• Campionatul National de Freeride

  Cel mai important concurs de ski si snowboard freeride din Romania va avea loc in data de 12-15 Aprilie 2012 la Balea-Lac.  Probabil ca acest eveniment nu va este strain, dar noutatea editiei din acest an este nivelul international, fiind un eveniment de calificare cotat cu 2 stele pentru Freeride World Tour, ceea ce insemna un mare pas inainte pentru noi ca romani si pentru riderii de la noi.

  Cei care nu vor avea ocazia sa ajunga la fata locului trebuie sa stie ca organizatorii evenimentului promit ca aceasta competitie va avea productia video proprie si ca vor lansa un film de documentare de 28 de minute si unul de 13 minute, iar in plus, vor genera material video pentru stiri la 2 ore dupa finalizarea concursului. Impreuna cu fotografii de la fata locului si un ofiter media organizatorii doresc sa ofere informatile necesare in timp real.

  Asadar intr-o companie a celor mai buni skiori si snowboarderi din Romania, impreuna cu participantii din strainatate mai bine pregatiti se doreste organizarea unui eveniment de exceptie.

  Stati flexati si dati citire detaliilor pe care organizatorii ni le-au pus la dispozitie:

  Freeride Transylvania va invita in perioada 12 – 15 aprilie 2012, la cea de-a patra editie a
  Campionatului National de Freeride la Balea Lac în muntii Fagaras. Organizatia Freeride
  Transylvania este formatã din entuziasti ai sporturilor de iarna si s-a format din 1993 în preajma zonei Balea Lac, leaganul skiului si snowboardingului off-piste din Romania. De-a lungul anilor are la activ implicarea in sau realizarea mai multor proiecte, din care amintim: Balea Freeride Open, Balea Expression Sessions, Parang Carpat-Diem Helli Challenge, White Lines, Descent Mt. Moldoveanu, The Gambler.

  Anul acesta Campionatul National de Freeride a ajuns la cea de-a patra editie. Inceput in
  2009, evenimentul a fost la primele trei editii un concurs freeride invitational de ski si
  snowboard, unde cei mai buni freerideri din Romania au avut prilejul de a se intrece pentru titlu de campion national. Anul acesta evenimentul a fost acceptat in Freeride World Qualifier, divizie a Freeride World Tour, cel mai important concurs de freeride din lume. CNF va fi concurs de 2 stele în FWQ, participantii vor obtine puncte FWQ, iar la sfarsitul sezonului primii 5 la ski si primii 3 la snowboard din circuitul FWQ vor avea dreptul de a participa in sezonul 2013 la FWT. De aceea organizatorii au renuntat anul acesta la sistemul invitational si au introdus sistemul open de înscriere pentru CNF.

  Inscrierile se vor face pe siteul oficial FWQ (http://www.freerideworldtour.com) pana la data de 21 martie 2012 si implica achitarea taxei FWQ in valoare de 60 de euro. Organizatorii CNF au dreptul de a acorda 5 wildcards pentru inscriere. Doar persoanele care au împlinit 18 ani sunt acceptate la inscriere. Taxa de participare include licenta de participare la un event FWQ, asigurarea de evacuare de pe munte (evacuare, salvamont, ambulanta, elicopter) si costul materialelor promo. Aceasta asigurare acopera evacuarea obligatorie, precum si anumite costuri medicale, dar fiecare participant ar trebui sa verifice cu atentie faptul ca au o asigurare medicala valabila în toate tarile în care participa la concurs. Pentru mai multe detalii despre sistemul de inscriere vizitati http://www.freerideworldtour.com/fwq...-contacts.html.


  In momentul de fata sunt inscrisi 40 de rideri, dintre care 8 sunt autohtoni, iar prima prezenta feminina este semnata de Sonia Dragan, castigatoarea OSLEA Hike and Ride 2012. Avand in vedere ca inscrierile se incheie pe data de 21.03.2012, mai aveti timp sa va inscrieti.

  Va vom tine la curent cu toate noutatile.
  bobu, Toe, tighyxu and 3 others like this.


  Comentarii 10
  1. Avatarul lui mariusica
   Jos palaria pentru ce au reusit baietii la Balea. Etapa de calificare la Freeride Tour, uauuuu. Nu stiu daca pot sa ajung, as vrea..dar nu cred ca pot. Daca nu ma insel pica de pasti, adica o sa fiu la mare la soare la ai mei. Asta e...
   mariusica
  1. Avatarul lui VictorH
   Foarte tare ! O sa fie superb ! Bafta romanilor !
   VictorH
  1. Avatarul lui john_dude
   Da, foarte ciudata organizarea fix de Pasti! Si eu sper sa ajung...
   john_dude
  1. Avatarul lui putzu
   ii chiar inainte de pasti cred ca de aia incepe de vineri (cu calificarea) si sambata finala . . sa speram ca o sa fie vreme buna
   putzu
  1. Avatarul lui alexoffroad
   In fiecare an s-a tinut de Paste.
   alexoffroad
  1. Avatarul lui sonja
   nu-s chiar castigatoare la oslea...am luat locul 3 :P
   sonja
  1. Avatarul lui tighyxu
   Paste nePaste sunt acolo
   tighyxu
  1. Avatarul lui arcarius
   etapa finala a Freeride Challenge se va intampla in we-ul 27.04-29.04 ; intentionez sa ajung acolo, pe 27.04.
   arcarius
  1. Avatarul lui john_dude
   Am cautat info despre program si avem asa:Program CNF 201213 March – 21 March Înscrieri CNF pe site-ul www.freerideworldtour.com12 April Arrival & Weather Day13 April Qualification Day14 april Final Day15 April Weather DayUitandu-ma pe pagina FWT, ma bucur sa vad etapa de la Balea inca in picioare. In martie s-au anulat precedentele 2 competitii de 2 stele din Goldeck - Austria si Kanin - Slovenia. Sa speram ca la Balea va fi vreme prielnica.Mai multe detalii:http://freerideworldtour.com/program...ansylvania.ro/
   john_dude
  1. Avatarul lui Dex
   Foarte frumos logo-ul concursului...
   DexSEO by vBSEO