• K2 Snowboarding colectia 2013/2014

  Stabilitate și pop fără efort - ar fi deviza K2 Snowboarding în sezonul 2013/2014. Dar nu este o simplă lozincă. Este esența noului baseline la plăcile lor, este Lifted. După cum ne-am obişnuit, K2 parcă mereu reinventează tehnologiile de construcție pentru echipamentele de snowboard sau schi.

  În acest sezon, ei vin cu ideea de a combina manevrabilitatea plăcilor de snowboard cu baseline de tip flat cu plăcerea unui pop reușit de la o placă camber. Astfel, porțiunea dreaptă situată între inserturile pentru șuruburile legăturilor a fost pur și simplu ridicată. Acest lucru permite să ai popul unei plăci clasice camber, menținând greutatea egal distribuită pe zonele de contact cu zăpada. Rezultatul: îți permite să lași linii drepte cu precizia unei plăci flatline.

  Noile tipuri de baseline la plăcile K2 sunt:
  - Precision Baseline: lifted flat centrat între inserturile legăturilor plus Tweekend la capete.
  - Catch Free Baseline: flat centrat între inserturi plus rocker (camber inversat) și Tweekend la capete.
  - Freestyle Baseline: flat centrat între inserturi plus Tweekend la capete.
  - All-Terrain Baseline: flat micșorat și poziționat spre coadă plus Tweekend la capete, mai mare în față, astfel rezultă un stance setback deplasat cu 19 mm.
  - BC Baseline: zona de flat cea mai mică, poziționată spre coadă, plus Tweekend la capete, mai mare în vârf, astfel rezultând de asemenea un stance setback.

  Sunt prezente în continuare în construcția plăcilor capetele Tweekend™ si miezurile Bambooyah (în două variante, Bambooyah cu garanție 5 ani și Bambooyah Blend cu garanție 2 ani) integrate prin tehnologia HoneyKomb™, inserțiile Ollie-bar, Carbon Web şi Harshmellow.

  O nouă placă de freestyle de la K2 Snowboarding debutează în sezonul 2013/2014 cu ceva tehnologie integrată, dar situată între WWW (World Wide Weapon) și Fastplant. Este vorba de Hit Machine, care de fapt înlocuieste Parkstarul.

  Hit Machine, față de Fastplant, nu are inserția Ollie-Bar, iar miezul Bambooyah W2 o face puțin mai ușoară decât Fastplant. Este o placă twin cu stance centrat, are o talpă 4000 sinterizată pe care dacă o ceruiești bine va fi foarte rapidă. Pentru că are o talpă flat cu capete Tweekend™, Hit Machine îți conferă o foarte bună susținere în canturi și pressuri mult mai stabile.

  Hit Machine

  Pe aceeași idee apare Subculture ca o transformare din LifeLike. O placă all-mountain din categoria Precision Baseline care, după cum afirmă K2, este creată special pentru riderul care dă tonul grupului și care lasă stilul său să vorbească pentru el. Este o placă pentru nivel intermediar+, construită în noua formă Lifted cu un stance set back de 19 mm care permite atât "extra-float" în powder, dar și un pop concentrat pe tail. Prezintă inserții Carbon Web și talpă 4000 sinterizată.

  Subculture

  Pentru doamne și domnișoare, noutatea vine cu Spot Lite, o placă din categoria Precision Baseline. Este construită cu secțiunea de mijloc Lifted, capete Tweekend, miez Rhythm W2 și prezintă inserție Ollie-Bar pentru un pop mai ușor și o talpă 4000 sinterizată. Are o formă Twin Hyper Progressive și stance centrat.

  SpotLite

  Mi se pare important de semnalat creşterea de la categoria Splitboard - unde avem două modele noi. Avem Panoramicul de anul trecut și în plus avem Ultrasplit (derivat din Ultradream), echipat cu noua legătură Kwicker.  UltraSplit

  Pentru fete există Northern Lite, echipat cu sistemul de legătură regăsit și la Panoramic.

  Northern Lite

  Așadar, avem o nouă legătură Kwicker


  Ea este mult îmbunătățită, dacă nu chiar un alt sistem, care de fapt simplifică mult schimbarea între cele două moduri de utilizare a splitboardului.


  Acest sistem a impus și crearea unui boot special, numit Stark, cu Double Boa și Endo Technology, care compensează lipsa highbackului de la legături.  boot Stark

  În ceea ce privește legăturile de snowboard, K2 a renunțat la modalitatea de strângere Auto și odată cu aceasta s-a renunțat și la modelul National. Au fost modificate șuruburile de prindere și reglare a highbackului, astfel încât nu mai este necesară șurubelnița. Totul devine mult mai ușor de reglat chiar în timp ce sunteți pe pârtie. Au mai ieșit din producție și modelele Vandal, Kat și Agogo.

  În noul sezon, K2 a renunțat la bootii Darko (varianta SpeedLace), Pulse, Vandal, Plush și Kat, dar au introdus pentru băieți modelul Ender, construit cu Endo™ și Harshmellow, rezultând un flex 7/10.
  Sistemul de strângere este Boa™ Conda pe liner și combinat cu șireturi LaceUp. De asemenea, pornind de la T1 - care este un boot mai rezistent și mai tare, cu flex 8/10 - a fost creat Gauge. Acesta este un boot creat pentru freestylerii ce își doresc un boot ușor mai moale (flex 7/10), dar care să își păstreze forma mai mult timp.

  Cam acestea ar fi noutățile sezonului 2013/2014 de la K2 Snowboarding, sperăm să fie muuultă zăpada care să stea cât mai mult timp pe munte, astfel încât să ne putem bucura așa cum ne dorim!
  SEO by vBSEO