• Evenimente

 • Microblog • Cod galben de ninsori abundente, intensificari ale vantului, viscol, 11-12 decembrie 2012

  Iată că pare să se arate prima alertă de "powder" pentru acest sezon īn zilele următoare.

  ANM a emis o avertizare pentru zonele galbene de pe hartă:

  Marţi şi miercuri va ninge īn majoritatea regiunilor. Ninsorile vor fi mai consistente īn primele ore ale intervalului īn Banat şi Oltenia, apoi īn Muntenia şi Moldova. Īn Dobrogea, precipitaţiile vor fi mixte, favorizānd producerea de polei.

  Cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 15...20 l/mp şi izolat, īn sud-est, 25...30 l/mp. Vāntul va avea intensificări mai ales spre seară şi noaptea, depăşind temporar la rafală 50-60 km/h, viscolind zăpada.

  Prognoza pentru perioada pānă la Crăciun īn zona montană prevede că temperatura aerului se va menţine permanent la valori negative, atāt ziua, cāt şi noaptea. Pānă īn data de 14 decembrie va fi intervalul cu vreme mai rece decāt īn mod normal şi se vor consemna temperaturi maxime, īn medie, cuprinse īntre -14 şi -6 grade şi temperaturi minime medii īntre -18 şi -8 grade. Īntre 15 şi 23 decembrie regimul termic va fi apropiat de cel normal, astfel īncāt valorile maxime vor fi, īn medie, de -4 - 0 grade, iar cele minime medii de -10 - -5 grade.
  Temporar va ninge, posibil mai īnsemnat cantitativ pe data de 11 decembrie şi īn intervalul 15-17 decembrie.

  Să sperăm că va fi bine de schi la munte, că vom savura powder şi că nu se va lăsa cu drumuri blocate şi alte probleme!

  sursa: ANM


  Comentarii 11
  1. Avatarul lui bresfe
   Powder??? de unde pana unde? Vad temperaturi scazute dar precipitatii prea putin...Sa ma lamureasca si pe mine cineva cum sta treaba cu codurile astea, pe baza caror indicatori se emit? Suficient ca unul dintre ei (sa zicem temperatura) sa dea in extrema sau e nevoie ca mai multi / toti sa mearga spre extrema?Pt perioada mentionata sunt asteptate doar temperaturi scazute, nu si precipitatii. Comparand ce zapezi am avut duminica cu ceea ce urmeaza pe 11-12 Dec. cantitatea este neglijabila. Sau am avut cod galben duminica si nu stiu eu?
   bresfe
  1. Avatarul lui alexoffroad
   pai e vorba de 20l/mp, care e o cantitate f mare de apa... Transformata in zapada inseamna mult mult mult...
   alexoffroad
  1. Avatarul lui RobyBoy
   da duminica a fost cod galben
   RobyBoy
  1. Avatarul lui buzasparta
   Momentan la Galati codul galben se reduce la nimic.Nu ninge, nu ploua , nu bate vantul.Asteptam sa vedem ce mai apare pana dimineata.
   buzasparta
  1. Avatarul lui Loby
   pai sa fie cod galben de zapada la munte pe partie, nu la Galati...
   Loby
  1. Avatarul lui Fox
   M-am dat asa de bine pe Codul Galben de azi......da ningea cand am plecat(Sinaia)....si o sa ninga si maine.....si duminica, din ce am vazut......dar nu e de speriat....vor fi si zile calme cu soare intre ele....adica perfect!!!Duceti-va si dati-va cu skiurile.....pe 15 se deschide si sezonul....sau la altii pe 21....
   Fox
  1. Avatarul lui alexoffroad
   @bresfe: ei, acum e bine ?! avem pow si in Bucuresti
   alexoffroad
  1. Avatarul lui Mateo
   Definitia codurilor: Codurile avertizarilor meteo
   Cod galben nu inseamna neaparat ceva periculos - fenomene meteo relativ normale pentru perioada si zona respectiva, e mai degraba un semnal de avertizare; tot asa cum exista si semnul de circulatie "Atentie" (triunghiul cu semn de exclamare). Mie mi se pare extrem de periculoasa terminologia asta, cum aude lumea cuvantul "cod", cum intra in panica...iar mediile de "informare" alimenteaza din plin tensiunea, prin limbajul de lemn pe care il folosesc.
   Mateo
  1. Avatarul lui Graale
   avem pow si in curte la APACA!... 12.12.12 trebuia sa vina cu ceva, chiar incepand cu primele minute(!)... Urban Toe-In APACA - 12.12.12 | Facebook
   Graale
  1. Avatarul lui scorpisor
   avem pow si pe strazi... masinile blocate la mantinela
   asa ca hai in parc sa ne batem cu zapada
   scorpisor
  1. Avatarul lui bresfe
   @alexoffroad: bine asa
   bresfe

 • ReclamaSEO by vBSEO