• Evenimente

 • Microblog • I-Rewind - aplicatia mobila care te filmeaza la schi

  Că tot se apropia excursia Skivirus de la Bansko, am zis să trag o fuga la Predeal așa, ca warm up, dar și ca să testez noua aplicație de mobil despre care se spune că va face valuri īn rāndul schiorilor. Nu e vorba de o aplicație cu hărți de pārtii sau straturi de zăpadă. E vorba de o aplicație care īți spune ție și prietenilor tăi cum te dai. Mai exact, i-rewind, pe baza imaginilor surprinse pe pārtie de mai multe camere, a informațiilor trimise de GPS-ul telefonului și a unui soft puternic, īți montează un film īn format HD cu coborārea ta.  Am ajuns la Predeal, sus cu telescaunul, la dreapta și jos pe Clăbucet. M-am oprit la Clăbucet sosire și am depistat traseul pe unde ar trebui să cobor. Se vedeau niște buline roșii, nu aveam cum să le ratez. Īmi instalasem aplicația īnainte de a mă urca īn telescaun. Totul era activat, adică aplicația pornită și GPS-ul pornit. Am coborāt prin dreptul camerelor și m-am oprit la coadă la telescaun. Mi-am scos telefonul, am deschis aplicația și am putut vedea traseul. Click pe traseu și după aceea pe filme, unde a apărut imediat coborārea mea, play și uau! Calitate bună, chiar și pe vreme rea, cadre montate bine.


  Cānd vorbești despre HD, montaj, GPS sau alte chestii de genul, pe mine unul mă ia durerea de cap. Am zeci de giga de filme cu mine la schi, nemontate sau chiar nevizionate, și dacă baieții de la i-rewind ar monta camere peste tot, nu aș mai avea nevoie de GoPro sau aparat foto, cel putin pe pārtie.

  Este o inițiativă romānească de laudat și poate īn viitorul apropiat o să vorbească austriecii "ia uite ce au făcut ăia īn Romānia" și nu invers. Bogdan Manoiu, managing partner la compania i-rewind, a spus că acest start-up nu ar fi avut asemenea rezultate dacă Orange nu s-ar fi implicat. Au de gānd să dezvolte aplicația și pentru alte sporturi.

  Tot cu ocazia aceasta am avut posibilitatea să testez noua tehnologie 4G de la Orange. Am reusit să īmi downloadez filmul HD īn trei secunde, 44 Mbits īn trei secunde. Impresionant!
  bobu, adicu, joenuts and 2 others like this.


  Comentarii 4
  1. Avatarul lui Fox
   Cat de tare!!!! Super idee!!!!
   Fox
  1. Avatarul lui Fox
   Care ar fi costurile ca si client ....cat te costa o filmare....?!
   Fox
  1. Avatarul lui rares
   E gratis, nu sunt costuri pentru end user inca.
   rares
  1. Avatarul lui Salomon
   Am folosit app i-rewind dar am facut o prostie- nefiind client orange imi trebuia un cod de activare pt a vizualiza si downld filmuletul, ce trebuia luat de la orange tent, dar lucrul asta l-am vazut cand deja plecasem din Predeal. Mai am vreo sansa acum, dupa cateva zile, sa mai fac rost de un cod? ms frumos.
   Salomon

 • ReclamaSEO by vBSEO