• Evenimente

 • Microblog • Skidome Denmark - un nou proiect in curs de desfasurare


  Pentru un parteneriat între agenţia daneză de turism de iarnă Danski şi producătorul suedez de îmbrăcăminte de schi SOS Sportswear şi cu ajutorul staţiunii Alpe d’Huez din Franţa, firma daneză de arhitectură CEBRA a propus un proiect futurist pentru cel mai mare complex de schi din lume. Cei trei kilometri de pârtii acoperite cu zăpadă tot timpul anului merită atenţia noastră.
  Oraşul care se va bucura de minunea arhitecturală este Randers din Danemarca, o ţară renumită pentru relieful zgârcit cu schiorii.  Skidome Denmark va fi construit sub forma a trei arcade interconectate, ce se vor suprapune pentru a sugera un fulg de zăpadă cu şase braţe, pe fundalul oraşului şi al râului care va trece pe sub el. În timp ce toate complexurile de pârtii artificiale se concentrează pe zăpadă şi atât, proiectul CEBRA propune o construcţie deschisă, inundată de lumină naturală, cu o faţadă minimalistă perforată. Şi nu se opreşte aici. Arcada superioară, cea mai înaltă şi mai lungă dintre ele, va avea 700 de metri lungime şi se va ridica la 110 metri deasupra râului. Spaţiul va fi utilizat în mod inteligent, la maximum, CEBRA propunând ocuparea atât a interiorului arcadelor, cât şi a acoperişurilor lor, cu şase pârtii interioare şi două pârtii exterioare.  Pârtiile interioare vor avea fiecare 32 m lăţime şi 740 m lungime, fiind împărţite clasic, în albastre, roşii şi negre. Cele două pârtii albastre, din arcada inferioară, au înălţimea maximă de 42 m, cele două roşii, din arcada mijlocie, au 67 m, iar cele două pârtii negre interioare, din arcada superioară, vor porni de la înălţimea de 92 m. Se pare că arcada superioară a fost rezervată schiorilor avansaţi, fiindcă şi pârtiile de pe acoperişul său sunt pârtii negre, cu o lăţime de 48 m, o lungime de 800 m şi o înălţime maximă de 110 m, ambiţionând schiorii să îşi îmbunătăţească nivelul pentru a putea savura atât provocările pârtiei, cât şi peisajul superb de la înălţime. Toate pârtiile sunt copiate după pârtii apreciate din staţiunea Alpe d’Huez, dar pot fi modificate astfel încât vizitatorii să întâlnească noi provocări de fiecare dată când vin aici, fiecare dintre ele fiind deservită de propriul telescaun, capacitatea maximă ajungând la 3.000 de vizitatori. Complexul oferă şi un freestyle park amatorilor de trickuri, cu elemente specifice: pipe, rails şi kickere.

  Deşi numele „skidome” pare restrictiv şi unidirecţional, CEBRA nu s-a oprit la zăpadă şi pârtii. Complexul va pune la dispoziţia vizitatorilor şi alte opţiuni în ce priveşte sportul. În oferta sa se află un parc urban, pentru BMX şi skateboard, dar şi un parc plin de verdeaţă, pentru a-şi atrage clienţii indiferent de anotimp.
  În caz că vă întrebaţi ce aduce nou Skidome Denmark în lumea pârtiilor artificiale în afara designului futurist, aflaţi că acest complex va devansa puternic complexul din Dubai, următorul ca mărime din lume, care are o suprafaţă de 22.500 mp. Skidome Denmark va avea 100.000 mp. CEBRA a prevăzut complexul şi cu alte facilităţi, pentru a veni în întâmpinarea oricăror dorinţe: un hotel, amplasat pe arcada inferioară, al şaselea hotel din lanţul deţinut de agenţia Danski, un restaurant, ce va fi amplasat pe acoperişul arcadei superioare, oferind privelişti uimitoare, un bar afterski lângă restaurant, care va găzdui petreceri cu muzică live şi DJ, un centru de închirieri de echipamente, vestiare şi saună, dar şi magazine de echipament sportiv, SOS Sportswear intenţionând să deschidă în complex un concept store.
  Cei preocupaţi de protecţia mediului nu trebuie să îşi facă griji. Complexul va fi alimentat de energie geotermală şi panouri solare, excesul fiind donat grădinii zoologice din oraş, Randers Regnskov, trei domuri geodezice ce aduc pădurea tropicală în Danemarca.


  Date precise pentru construcţia şi inaugurarea Skidome Denmark nu s-au vehiculat încă, chinuind de nerăbdare amatorii de schi şi nu numai.


  Comentarii 8
  1. Avatarul lui Posho
   Extraordinar!
   Posho
  1. Avatarul lui dand
   nu ma pot abtine: cum se masoara distanta dintre romania si danemarca, in kilometri sau in ani-lumina?!!
   dand
  1. Avatarul lui Dex
   Si-ar da Udrea si o tzatza ca sa fie ministrul dezvoltarii in Danemarca pe durata acestui proiect Si pentru ca romanii sunt campioni la facut haz de necaz, as spune ca daca cineva le-ar propune celor din Azuga un asemenea proiect l-ar refuza pe motiv ca:1) e prea scump conveiorul pentru alimentarea cu pietre a tunurilor de zapada 2) Debretzi n-ar avea bani pentru garduri, sistem supraveghere video si hrana caini de lupta pentru asigurarea pazei non-stop, sa nu intre turistii pe partie.
   Dex
  1. Avatarul lui Mal
   Citat Postat în original de dand Vezi post
   nu ma pot abtine: cum se masoara distanta dintre romania si danemarca, in kilometri sau in ani-lumina?!!
   In portjartiere?
   Mal
  1. Avatarul lui dand
   @dex: mai in gluma, mai in serios, nu imaginatia ne lipseste noua, ci oameni capabili sa accepte ideile si sa le construiasca; din experienta iti spun ca proiecte de genul asta sunt prezentate din cand in cand "factorilor de decizie" dar raspunsul este mereu: proiectul dumitale este foarte frumos/interesant,... dar nu la noi, nu se potriveste cu conditiile noastre, cine crezi ca are nevoie de asa ceva, etc., etc,.. avem propuneri in birou care zac prin sertare, si pe care se asterne praful, si in timpul asta altii se misca in directia in care intrevazusei si tu un proiect interesant... deci trebuie lucrat in alta parte, la cei cu parale, nu la cei cu imaginatie,... imaginatie avem destula...! )))
   dand
  1. Avatarul lui jack_cj
   Cu banii dati pe catedrala mantuirii prostilor , facem 2-3 bucati ! )
   jack_cj
  1. Avatarul lui dand
   Citat Postat în original de jack_cj Vezi post
   Cu banii dati pe catedrala mantuirii prostilor , facem 2-3 bucati ! )
   true-jack!
   dand
  1. Avatarul lui Dex
   Oare ma vor primi cu tura pe acolo?
   Dex

 • ReclamaSEO by vBSEO