• Swatch Skiers Cup 2013

  Una din competițiile de amploare și care câștigă teren în rândul fanilor la fel ca și Freeride World Tour este Swatch Skiers Cup.
  Așteptarea acestei competiții va lua sfârșit duminică 10 februarie, când se va da startul bătăliei din 2013 dintre Team Europe și Team Americas.
  Cele două echipe sunt formate după cum urmează:

  Team Europe
  Kaj Zackrisson, Captain (SWE)
  Sverre Liliequist (SWE)
  Markus Eder (ITA)
  Richard Permin (FRA)
  Nicolas Vuignier (CH)
  Paddy Graham (UK)
  Fabio Studer (AUT)
  Sam Favret (FRA)
  Team Americas
  Cody Townsend, Captain (USA)
  KC Deane (USA)
  Rory Bushfield (CAN)
  Charley Ager (CAN)
  Josh Daiek (USA)
  Logan Imlach (USA)
  Timy Dutton (USA)
  Greg Lindsey (USA)
  Pentru prima înfruntare, căpitanii celor două echipe i-au ales pe riderul din Chamonix Sam Favret (Team Europe), câștigătorul recent al competiției Red Bull Linecatcher, și pe riderul din Squaw Valley Greg Lindsey (Team Americas).

  Pe scurt, show-ul promite confruntări care vor ține publicul cu sufletul la gură și va oferi momente unice, mai ales că vorbim de rideri care au în arsenal toate aptitudinile ce țin de schi: forță, control, fluiditate, trickuri și curaj.

  Implicate în eveniment sunt și alte nume sonore ca Julien Regnier – backcountry master jump shaper, Ben Murphy şi Mike Rogge – juriu, și Swatch Proteam rider, localnicul din Zermatt Samuel Anthamatten – amfitrionul evenimentului. Iată că sunt prezente toate ingredientele necesare pentru o rețetă garantat reușită: un eveniment/o competiție/un show de mare clasă!

  Oare câștigătorii en-titre, Team Americas, vor reuși să se mențină pe poziția de câștigători sau eroii din zonă, Team Europe, vor reuşi să ridice deasupra capului trofeul Swatch Skiers Cup? Stați flexați și poate aflați odată cu noi! Vom încerca să tinem pasul cu evenimentele și sperăm să faceți și voi la fel.

  VS.
  iuliae and VictorH like this.


  Comentarii 7
  1. Avatarul lui popika
   Ziua #1: Team Europe 1 vs. Team Americas 0.
   popika
  1. Avatarul lui popika
   Big Mountain Competition:

   popika
  1. Avatarul lui popika
   Ce a fost ieri, nu mai este noutate, este deja istorie, dar cu siguranta ziua de ieri va ramane proaspat intiparita in memoria riderilor si a celor care au avut ocazia sa vada live evenimentul.   Zapada a fost incredibil de buna si a depasit cu mult toate asteptarile organizatorilor si a celor implicati: "unprecedented powder conditions".

   Cu asemenea conditii showul a fost garantat, si spre deliciul publicului concursul a putut fi observat chiar de pe partii. Ieri, fiecare rider a avut parte de doua coborari. Din cauza zapezii proaspete si din abundenta, riderii care au ales runnuri mai tehnice, au avut ceva de munca luptandu-se cu zapada. Mult mai usor si mai bine a fost pentru cei care au ales runnuri cu viteza mai mare si mai putin tehnice. A fost si cazul lui Sam Favret, care a avut doar cateva dropuri si jumpuri, in schimb a tocat zapada de pe spineuri si de pe peretii aproape verticali. Nu a fost singurul rider care a iesit in evidenta. El a fost urmat de Tim Dutton (Team Americas) care a dat un double backflip, dar cu o aterizare ceva mai scurta si de Sverre Liliequist care a declansat o mica avalansa, iar pe sfarsitul liniei a dat un backflip avand avalansa chiar in cozile schiurilor. Daca highlighturile zilei vi se par incredibile, va invitam sa urmariti secventele cele mai captivante din timpul confruntarii de Big Mountain Freeride:

   La sfarsitul zilei, rezultatul eam Europe care a obtinut 11 victorii in fata Team Americas care a obtinut doar 5 victorii.....de data aceasta.

   Organizatorii impreuna cu Julien Regnier (head jump shaper si event judge) au confirmat ziua de joi ca fiind ziua desfasurarii confruntarii de Backcpuntry Slopestyle dintre cele doua echipe: zapada excelenta, teren foarte bun cu multe variante de jumpuri si un decor sustinut de imaginea varfului Zermatt Matterhorn.

   Cele mai bune poze ale zile de Big Mountain Freeride aici!

   Ne revedem in curand!
   popika
  1. Avatarul lui popika
   O retrospectiva a zilei competiei cu zapada neasteptat de multa:
   popika
  1. Avatarul lui popika
   Riderii au avut ocazia sa inspecteze un pic terenul inainte competitiei de Backcountry Slopestyle de maine. A mai ramas si ceva timp pentru relaxare la o partida prieteneasca de hockey pe gheata:
   popika
  1. Avatarul lui popika
   Scurt pe doi: TEAM EUROPE castiga competitia de Backcountry Slopestyle cu 10-6 si cu un total de 21 de victorii castiga trofeul Swatch Skiers Cup 2013 in fata TEAM AMERICAS care a reusit doar 11 victorii in confruntarile directe. Incontestabili mai buni, echipa Europei reuseste sa smulga trofeul din bratele echipei Americii, dupa o frumoasa competitie de Backcountry Slopestyle pe o zapada la fel de buna precum in zilel anterioare si pe un teren incredibil cu partea suprioara potrivita pentru freeride si partea inferioara ceva mai domoala insa plina de formatiuni pregatite pentru cele mai indraznete si mai complicate trickuri. Fabio Studer (AUT) a avut o evolutie magnifica incepand cu un switch cork 540 chiar de pe muchia de sus smulgand uralele publicului care a fost destul de numeros si lasand pe toti cu gura cascata dupa ce a trecut fara efort printr-un culoar destul de ferit si ingust ca intr-un final sa incheie cu un cork 720 fara greseala. Sverre Liliequist a uimit si el publicul cu evolutia sa recunoscand faptul ca disciplina nu este punctul lui forte si ca s-a cam fortat limitele, insa vibe-ul era cel portivit, atmosfera si terenul erau perfecte incat a incercat fara ezitare sa dea ce poate el mai bine.
   Au fost alesi capitanii echipelor care se vor intrece in competitia care va avea loc in 2014: Julien Regnier (FRA) - Team Europe si JP Auclair (CAN) - Team Americas. Desi inca nu s-a incheiat evenimentul, 2014 se anunta interesant inca de pe acum. Mai multe poze de la Backcountry Slopestyle, in curand! Felicitari TEAM EUROPE!
   popika
  1. Avatarul lui popika
   Parca ar fi trebuit sa tina mai mult showul, dar ne multumim cu cat a fost, revedem si highlighturile din ziua confruntarii de backcountry slopestyle si speram sa urmarim impreuna competitia din 2014:
   popika

 • ReclamaSEO by vBSEO