• Evenimente

 • Microblog



 • K2 Sports a achizitionat compania Backcountry Access

  Firma K2 Sports a anunţat printr-un comunicat de presă emis ieri că a finalizat achiziţia Backcountry Access (BCA), completându-şi astfel suita deţinută de 14 mărci de echipament sportiv. BCA este o firmă avangardistă în domeniul designului, producător şi jucător proeminent în domeniul echipamentului de siguranţă, precum şi în educaţia pentru prevenirea avalanşelor.

  Această mişcare întăreşte poziţia de lider mondial în echipamente pentru activităţi outdoor de-a lungul întregului an deţinută de K2 Sports. După achiziţia BCA, K2 Sports va putea veni în întâmpinarea unui număr şi mai mare de pasionaţi ai sporturilor de iarnă, de pe pârtii şi până în off-piste, de la cei care urcă folosind mijloace pe cablu, până la cei care urcă prin propriile puteri.

  “BCA se potriveşte perfect în familia de mărci a K2 Sports şi ne completează portofoliul în dezvoltarea noastră ca lideri în sporturile de iarnă” a declarat Anthony De Rocco, preşedinte şi CEO al K2 Sports. “BCA este un lider în cercetare, în proiectare şi în educaţia de prevenire a avalanşelor, dar şi un pionier în lansarea unor echipamente de siguranţă care au marcat industria – cum au fost transceiverul Tracker şi rucsacii cu perne de aer Float, printre altele.”

  Alăturarea dintre inventivitatea şi siguranţa BCA şi resursele de investiţii şi infrastructura globală de care dispune K2 Sports va da un impuls cercetării şi eforturilor de dezvoltare depuse de BCA şi va produce un impact mult mai mare printr-un angajament pentru siguranţa şi educaţia de prevenire a avalanşelor.

  Domnul De Rocco spunea că sinergiile achiziţiei includ distribuţia globală a produselor, cercetare şi dezvoltare, sistemul de aprovizionare şi găsirea avantajelor competitive pentru producţie.

  “Ca şi K2 Sports, BCA are un puternic angajament pentru a susţine şi a împinge mai departe schiul şi snowboardul şi pentru a susţine comercianţii de specialitate. Nu este vorba numai despre a vinde produsele, ci şi de a duce mai departe pasiunea şi filozofia noastră de bază de a ne bucura de sporturile de iarnă, atât pe pârtii, cât şi în afara lor” a mai spus domnul De Rocco.

  BCA a fost fondată de Bruce “Bruno” McGowan şi Bruce “Edge” Edgerly în 1994, având ca misiune declarată intenţia de a proteja vieţile oamenilor care se aventurau în backcountry, prin eforturi educaţionale, prin cercetare ştiinţifică şi prin produse inovatoare. Pe lângă transceiverul Tracker şi rucsacul Float, produsele companiei includ lopeţi, sonde, kituri de studierea zăpezii, rucsaci şi piei de focă, printre altele. Sediul companiei este în Boulder, statul Colorado, iar numărul de angajaţi este de 45.

  McGowan a declarat că există angajamentul K2 Sports pentru a menţine intacte operaţiunile BCA şi pentru a nu schimba piaţa căreia i se adresează în principal.

  “Nu este un hotar clar de demarcaţie între terenul off-piste accesat folosind mijloacele de urcare pe cablu şi backcountry. Sunt acum atât de mulţi oameni care vânează powderul şi care nu înţeleg riscurile la care se supun atunci când se dau în backcountry” spune McGowan. “K2Sports ne oferă o platformă ca să putem continua să inovăm la nivelul produselor, în paralel cu eforturile de educare pentru prevenirea avalanşelor şi cu cercetarea ştiinţifică”.

  “Vom putea să ajungem la mai mulţi oameni printr-un efort îngemănat de a le da produse noi şi de a-i educa în acelaşi timp” a mai spus McGowan.

  K2 Sports a împlinit în 2012 50 de ani de activitate. Printre celelalte mărci din portofoliul lor de regăsesc K2 Ski, Line Skis, Full Tilt Boots, K2 Snowboards, Ride Snowboards, 5150, Morrow, Madshus, Tubbs Snowshoes, Atlas Snowshoes, Powderidge Snowshoes şi Little Bear Snowshoes.

  Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.k2sports.com şi www.backcountryaccess.com
  VictorH likes this.


 • Reclama



SEO by vBSEO