• Ice Q Solden - Restaurant la inaltime

  Desfătări culinare pentru cei mai pretenţioşi gurmanzi – la altitudinea de 3058 m pe vârful Gaislachkogel din Sölden, valea Ötztal.


  Schiorii români nu se deosebesc cu mult de restul schiorilor, poate doar prin faptul că sunt mai ahtiaţi după schi și asta datorită faptului că în Austria schiorii sunt tratați cu servicii pe măsura prețurilor. Bineînţeles că există și variante de servicii pentru toți schiorii când vine vorba de schi și nu numai, indiferent de puterea lor financiară, implicit de disponibilitatea de a plăti servicii mult mai scumpe.

  Ei bine, stațiunile austriece sunt atente și pregătite pentru momentele de după j-de coborâri, când te răzbește foamea. Restaurante există mai peste tot în stațiune și cabane există mai peste tot pe munte, dar toată lumea este atrasă de restaurantele de pe munte, care oferă mâncare foarte bună, servicii excelente și mai presus de asta, o priveliște unică.

  Ce este nou ne place și ne atrage! De ce să nu exploateze asta și Söldenul, care intenționează ca în decembrie 2013 să inaugureze noul și inovativul restaurant Ice Q?


  Prin simpla lui amplasare și înfățișare, dorește să domine domeniul de primă clasă pe care îl “supraveghează” de la o altitudine de 3.048 de metri. Imaginea lui demonstrează că vorbim de un restaurant destul de pretențios, care este construit, să zicem, “in house”, cu cele mai bune materiale provenite din valea Ötztal, iar lucrurile păstrează aceeași notă când vine vorba de bucătărie. Cu un meniu de înaltă clasă și cu vinuri rafinate, locația își dovedește intențiile de a satisface chiar și cei mai pretențioși schiori care schiază de pe vârful Gaislachkogel și se încumetă să pășească pe podul suspendat care îi îndrumă spre o bucătărie alpină abordată într-un stil modern.

  Cu o transparență de necontestat, nici la propriu și nici la figurat, cu un iz un pic exclusivist, reușește să își găsească locul într-un peisaj atât de copleșitor. Firma de arhitectură Obermoser se face responsabilă pentru aspectul avangardist al restaurantului, lucru care s-a văzut şi la cele trei stații de telegondolă realizate tot de arhitecții firmei.

  Luna decembrie a acestui an este o lună foarte aglomerată din punct de vedere al inaugurărilor și asta pentru că, așa cum spuneam mai devreme, urmează să fie inaugurat atât restaurantul Ice Q, cât și cele trei stații de telegondolă cu arhitecturi deosebite. Administratorii zonei se laudă cum că aceste opere de artă arhitecturală ”subclasează orice altă construcţie realizată la mare înălţime în regiunea alpină Tirol”. Nu promitem, dar dacă ajungem în zonă, vă dăm de ştire şi vă vom confirma imaginaţia arhitecţilor.

  Până atunci, rămâne să ne satisfacem pofta de schi pe munte și foamea pe la cabanele rustice tot pe munte, că așa ne place nouă mai mult (“De gustibus non disputandum”) și la finalul unei zile de succes, să ne desfătăm cu mâncare și băuturi rafinate la resturantele ceva mai aparte, care ne servesc ca desert o priveliște de rămânem cu gura căscată.


 • ReclamaSEO by vBSEO