• Evenimente

 • Microblog • K2 lanseaza prima sa gama de clapari

  Pentru a sărbători împlinirea a 50 de ani de existenţă, producătorul american K2 Skis a promis lansarea unui produs mult aşteptat şi mult întârziat după părerea unora. Sfârşitul acestui an şi începutul anului viitor vor marca lansarea primei game de clăpari K2, care vor fi disponibili pentru sezonul 2013-2014. Odată cu această aniversare, K2 Sports îşi propune un plan de investiţii ce se va întinde pe mai mulţi ani, susţinut de o infuzie puternică de capital în zonele lansării de produse şi comercializării lor. Din portofoliul K2 Sports fac parte K2 Skis, K2 Snowboarding, K2 Skate, K2 Bike, Zoot, Ride, 5150, Morrow, Madshus, Tubbs, Atlas, Power Ridge, Line, Full Tilt, Planet Earth şi Adio, iar planul de investiţii va implica toate aceste mărci. Viitoarea lansare nu face decât să ne dea încredere în promptitudinea realizării acestui plan.

  Succesul nostru se bazează pe furnizarea continuă de produse inovatoare, care fac schiul mai distractiv şi mai accesibil unei game largi de practicanţi ai acestui sport, totul începând de la confortul şi performanţa clăparilor”, declară Anthony De Rocco, preşedinte şi CEO al K2 Sports.

  În completarea colecţiei sale de schiuri all-mountain şi freeride, K2 propune o serie de opt modele de clăpari ţintiţi exact spre aceste categorii, all-mountain pentru bărbaţi şi femei şi freeride exclusiv pentru bărbaţi.

  Clăparii all-mountain:

  În conceperea clăparilor pentru schi alpin, K2 a urmat tehnologia E3 (Energy Efficiency Engineering), un sistem inovator care absoarbe energia exterioară a terenului şi a zăpezii şi transmite energia interioară, a schiorului, cu forţă şi precizie. Tehnologia E3 se bazează pe trei caracteristici ale construcţiei clăparului:

  Energy Interlock – o tehnologie care nu foloseşte nituri la îmbinarea clăparului la gleznă, oferind un transfer de forţă mai subtil şi mai eficient şi un flex mai natural.

  PowerFuse SpYne – un element în Y injectat în partea din spate a clăparului îmbunătăţeşte efectul tehnologiei Energy Interlock, eficientizând flexarea spre faţă sau spate şi oferind piciorului stabilitate laterală. Performanţa şi timpul de răspuns cresc considerabil.

  K2 Fit Logix – diferite lasturi (97 mm, 100 mm, 102 mm), o scobitură la nivelul scafoidului, care reduce presiunea în timpul flexării gleznei, şi o colecţie de ciorapi interiori cu tehnologie patentată Intuition se combină cu precizie pentru a oferi confort şi performanţă.

  Colecţia all-mountain e compusă din şase modele, trei pentru femei şi trei pentru bărbaţi. Vârful de lance al colecţiei de top pentru bărbaţi, SpYne, e SpYne 130, cu un flex de 130, disponibil în variantele cu last de 97 sau 100 mm. Construit cu tehnologiile Energy Interlock şi PowerFuse SpYne, alături de o curea fermă PowerCinch şi ciorapi PrecisionFit Intuition, oferă un maxim de transfer al forţei, dar şi confort. Alături de SpYne 130, colecţia mai conţine şi modelele SpYne 110 şi SpYne 90, cu indici mai reduşi.

  Modelul SpYre 110 (cu variantele 100 şi 80) completează gama, adresându-se femeilor. Clăparul e construit cu aceleaşi tehnologii, diferenţele fiind înălţimea sa, mai mică cu 15% faţă de înălţimea modelului masculin, adaptată anatomiei feminine, şi lastul specific feminin.

  Clăparii freeride:

  Pornind de la modelul clăparilor all-mountain, clăparul tehnic pentru freeride optimizează greutatea sa, lejeritatea la mers şi performanţa la coborâre prin sistemul în curs de patentare Synchro Interlock. Sistemul permite schiorului să elibereze clăparul pentru mers, obţinând o flexibilitate remarcabilă, şi să blocheze apoi mişcarea, pentru o experienţă deosebită la coborâre, menţinând 100% flexul clăparului.

  Din colecţia freeride fac parte modelele Pinnacle 130 şi 110. Tehnologiile PrecisionFit şi LuxFit Intuition folosite la ciorapul interior şi sistemul de prindere încastrat oferă durabilitate şi posibilitatea montării pe legături de alpin sau de tură, fără nevoia schimbării tălpii exterioare.

  Greutatea acestor clăpari e controlată printr-un ansamblu simplu de trei clape, plus clapa superioară, a patra, întărită cu sistemul de prindere fermă cu curea, pentru o trecere rapidă de la modul mers la modul coborâre.

  Noii clăpari K2 vor fi lansaţi în luna ianuarie la târgul SIA 2013 (SnowSports Industries America), în Denver, şi vor fi disponibili pe piaţă din toamnă.
  iuliae and Fox like this.


