• Unde sa mergi cu familia la schi - Millstatter See

  Unde să merg la schi? Este īntrebarea pe care și-o pun mulți. Oare este bine să merg undeva unde deja am mai fost și unde știu locurile, unde știu la ce să ma aștept sau undeva nou, īntr-un loc despre care am auzit povești. Alegerea de cele mai multe ori, nu este ușoara!  Acum ceva timp am īnceput să prezentam stațiuni prin care am fost sau despre care am auzit lucruri bune. Pānă acum au fost Damuls, Solden, Madonna Di Ccampiglio și altele.

  Acum a venit rāndul Millstatter See. Nu am ajuns acolo, nu īncă, dar faptul că de cāțiva ani tot aud de zona aceasta, am zis să cercetez.

  Millstater See este un lac din regiunea Carintia, Austria. Pānă acum cāțiva ani era doar destinație de vara, atracția principală fiind sporturile pe apa, mersul pe munte si cu bicicleta. Pentru că se afla la distanță mică de cateva stațiuni de schi renumite au decis să țina sezonul turistic deschis tot anul.


  Vizualizare hartă mărită

  Ei spun "la mai puțin de 30 de minute cu mașina poți accesa 1104 km de pārtie din 31 de stațiuni". Pārtiile sunt, dar petreci ceva mai mult pe drum. Am verificat si google maps spune că Molltaler este la 42 minute si Bad Kleinkirchheim / St. Oswald la 20 de minute cu mașina. Asta poate părea un dezavantaj comparativ cu alte stațiuni, totuși dacă compari cu o alta varianta īn care nu ai cazarea pe partie, cam tot pe acolo ieși. Cānd am fost īn Kaunertal, chit că stăteam la o pensiune aproape de pārtii cam 50 de minute mergeam cu skibuss-ul pānă la prima instalație.  Oricum revenind la Millstatter See aș putea spune că este o destinatie recomandată in special familiilor. Zona Goldeck cea mai aproape stațiune, oferă skipass-uri gratuite pentru toți copiii pānă in 14 ani. Anul acesta oferta īncepe de pe 8 ianuarie și ține pānă la sfarșitul sezonului. Are pārtii variate ( 32 km ) cu diferite grade de dificultate, majoritatea fiind ușoare.  Zona specială pentru incepatori este un loc bun pentru a invața să schiezi. Oricum si avansații ar trebui să ajungă pe acolo pentru cāteva exerciții de tehnică. Cei care schiază bine pot incerca să coboare fără oprire pārtia lor neagră, Talabfahrt. Să cobori 8.5 km pe o pārtie neagră, fără oprire trebuie să fie o provocare.  Pentru cei care reușesc să scape de presiunea schiatului pe partie, Goldeck oferă și niște zone interesante de offpiste.  Dacă vrei o pauză, recomandarea tuturor sunt plimbările prin zonă. Pe malul lacului veți avea parte de niște peisaje superbe.

  Milstatter See nu este o destinație scumpă. Un exemplu de pachet ar fi - 4 nopti cazare, demipensiune și skipass pentru 3 zile, la un hotel de 3* pentru doi adulți și un copil - 430 euro. Mai multe oferte puteți gasi chiar pe site-ul lor.

  SEO by vBSEO