare):

1. Elan S-Series S08 - n-am gasit foarte multe info despre astea ci doar dimensiuni si sunt pe la 67 sub talpa, ceea ce nu cred ca ma ajuta pe mine
2. Nordica Dobermann Spitfire PRO - ceva prea avansate pentru mine si am mai citit tot undeva pe forum ca le are cineva si nu sunt tocmai iertatoare.
3. Rossignol Zenith 9.5 - toti le-au laudat pe unde le-am gasit, singura mea dilema e cu oversize-ul si nu stiu exact daca ma va incurca sau ajuta - inspre aceste schiuri inclin momentan
4. Rossingol WC (banuiesc ca vine de la world cup) - astea le scot din start din calcul.

Sau daca aveti alte sfaturi pentru mine cu ce sa-i cer exact tipului respectiv, v-as fi recunoscator si daca ne vedem pe partie dau o bere
Iertati-mi parerile daca deranjeaza pe cineva, dar a fost singurul mod de a veni cu un input pe acest forum.