• Top 5 apres-ski din Europa

  Schi, snowboard, zăpadă, pârtii pregătite lungi şi largi, powder fără sfârşit prin văi, păduri şi culoare, toate acestea sunt motivele pentru care plecăm în vacanţele la munte. Însă fie că eşti singur, doar cu prietenul / prietena sau aţi plecat în gaşcă mare, există şi loc pentru distracţie în vacanţă.
  Sau poate că distracţia este motivul pentru care aţi plecat de acasă... Indiferent cum stau lucrurile în trupa voastră, noi vă recomandăm cele mai tari baruri / terase din Europa, unde petrecerile aprčs-ski sunt de neuitat.

  1. MooserWirt - St. Anton, Austria

  Pârtia albastră cu numărul 1 din St. Anton este calea către capitala aprčs-skiului din Austria sau chiar din lume. Fiind principala cale de întoarcere în staţiune, aproape toţi schiorii sau boarderii trec pe această pârtie şi nu trebuie decât să se oprească pe stânga sau pe dreapta ei pentru a încheia ziua şi să aleagă între MooserWirt şi Krazy Kanguruh.

  Deşi deschis mai târziu, MooserWirt şi-a depăşit concurenţa şi este, după părerea mea, locul cu cele mai tari petreceri aprčs-ski. Lucrurile se petrec la fel în fiecare zi: la ora 15:30 precis, obloanele se închid şi începe Numărătoarea Inversă pe un afişaj electronic. Imediat după aceea, DJ Gerhard îşi începe numărul, schiorii şi boarderii se adună în număr din ce în ce mai mare şi umplu până la refuz barul şi terasa.

  Este greu de descris atmosfera, trebuie să o încerci şi să îţi faci propria părere, însă veselia şi entuziasmul cu care toată lumea petrece te vor molipsi.

  Partea şi mai distractivă este că de la MooserWirt mai ai de schiat puţin până în sat şi, după ce au fost consumate cantităţi grave de alcool, sportul devine cu adevărat “extrem”. Toată bucata de pârtie este plină de cei care nu se mai ţin pe picioare şi se prăbuşesc în zăpadă fără a se opri din hohote de râs.


  2. Krazy Kanguruh – St. Anton, Austria

  Barul nu este în staţiune, aşa cum v-aţi putea aştepta, ci se află pe marginea unei pârtii, destul de sus deasupra staţiunii. Pe la ora 15:00, schiorii amatori de petrecere încep să se oprească aici şi, până să îţi dai seama, muzica este din ce în ce mai tare şi, nu de puţine ori, petrecerea se încinge cu oameni dansând în clăpari pe mese. Grupul-ţintă pare să fie mai tânăr decât la MooserWirt, dar, în mare, lucrurile se aseamănă.

  Se află la 300 m mai sus de staţia de gondolă GALZIG, pe pârtia 1 albastră, vizavi de rivalul MooserWirt.

  3. La Folie Douce – Val d’Isere, Franţa

  O cabană deschisă din 1969 pe marginea pârtiei s-a transformat într-unul din cele mai faimoase locuri de petrecere de pe munte. Situată la o altitudine de 2.400 m, cu o terasă enormă, este locul în care gaşca SkiVirus a petrecut de multe ori sfârşitul zilei de schi în excursia din Tignes – Val d’Isere.

  Distracţia începe mai devreme decât la colegii austrieci, şi anume de la ora 14:00, iar de-a lungul după-amiezii apar formaţii care cântă live, uneori de pe acoperişul cabanei, diverşi DJ invitaţi sau fanfare care te asurzesc cu coveruri rock.

  Dacă ţineţi foarte mult la costumul de schi şi nu vreţi să fiţi “atracţia” colegilor de telescaun sau telecabină în zilele următoare, vă sfătuim să nu staţi prea aproape de barul de pe terasă, unde se mai întâmplă duşuri cu şampanie când se încing spiritele.

  În zilele însorite de primăvară, hainele zboară şi ai impresia că eşti la o petrecere pe plajă

  Există câte o cabană La Folie Douce şi în Meribel – Courchevel şi în Val Thorens, unde nu puteţi greşi dacă vă căutaţi un loc de party cu gaşca.

  4. Trofana Alm – Ischgl, Austria


  Nu se putea ca din acest top să lipsească staţiunea Ischgl, care, alături de St. Anton, candidează fără prea multe emoţii la titlul de capitala aprčs-skiului.