  Comentarii 19
  1. Avatarul lui VictorH
   Pe un Pinnacle ma voi duce si eu sezonu viitor
   VictorH
  1. Avatarul lui Fox
   Foarte faini, si Spyne si Pinnacle!!!
   Fox
  1. Avatarul lui Romanalex1
   Greu cred ca vor concura cu consacrati, Lange, Noridica, Technica, Atomic etc
   Romanalex1
  1. Avatarul lui alexoffroad
   @ Romanalex1 : Atomic a scos un clapar asa zis de tura cu o greutate foarte mare si FARA inserturi Dynafit. Nu am inca info despre greutatea claparilor Pinnacle, dar vad ca au inserturi, ceea ce este un mare plus. Lange la gama XT nu are inserturi, si sunt destul de grei - sunt niste clapari de sidecountry, nu de backcountry.
   Cand vom avea mai multe info vom stii unde tinteste K2 cu gama lor de clapari
   alexoffroad
  1. Avatarul lui alexoffroad
   zvonurile de pe net spun ca modelele din gama Pinnacle vor cantari intre 2.1 si 2.2 kg, iar libertatea de miscare a partii superioare a claparului va fi de cca 13-14 grade. Daca aceste info sunt adevarate, inseamna ca se adreseaza tot categoriei sidecountry (din cauza greutatii) dupa parerea mea. Este o combinatie interesanta un clapar care are inserturi pentru Dynafit si talpa dreapta, compatibila cu legaturile de alpin (DIN compatible).
   alexoffroad
  1. Avatarul lui Dex
   Si romanii au o vorba: la pomul laudat sa nu te duci cu sacu'
   Dex
  1. Avatarul lui VictorH
   Eu zic ca va concura mai degraba cu Scarpa , Garmont , Full Tilt , Salomon si Black Diamond. In materie de calitate , va pot spune ca am ca si echipament toata gama K2 mai putin ochelari si clapari , si sunt foarte multumit , in special polivalenta de care dau dovada. Acuma asteptam sa vedem exact despre ce este vorba cu acest clapar.
   VictorH
  1. Avatarul lui alexoffroad
   @ VictorH : Full Tilt sunt o companie din grupul K2 si cred ca se vor adresa unor nevoi / nise diferite. Full Tilt nu are in gama clapar(i) de tura, de ex.

   Intr-adevar, este posibil sa concureze cu modelul Factor de la Black Diamond, dar nu cu modelele de tura produse de BD.
   alexoffroad
  1. Avatarul lui mariusica
   @VictorH...cu Salomon si Black Diamond ( mai ales modelul Factor) clar DA. As adauga si Tecnica si Dalbello, au modele asemanatoare si foarte bune. CU Scarpa, Dynafit si Garmont nu stiu...ei sunt orientati spre touring, iar cei de la Scarpa spre touring foarte light. Apreciez ca cei de la K2 au si insertii Dynafit, e un pas frumos facut inainte
   mariusica
  1. Avatarul lui VictorH
   Stiam ca Full Tilt face parte din grupul k2 , la fel cum face parte si Line Skis , dar concurenta tot concurenta ramane.
   Si nu ma refeream la clapari de tura. Eu modelul Pinnacle 130 il vad , mai degraba , un model de Freeride. Scarpa , Garmont , Dynafit , toti au clapari de tura ( ski mounteneering ) si au clapari de Freeride : Scarpa Hurricane Pro , Garmont Delirium s.a.m.d. Oricum apreciez mult si speram daca cineva ajunge pe la ISPO anul viitor , parca in Ianuarie o sa fie , sa ne lumineze la mai multe detalii cum ar fi masa , unghiuri de inclinatie ...
   VictorH
  1. Avatarul lui barabas istvan
   Citat Postat în original de VictorH Vezi post
   Pe un Pinnacle ma voi duce si eu sezonu viitor
   de unde pot sa cumperi
   barabas istvan
  1. Avatarul lui alexoffroad
   deocamdata nu sunt la vanzare, K2 a anuntat ca vor fi lansati in sezonul 2013/2014. Probabil vor aparea cateva bucati pre-productie, ca sa fie vazuti de dealeri si retaileri, si apoi vor fi pplasate comenzile. Probabil ca spre sfarsitul lui februarie vom stii mai multe. Probabil ca ii vei putea gasi la SabSport
   alexoffroad
  1. Avatarul lui barabas istvan
   multumesc,eu in mures am gasit un distribuitor,dar numai in octombrie aduce,am rugamintea daca afli mai repede ma intereseaza modelul cu culoare rosie,multumesc
   barabas istvan
  1. Avatarul lui alexoffroad
   l-ai gasit pe Laci de la Mures daca aflu ceva fii sigur ca voi anunta!
   alexoffroad
  1. Avatarul lui barabas istvan
   multumesc,am vorbit cu laci ,dar nu poate numai la sfirsit de ani
   barabas istvan
  1. Avatarul lui VictorH
   @barabas isvan : E un baiat si in Brasov de unde mi-am luat eu echipamentul ; Te pot pune in legatura daca vrei
   VictorH
  1. Avatarul lui barabas istvan
   Citat Postat în original de VictorH Vezi post
   @barabas isvan : E un baiat si in Brasov de unde mi-am luat eu echipamentul ; Te pot pune in legatura daca vrei
   multumesc trimite,adresa de email
   barabas istvan
  1. Avatarul lui alexoffroad
   Si Cristi (din BV) le ia tot de acolo asa k mai repede decat la Laci nu cred
   alexoffroad
  1. Avatarul lui VictorH
   Cristi Borda
   0722 335922
   cristiborda [at] yahoo.com
   VictorH

 • ReclamaSEO by vBSEO