• O iesire de weekend in Muntii Rodnei la testare schiuri K2

  Afară pare să fi venit primăvara! Știu, am mai început un articol cu aceste cuvinte, îl găsiți aici, și era o invitație pe care o primiserăm de la importatorii K2 în România, SabSport, la un eveniment organizat în parteneriat cu Serviciul Public Local Salvamont Borşa și cu ajutorul riderilor de la XNS, invitație pe care o dădeam mai departe către cei care mai caută zăpada ascunsă pe văi ca să se dea pe schiuri sau pe placă.

  Nu știu câți dintre cei care au fost prezenți la evenimentul din Borşa / Munții Rodnei au venit în urma articolului nostru, dar știu sigur că au fost mulți oameni care s-au bucurat în cele două zile de weekend de zăpadă, de schiurile K2 și de o companie excelentă!

  Să revenim. După ce am aflat de evenimentul de prezentare a schiurilor K2 care urma să se țină la Borşa, m-am uitat pe hartă și am spus exact ca în bancul cu Împăratul Roşu ”[…] dar departe mai este”.

  Elementul hotărâtor în decizia de a merge până acolo, mărturisesc, a fost seria de filmulețe postată de trupa XNS Extreme Nord Ski.

  SnowLand a.k.a. Munții Rodnei sunt terenul lor de joacă în fiecare săptămână și cum iarna această a fost darnică în zăpadă, au avut materie primă pentru filmări!

  Am pornit joi după-amiază la drum, avându-l drept copilot pe Cătălin, pe drum ni s-a alăturat și KlausKo, și puțin după miezul nopții ajungeam la Hotel Cerbu în Borşa. Bucuroși nevoie mare, găsim niște mâncare lăsată de Adina pe balcon, gustăm oleacă de țuică de la Claudiu, stingem cu câte o bere sau două și apoi sooooomn!

  Vineri dimineață la micul dejun facem cunoștință și cu trupa XNS, în frunte cu Elian - Gabi, Ciprian, Ivan, Kuki și restul trupei, alegem terenul de joacă pentru acea zi, primim vizita fetelor de la Red Bull și mai adăugăm o doză de energie. Suntem “în cerc restrâns”, numai organizatorii evenimentului și noi, un fel de tură de recunoaștere. Sosesc și prietenii de la Salvamont Borşa, facem cunoștință și pornim.

  Telescaunul pornește numai pentru noi, ce senzație ciudată să urc cu telescaunul cu schiurile în brațe și să văd iarbă sub mine!

  Sus ne echipăm, care avem legături de tură punem focile pe schiuri, care nu, pun schiurile pe rucsac și pornim la deal.

  Urcăm pe Musceta cu ochii roată în peisajele superbe,

  depășim cornișa din prima parte a Căldării Cailor și ne răsfiram pe buza văii, alegându-ne fiecare ce linie ne place mai mult și pornim. Chiote de bucurie, o zăpadă incredibil de bună și decizia de a urca încă o data vine de la sine. Am avut noroc de un cer senin și de soare puternic, care au făcut ziua minunată!  După încă o tură, facem pauză de masă și ne bucurăm de o tratație pe cinste cu bunătăți și delicatese specifice locului, pe o masă și pe băncuțe improvizate din schiuri.

  Timpul ne împinge să pornim înapoi spre telescaun și seara se încheie cu o cină copioasă încununată cu plăcinte poale în brâu.

  Sâmbătă și duminică au fost zilele rezervate pentru prezentarea și testarea schiurilor și plăcilor de la K2, modelele 2013 și 2014.

  Încă de dimineață, schiurile și plăcile au fost expuse,

  au început să se adune invitații, s-a împărțit echipamentul, s-au dat sfaturi și s-au reglat legăturile, s-au anunțat regulile zilei și care va fi terenul de joacă în urmă inspecției de vineri și am pornit cu toții la deal.

