1. Avatarul lui john_dude

  Preturi ca ptr Romania!

  Salutare!
  Va propun o discutie despre cum si de ce vedeti diferenta mare intre preturile practicate in Romania de majoritatea comerciantilor de articole sportive (si nu numai) fata de alte tari. Si stim ca diferenta este pozitiva, de multe ori aberanta.
  Va dau un exemplu: am vrut sa-mi pun anumite legaturi pe schiuri si m-am dus la un magazin local, respectabil de altfel sa intreb ce si cum. Mi-a scos catalogul si m-a informat de pret. N-am facut comanda pe loc ci am mai dat inainte un telefon la distribuitorul pe Romania ce avea reprezentanta in Brasov. Diferenta? 33% mai putin. Bineinteles ca mi-am sunat un prieten si mi le-a adus fara probleme. M-am intors cu perechea de legaturi si schiurile la magazinul local cu pricina ptr a mi le monta; au fost foarte mirati sa le vada
  Asa se intelege sa se faca in RO comert, adaosul de la o mana la alta e fenomenal si ajungem sa platim poate 100% mai mult...

 2. Avatarul lui dragacatalin
  asa, si ?
  When Chuck Norris skis trees get out of his way.

 3. Avatarul lui popika
  Pai nu tre sa traiasca si nenea....
  Ideea este ca nu toate afacerile (si aici ma refer la magazinele de echipamente) nu se bazeaza pe un plan de afaceri, cu pur si simplu vin cu o idee, dupa care se invart bani ca sa implementeze ideea si isi pun problema cum sa faca sa scoata profit cat mai mult si cat mai repede. Raspuns: daca tu luai legaturile de la magazinul local, castigau de la tne cat ar fi castigat distribuitorul de la alti doi care s-ar fi dus sa cumpere de la ei de la BV. Deci a gasit omul solutie sa aiba vanzare de doua ori mai mica decat distribuitorul si sa obtina cam acelasi profit?...DAAAA (asta gandita asa pe un caz simplu si particulat, ca in realitate sunt mullt mai multe lucruri care participa la profitul distribuitorului si nu ar mai putea fi facuta comparatia de mai sus).

  Daca nu ma insel, intr-o alta discutie chiar tu spuneai ca asta este mentalitatea de la romani: investitie minima si profit cat mai mare intr-un timp cat mai mic....Asta ti-e raspunsul.

  Nu pot sa spun cu siguranta cum este in afara, dar cred ca planningul bussinessului se face corespunzator si atat timp cat preturile sunt cam aceleasi, toata lumea are de castigat si cel mai important lucru ptr ei este ca tu ca si client pleci multumit de la ei din magazin.
  Cred ca merg pe ideea: este loc ptr toata lumea!

  Parerea mea...

  DON'T RIDE FASTER THAN YOUR GUARDIAN ANGEL CAN FLY!

 4. Avatarul lui alexoffroad
  @ John:
  tu ti-ai rezolvat problema, DAR distribuitorul in acest caz a facut concurenta NELOIALA si neetica acelui magazin - cu care foarte probabil are o relatie contractuala.

  Este f delicata si mai ales ne etica situatia in care un distribuitor vinde si prin reseller-i si prin retea proprei - pentru ca evident se naste o potentiala concurenta neloiala.

  Am lucrat o per in distri, si cam asa se vad lucrurile (cel putin din pct meu de vedere).

  Distribuitorul, daca nu are retea proprie de magazine, NU are chelt normale in retail (chirie, salarii vanzatori, paza magazin, utilitati magazin, etc) = are deci posibilitatea de a avea marja d eprofit si la un pret de vanzare mai mic (pt ca are costuri mai mici).

  Intr-o tara civilizata, un distribuitor ar trebui sa vanda NUMAI prin re-selleri - sau daca are magazine proprii, in niciun caz la preturi mai mici decat da in retail). Am trait exper in care am intrebat la distribuitor - raspunsul foarte profi si f politicos a fost lista reselleri-lor unde ma pot adresa.

  Ma rog asta e din exper mea de business

  Just my 2 cents
  "But I find holy redemption
  When I put this car in drive
  Roll the windows down and turn up the dial" Maren Morris

 5. Avatarul lui popika
  Eram sigur ca problema este undeva la mijloc...
  Nu stiam exact detaliile care le-a dat Alex, dar mi se pare normal ca distribuitorul sa se rezume doar la partea de distributie catre reselleri, iar resellerii sa-si faca treaba mai departe...

  DON'T RIDE FASTER THAN YOUR GUARDIAN ANGEL CAN FLY!

 6. Avatarul lui john_dude
  @dragacatalin: asa si ce?!
  @restul: distribuitorul de care vorbesc plateste chirie in Star Brasov (si cam stiu cat costa) si tot isi permite un pret mult mai mic!!!
  retail-erii ar trebui sa-si vada lungu' nasului, iar cei ce vor sa se imbogateasca rapid, facand comert(cumparare-vanzare) si nu vanzare (ce presupune doar vanzare), ar trebui sa practice preturi adecvate.
  Pe de alta parte, singurii vinovati de asta suntem doar noi, fiindca incurajam sa faca asta, cumparand de la ei!

 7. Avatarul lui malutzu
  ALEX cam are dreptate. eu lucrez in distributie de 15 ani si regula nescrisa suna cam asa- importatorul care se respecta stabileste un pret de zero,iar distribuitorii castiga din discountul negociat in functie de rulaj si modalitate de plata. Evident nu toti distribuitorii respecta pretul de zero pt ca vor sa castige mai mult sau din cauza unui discount mic chiar nu isi pot acoperi costurile. Parerea mea este ca vinovat este sistemul din Romania unde intra in domeniul retail oameni care nu au capital si nici habar despre domeniul in care s-au bagat,ei vor doar un profit cat mai bun in timp cat mai scurt.Nu merge cu echipamentul de ski nu-i problema face aprozar sau mai stiu eu ce. Eu cred ca in max 2-3ani toti acesti comercianti se vor autoelimina de pe piata si vor ramane doar cei corecti si pasionati care vor sa dezvolte o afacere de familie .Spe sa am dreptate!

 8. Avatarul lui john_dude
  ...vezi de treaba Malutzule, poate ai uitat sa pui un 0 la ani in coada...
  Daca ei nu sunt in stare sau nu vor sa-si plateasca darile la stat acum, crezi c-o sa-i convinga cineva sa se schimbe maine?! brrrrrrr

Subiecte similare

  • Raspunsuri: 0
  Ultimul Mesaj
  12:26 08.02.2008
 1. Preturi la selector

  De mihai în forumul Sugestii si opinii
  10:59  
  • Raspunsuri: 5
  Ultimul Mesaj
  10:59 24.01.2008
 2. Caut si eu niste pareri si niste preturi!

  De danciucosmin în forumul Discutii echipament schi
  22:07  
  • Raspunsuri: 15
  Ultimul Mesaj
  22:07 10.01.2008
 3. schi Freestyle in ROmania

  De dojaalex în forumul Discutii
  13:19  
  • Raspunsuri: 22
  Ultimul Mesaj
  13:19 28.12.2007


SEO by vBSEO