• In amintirea lui Doug Coombs

  In urma cu 6 ani in saptamana aceasta, Doug Coombs, pionier alaturi de cei care au inceput pentru prima data sa schieze in masivele din Alaska, a trecut in nefiinta in incercarea de a-si salva un prieten abatut la schi. Doug Coombs a cazut in timp ce cobora Couloir de Polichinelle din La Grave, Franta, incercand sa ajunga la prietenul sau.

  Nascut in 1957, Coombs a crescut schiind in New Hampshire si Vermont. Dupa terminarea facultatii, americanul s-a mutat in Jackson Hole, unde a devenit schior profesionist ca mai apoi, alaturi de sotia sa, sa puna piatra de temelie la ceea ce avea sa devina Valdez Heli-Ski Guides.

  In cariera sa ca schior profesionist a castigat "World Extreme Skiing Championship" in 1991 si 1993. A fost un rider deosebit de talentat al carui stil il pot caracteriza simplu, frumos. Viata lui a fost centrata in jurul aventurii si muntilor. Ca ghid montan a acompaniat sute, poate mii de schiori in ceea ce au fost probabil cele mai bune zile de schi din viata lor.

  Doug Coombs a lucrat in stransa colaborare cu K2, dezvoltand un model care de 9 ani ii porta numele. In 2012/2013 K2 COOMBack va avea un aspect grafic care aminteste de primii ani ai carierei lui Coombs in Jackson Hole.
  Spiritul lui Doug traieste in continuare, prin noi. Filmarile ce urmeaza sunt doar cateva clipe cu acesta in elementul sau.
  Incerc sa inchei intr-o nota mai pozitiva: “You know, the mountains are full of dangers, and they swallow you up. But mostly, they give.” - Doug Coombs
  Multumesc Alexsosu pentru corectare.
  KlausKO, aVlad, mariusica and 5 others like this.


  Comentarii 3
  1. Avatarul lui john_dude
   K2 a pierdut o piesa de baza atunci. Din pacate nu singura. Si intrega lume a freesking-ului, de asemenea...
   john_dude
  1. Avatarul lui alexosu
   O mică precizare: Valdez e in AK, unde Coombs s-a retras după ce a primit interdicție în JH. Apoi a ajuns în LaGrave, unde s-a și stabilit.
   alexosu
  1. Avatarul lui dani.09
   Pacat...se dadea superb .
   dani.09  SEO by vBSEO