  Abia când ne-am înșirat ca furnicile pentru urcare mi-am dat seama cât de mulți oameni veniseră și toți erau oameni de munte, pasionați de schi și de tot ce înseamnă mișcare în aer liber. Cred că au fost puțin peste 100 de oameni care au onorat invitația SabSport la acest eveniment.
  În fruntea coloanei la urcare și răsfirați printre noi erau membrii echipei Salvamont Borşa, care au avut grijă nu numai de siguranța noastră a tuturor, dar au contribuit decisiv la buna noastră dispoziție și la reușita evenimentului. Alaturi de ei au participat colegi din Baia Mare si din Arges pentru a contribui la o siguranta cat mai mare a participantilor. A fost prezent pe munte si dl. Mircea Opris, presedintele Consiliului de Conducere a ANSMR (Asociatia Nationala a Salvatorilor Montani din Romania).


  Odată ajunși sus deasupra Căldării Cailor, ne-am împărțit în trei grupuri ca să nu aglomerăm liniile de coborâre și să avem opțiuni potrivite fiecărui nivel de tehnică. Vântul mai puternic decât vineri a păstrat zăpada mai rece și toți cei prezenți s-au bucurat de coborâri frumoase și au savurat trasele pe care și le-au ales.


  După prima tură au început desigur schimburile de impresii despre schiuri și comparațiile între liniile coborâte. S-a ridicat nivelul adrenalinei și cei mai mulți au pornit din nou în sus, ca să experimenteze și alte linii. Și iar, și iar, încât la un moment dat m-am temut că nu vom mai prinde ultima cursă a telescaunului, pentru că oamenii nu se mai dădeau duși din căldare, încântați de schiurile și plăcile noi, de zăpadă și de compania plăcută.

  După o scurtă sesiune de plajă și de povești, cea mai mare parte dintre noi am pornit înapoi spre telescaun și am răsuflat ușurați când am auzit prin stație mesajul de confirmare al prietenilor de la Salvamont care rămăseseră în ariergardă ca să se asigure că și cei mai întârziați dintre invitați încheie coborârile cu bine.

  Toată lumea avea zâmbete largi pe chip și deja discuțiile erau despre "ce schiuri să mai iau mâine la test”. Înaintea coborârii spre Borşa am avut parte și de o demonstrație educativă cu transceiverele Pieps, făcută de dl Gabriel Motica.

  Restaurantul hotelului Cerbul părea neîncăpător la începutul serii, cu toți invitații adunați înăuntru pentru prezentarea tehnologiilor K2 și a produselor noi ale acestei mărci de schiuri, clăpari și plăci de snowboard.

  După prezentare, oamenii s-au grupat în jurul meselor și au schimbat impresii despre echipamente și despre experiențele zilei. Seara s-a prelungit până târziu, ajutată de ospitalitatea băieților de la XNS și de curiozitatea noastră de a afla cât mai multe despre isprăvile lor din sezonul care se apropie de sfârșit.

  Duminică noi am pornit înapoi spre casă, pentru că ne aștepta un drum luuuung, dar nu înainte de a ne saluta din nou de dimineață cu organizatorii și de a ne mira de numărul mare de oameni care au urcat din nou pentru încă o zi minunată în SnowLand!

  Mă bucur că am ajuns în Maramureș și că am participat la un eveniment desfășurat cu succes și că am cunoscut o trupă de băieți super, cu care îmi doresc să ajung să explorez SnowLand și în plin sezon, să dăm niște linii frumoase în powder!

  sursa foto: Skateworld, Maia Outdoor, XNS, Gil Mobile Online
  KlausKO, Putyu, mariusica and 4 others like this.


  Comentarii 2
  1. Avatarul lui mariusica
   Excelenta tura si pozele sunt de nota 10.
   mariusica
  1. Avatarul lui alexoffroad
   un scurt montaj video:
   alexoffroad  SEO by vBSEO