  Trofana Alm este la prima vedere un vechi hambar din lemn, în care cântă o formaţie tradiţională austriacă.

  Dacă intri pentru “una mică” de sfârşit de zi, eşti deja prins în capcană şi trebuie să te astepţi să fii înghesuit, să rişti să ţi se verse bere sau schnapps pe haine şi, mai ales, să fii pregătit să cânţi cântece nemţeşti alături de colegii de distracţie.

  Se află chiar în spatele hotelului Trofana Royale, de pe strada principală.

  5. Rond Point – Meribel, Franţa


  Să fie o după-amiază însorită, şi o formaţie va cânta pe terasa de la Rond Point, iar petrecăreţii vor asalta barul în aer liber. Dacă pierzi numărul paharelor, te vei trezi strigând şi cântând refrene de care nu auziseşi până să ajungi acolo. Bea o Toffee Vodca şi te vei integra perfect.

  Cum se ajunge acolo: câteva sute de metri deasupra staţiunii, lângă staţia de mijloc a telescaunului Rhodos.

  Voi unde plănuiţi să vă distraţi sezonul ăsta la sfârşitul zilelor de schi? Din ce locuri aveţi şi voi amintiri de neuitat de la aprčs-ski?
  john_dude, bobu, tighyxu and 4 others like this.


  Comentarii 11
  1. Avatarul lui bobu
   Sa uitati voi de Schatzi-Bar din Ischgl???
   bobu
  1. Avatarul lui mariusica
   M-am speriat cand am inceput sa citesc clasamentul, am crezut ca nu o sa fie Ischgl
   mariusica
  1. Avatarul lui Dex
   Luati aminte de la bobu, ca-i apres-ski instructor autorizat. Parol.
   Dex
  1. Avatarul lui putzu
   nu cred ca Pano Bar din Les Deux Alpes nu intra in clasament eu zic ca merita un loc in primele 5 sigur!!
   putzu
  1. Avatarul lui john_dude
   )) Partea cu plecatul "drojdit" spre casa e cea mai distractiva, cand ai clapari si mai ai de mers o bucata pe partie.Locuri sunt multe, orice skier/boarder are propria experienta.Austria - Rauris: dupa un party zdravan in Shakesbeer, s-a dovedit ca asfaltul este mai abraziv decat orice membrana gore-tex.O metoda de a pleca spre cabana poate fi cu o prajina lunga, de care se pot tine pana la 4-6 indivizi, de o parte si de alta a ei, in sir. Carmaciu trebuie sa fie in fata si sa aiba cantitatea de alcool cea mai mica ingurgitata...
   john_dude
  1. Avatarul lui bogodan
   Citat Postat în original de putzu Vezi post
   nu cred ca Pano Bar din Les Deux Alpes nu intra in clasament eu zic ca merita un loc in primele 5 sigur!!
   doar pentru c-ai fost pe acolo?
   bogodan
  1. Avatarul lui tighyxu
   Stiu ca e cu cele mai tari 5 din Europa,pe cand un top cu cele 5 din Romania in care as include fara nici o problema petrecerile de la Arena Platos si daca nu ma credeti pe cuvant nu ezitati sa incercati nu o sa va para rau
   tighyxu
  1. Avatarul lui john_dude
   Citat Postat în original de tighyxu Vezi post
   Stiu ca e cu cele mai tari 5 din Europa,pe cand un top cu cele 5 din Romania in care as include fara nici o problema petrecerile de la Arena Platos si daca nu ma credeti pe cuvant nu ezitati sa incercati nu o sa va para rau
   Subscriu
   john_dude
  1. Avatarul lui Gixx33
   La Piz Setur, pe Sela Ronda, in Dolomiti nu a fost nimeni?
   Gixx33
  1. Avatarul lui alexoffroad
   Pare ca nu a fost inca nimeni, dar o luam ca pe o recomandare
   si o punem pe lista de locuri de vizitat si aprofundat
   alexoffroad
  1. Avatarul lui alexoffroad
   Citat Postat în original de tighyxu Vezi post
   un top cu cele 5 din Romania in care as include fara nici o problema petrecerile de la Arena Platos si daca nu ma credeti pe cuvant nu ezitati sa incercati nu o sa va para rau
   Hmmm, in afara de Rossignol Pub din Poiana nu imi mai vine alta locatie de apres ski serios din RO in minte Un top 2 nu prea are haz...
   alexoffroad  SEO by vBSEO