• Evenimente

 • Microblog • Black Diamond a achizitionat POC Sweden AB

  A fost vara si ne-am mai indepartat putin de lumea sporturilor de iarna, dar odata cu primele temperaturi mai scazute, ne uitam din nou cu interes spre tot ce inseamna acest univers.

  S-au facut unele “miscari de trupe” in industria de echipamente sportive, pe care merita sa le urmarim in sezoanele urmatoare.

  Doua companii cunoscute ca inovatoare fac acum parte din acelasi grup: firma Black Diamond Inc. a anuntat ca a finalizat achizitia dezvoltatorului si producatorului suedez de protectii POC Sweden AB. Valoarea tranzactiei a fost evaluata la 311 milioane de coroane suedeze, echivalentul a 45 de milioane de dolari. Tranzactia include si un plan pe termen lung de recompensare a managementului POC pe criterii prestabilite de performanta, in valoare de 12,5 milioane de dolari, plan care este prevazut sa se desfasoare pe o perioada de sase ani si jumatate. Asta presupune ca oamenii care au construit aceasta marca sa contribuie si pe viitor la dezvoltarea ei cu aceeasi forta.

  Astfel, POC devine cea de-a treia companie din grup, alaturi de Black Diamond Equipment si de Gregory Mountain Products.

  Finalizarea acestei tranzactii este o realizare incredibil de motivanta atat pentru Black Diamond, cat si pentru POC” - declara Peter Metcalf, presedinte si CEO al Black Diamond. “Am adus laolalta doua companii cu un ritm rapid de crestere, care definesc stiluri de viata si sport, si care influenteaza milioane de entuziasti din intreaga lume. Ca si Black Diamond, POC a facut o pasiune din a oferi produse proiectate intr-un mod stralucit, care sunt destinate imbunatatirii sigurantei, confortului si nivelului de performanta celor care se angajeaza in activitati in aer liber si sportive. POC completeaza si extinde astfel oferta noastra multisezon. Privim cu incredere la procesul de integrare si speram sa se concretizeze in castigurile din a doua jumatate a anului 2012.

  Fondatorul POC, Stefan Ytterborn, declara la randul sau: “Sa ne unim fortele cu Black Diamond reprezinta un pas important in expansiunea globala a marcii POC. Noua infrastructura globala ne asteptam sa accelereze semnificativ dezvoltarea si atractivitatea produselor noastre. Credem ca Black Diamond ne va ajuta sa ne servim mai bine clientii si ne va ajuta in demersul nostru de a fi printre cei mai buni dezvoltatori de produse pentru protectie, […] atat din punct de vedere al calitatii produselor, cat si din punct de vedere al cantitatilor vandute.

  Fondata in anul 2004, compania POC produce si distribuie in 27 de tari casti, protectii corporale, ochelari, manusi si alte articole de imbracaminte pentru diverse sporturi, printre care schi, snowboard si ciclism.

  Bazata pe o dorinta puternica de a cauta sa faca tot ce este posibil pentru a salva vieti si pentru a reduce consecintele accidentelor in ceea ce ii priveste pe sportivi, compania a dezvoltat si innoit incontinuu conceptul de protectie. In multe moduri, POC a creat un nou standard pentru solutiile tehnice, constructive, materiale si de proiectare pentru a creste gradul de protectie a sportivilor.

  Black Diamond este un lider in proiectarea, producerea si marketingul unor produse inovatoare pentru activitatile in aer liber cum sunt mersul pe munte, alpinismul, schiul si altele. Marcile principale ale grupului, Black Diamond si Gregory, sunt doua nume consacrate in industria de outdoor si sunt legate intrinsec de istoria moderna a acesteia.

  Black Diamond este sinonim cu performanta, inovatia, durabilitatea si siguranta pe care comunitatile de oameni activi si le doresc si pe care se bazeaza in activitatile lor.

  Noi asteptam sa vedem rezultatele acestei miscari si speram ca produsele ambelor marci sa devina si mai bune!
  tighyxu and radu solo like this.


  Comentarii 1
  1. Avatarul lui dand
   misto ambele companii! sunt fan black diamond, mi-am luat echipament de la ei,.. am trecut la mustatza, din lipsa de fonduri, si pe langa o casca poc; big up pentru aceste doua organizatii.
   dand

 • ReclamaSEO by vBSEO